Kate18
![Ostrov starých ran Ostrov starých ran](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388156/green-arrow-2-ostrov-starych-ran-WuJ-388156.jpg?v=1535726966)
Oliver Queen je mrtev, ať žije Green Arrow! Oliver se probudí na tajemném ostrově, kam ho vyvrhlo moře po ztroskotání Inferna. Zanedlouho potká zvláštního medvěda a dokonce domorodce. Musí se dostat z ostrova, pomůže mu v tom nápad jeho otce s podmořským vlakem, který Queen Industries zrealizovalo. Realizace ale neproběhla podle původního plánu, ve vlaku ho čeká překvapení. Naštěstí na celou věc není sám.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Joker Joker](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36787/joker-awF-36787.jpg?v=1598465039)
Tenhle noir příběh o Jokerovi z pohledu jeho řidiče Jonnyho Jonnyho Frosta se mi líbil. Je to ve správném stylu.
Jokera propustí z Arkhamu a nikdo neví proč. Nějak se mu povedlo přesvědčit doktory, že není blázen. Vyzvedne ho právě Jonny Frost, který se na tu práci přihlásil. Joker se snaží sehnat své bohatství a území zpátky. Kontaktuje staré známé a Jonny s ním tyto schůzky objíždí a vyřizuje...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Třetí zákon 3 a 4 Třetí zákon 3 a 4](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352420/treti-zakon-3-a-4-ehs-352420.jpg?v=1508180237)
Cesta za hledáním tajemství pokračuje. Musíme vyluštit poslední hádanku, abychom se dostali k Třetímu zákonu. S luštěním pomůže jeden mnich, který je v dalekém klášteru. Jenže kdo je skutečný přítel a kdo nepřítel? V této sérii není nic úplně takové, jaké se na první pohled zdálo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Třetí zákon 1 a 2 Třetí zákon 1 a 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349150/treti-zakon-1-a-2-bzs-349150.jpg?v=1508180101)
To byla jízda! Na začátku sledujeme soud s nyní už bývalým Inkvizitorem, který přestal být církvi pohodlný. Chtějí ho upálit, ale díky pár spojencům se mu podaří uprchnout. Později jsou v jednom františkánském chrámu nalezeny tajné svitky, které se snaží prozkoumat několik bratrů. Někdo je napadne a chrám i s jeho tajemstvím podpálí. Co to bylo za dokumenty, že kvůli nim někdo spáchal takový čin? Pátrá po nich Elisabeth z Elsenoru se svým tajemným doprovodem. Procestují snad celý svět, když se vydávají po indiciích, které nadchází po cestě. Vydají se hledat i starodávnou tajnou knihovnu, ale nepřátelé jim jsou stále v patách... Ještě že mám hned po ruce pokračování!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Slepý bankéř Slepý bankéř](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399493/slepy-banker-oR5-399493.jpg?v=1547213751)
Sherlock Holmes pomáhá řešit záhadu bývalého spolužáka, který pracuje v bance. V jedné kanceláři se přes noc objevily záhadné symboly. Zvláštní je, že i přes velké zabezpečení banky není záznam o tom, že by se do kanceláře někdo dostal. Navíc se objeví mrtvola, ze které má Sherlock radost, má zase co zkoumat. Watson si mezitím hledá práci, aby si trochu přivydělal. Potká tam fajn dívku, kterou pozve na rande. Co by se tak mohlo pokazit..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha první Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha první](https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79761/star-wars-letopisy-rytiru-jedi-1-qO3-79761.jpg?v=1496522972)
Ocitáme se 5000 let před bitvou u Yanvinu, předtím než se Skywalker stal legendou útokem na Hvězdu smrti. Ještě předtím než bylo vůbec možné pohodlně cestovat hyperprostorem. V samotném začátku mezigalaktického cestování doprovázíme Jori a Gava, kteří hledají nové hyperprostorové cesty na místa, kde by se mohlo dařit obchodu. Zcela náhodou se dostanou do Sithského Impéria a ovlivní tím život v celé galaxii. Nevědomky