KatChiss komentáře u knih
Nevím, co k tomu napsat. Tuhle knížku jsem četla jedním dechem. Udělala jsem si malou pěti-denní pauzu, když jsem byla na třídním výletě, ale pak jsem přijela, ulehla do postele a dočetla ji.
Damon byl od té doby, co zachránil Bonnie nějaký jiný. Mrzelo ho, čím si Bonnie musela kvůli němu projít. Bonnie měla předtuchu, kde viděla všech sedm kitsuních pokladů. Po cestě se Damon nebavil s Elenou a na Bonnie byl akorát tak hrubý. Po nějaké době se s Elenou zase začal bavit, ale rovnou přešel na flirovací frekvenci. Potkali Sageho, který jim ukázal a pomohl najít cestu. Všichni čtyři - Damon, Stefan, Elena a Bonnie se dostali k mohutnému dubu, kde měla být perla kitsune. Jenže strom byl začarován proti upírům, a tak proklál Damonovi srdce. Vždycky brečím, když někdo v knížce zemře, obvzlášť, když je to můj oblíbenec, ale tentokrát ne. Zarazilo mě to. Elena se zbláznila. Stefan přišel na to, že Elena milovala Damona. Ze zuřivosti použila Křídla zkázy a zničila strom i s perlou. Společně se Sagem ukradli všechny poklady a dostaly se před soud. Tam vyměnili poklady za přání: Elena bude žít zase život jako předtím, zemře osoba ovládající kitsune, všechny děti a obyvatele městečka Fells Churh na všechno zapomenou, navrátí živé a hlavně Damona. Všechno jí chtěly splnit, ale nedokázaly přivést Damona zpět. Elena v omámění použila znovu Křidla zkázy, ale jednu z žen se ji podařilo zachránit. Všechna křídla jí odstříhly a slíbily splnit všechna přání, kromě Damona.
Vše se splnilo, Elena byla opět v domě tety Judith. A Damon? Ten si skrz myšlenku na Elenu a Bonnie vzpomněl kdo je a zaťal ruku v pěst...
Knížku jsem začala číst v pondělí 3.6. a dočetla jsem ji dneska - 5.6. - ráno. Asi je to tím, že jsem nemocná a mám čas. Prostě mě ta knížka vzala hned od začátku a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Musela jsem se dokonce přesvědčovat, abych se od ní na chvíli odtrhnula a moje oči si trochu odpočinuly.
Hlavní hrdina Silje přišla kvůli moru o celou svojí rodinu. Vyhnali ji z domu a ona najednou neměla nic. Své šaty dala nějaké stařence, která na tom byla dost bídně a pro sebe si nějaké vyrobila z pohozených látek. Ujala se dvou malých dětí, které našla. Naštěstí potkala záhadného muže-zvíře, který jí domluvil bydlení u Benedikta. Na statku ji moc nebavilo pomáhat, a tak jezdila s Benediktem do kostela, kde kreslila malby na zeď. Jednou měla nakreslit ďábla za dívkou. Když obraz dokreslila, zděsila se. Ďábel vypadal přesně jako muž-zvíře, kterého potkala. A ještě k tomu držel dívku na zprsa a líbal ji na krk. Silje se za to velice styděla. Muž-zvíře ji dokonce pronásledoval ve snech a ona po něm tolik toužila.
je to vážně napínavá a dobrá knížka, tak si ji určitě přetěte ;)
Na tuhle knížku jsem se hodně těšila. Musím říct, že překonala má očekávání! To, co následovalo ve Čtvrtohrách, jsem vůbec nečekala. Že se Katniss s Peetou znovu vrátí do her? Koho by to napadlo? Katniss je však "těhotná" s Peetou. Nemohu se rozhodnout, jestli mám raději jeho, nebo Hurikána. Vážně nemůžu. Možná to bude tím, že se nemůže rozhodnout ani hlavní hrdinka. Ještě stále se nevyzná ve svých citech.
Hodně mě překvapil konec. Vůbec mě nenapadlo, že jeden z tvůrců her budou chtít Kapitol sesadit. Ale jsem ráda! Ale bojím se... bojím se o Peetu.Prostě se mi knížka moc líbila a hotovo! :D
Z počátku jsem se do knihy nějak nemohla začíst. Děj mi přišel takový nijaký. Ale od té chvíle, co se Cas objevil ve městě, kde žil proslulý duch jménem Anna, se děj začal hezky rozvíjet. Knihu jsem dočetla jedním dechem a na konci mi ukápla slza. Annu jsem si oblíbila, - obvzlášť, když ji Cas osvobodil - ale jejím posledním skutkem mě překvapila. Už se nemůžu dočkat, až sáhnu po druhém dílu :)
Tento díl nebyl tak napínavý, jako předešlý. Děj byl ale také dost zajímavý. Sol, mladá dívka, která se učí čarovat i přes zákaz jejích rodičů. Každý den chodí do lesa a zkouší nové a nové kousky. Lidem v kostele začíná být podezřelé, že malá Sol s otcem nechodí do kostela. Vyšlou do jejich domu zvěda, aby zjistil, co je v nepořádku. Píše si všechny příznaky čarodějství a kouzelnictví. Pošle zprávu o tom, že je Sol spolu s otcem zakleta?
Knížka mě upoutala už obálkou. A když jsem si přečetla její obsah, ihned jsem si ji musela půjčit. Mám ráda dobrodružné knížky s trochou lásky. Myslela jsem si, že si u téhle knížky tak nějak odpočinu. Nejdřív jsem četla jen o upírech, pak jen samé románky, tak jsem teď chtěla něco mezi. Ale knížka mě opravdu překvapila! Zprvu jsem nechápala, oč jde. Nemohla jsem jednotlivé frakce od sebe rozeznat. Kam kdo patří, co od nich v jaké frakci chtějí. Ale postupem času jsem se ponořila do děje, vžila jsem se s hlavní postavou - Tris. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout, chtěla jsem víc, víc! Byly chvíle, kdy jsem musela přestat číst, protože jsem se musela smát. Ale také byly chvíle, kdy jsem nemohla číst, protože se mi písmenka přes slzy rozmazala. A nastaly i takové chvíle, kdy jsem se smála a po tvářích mi stékali slzy. Četla jsem a četla a najednou už jsem zírala na bílou stranu knížky. Byla dočista prázdná. A mě hlavou problesklo: To už je konec? Takhle to ale přece nemůže skončit!
Teď se jen modlím, aby v knihovně, až tam 8.1. naklušu, byl další díl...
Kniha se mi hodně líbila. Konec mě vyděsil. Teď se vrhnu na poslední díl :)
Tato kniha se mi moc nelíbila. Byla velmi pěkně napsaná i obsah knihy byl hezký, ale nelíbil se mi děj. Kniha skončila špatně.
Knížka opět krásná. Až na Masona :( u toho jsem vážně brečela... Konec mě mile překvapil. To jsem vážně nečekala :))
Vynikající knížka!!! Kam se hrabe Twilight?!? Jen škoda, že někdo vytrhl strnáku 225-240! To mě pěkně naštvalo. Protože jsem přišla o to, jak Liss unesli a taky o Rose a Dimitrije v posteli!!!
Tahle knížka je vážně skvělá. Ale to jsou všechny od Lenky Lanczové. Takže určitě doporučuji - hlavně těm, co jsou obézní (nebo si to jen myslí). Dívka vážila 73kg a chtěla zhubnout na 50kg. Za 2 měsíce vážila 47kg. Stala se z ní anorektička a musela se léčit. Tak nedělejte vědu z toho, že nejste hubené jako modelky!!!
Je to hezká knížka. Dost jsem se u ní nabrečela. Hlavně u toho, jak Ester vyprávěla o Kristiánovi. Proč je ten život na nefér? Proč takovej bezva kluk je slepej a taková závislá holka vidí, slyší, mluví....
My si většinou ani neuvědomujeme, jaké štěstí máme. Vidíme, slyšíme, mluvíme, chodíme..... ale pořád si na něco stěžujeme. A ti, co mají některou vadu z těch, co jsem už napsala, si nestěžují. Oni se s tím naučí žít a vnímají věci úplně jinak než my.
Tuhle knížka je vážně skvělá. Vzala jsem jí včera do ruky nějak na večer a četla ji jedním dechem. Nemohla jsem přestat. Byla jsem do ní tak zabraná, že jsem ani nevnímala okolní svět. No, dočetla jsem ji v půl druhé ráno xD protože mě rodiče vytáhli a musela jsem se s nima koukat na telku.
Tato knížka mě ze začátku moc nebavila, ale nejsem takový ten typ, který odloží po přečtení pár ne moc zajímavých stránek. Takže jsem toho nelitovala. Knížka je pěkná. Nepatří sice k těm nejlepším, ale zase ani k těm nejhorším :). Rozhodně bych jí doporučila, protože je hodně poučná.
Tato knížka se mi strašně líbila. Byla zajímavá a čtivá..... Díky této knize jsem se seznámila s jedním dost milým klukem na xchatu :)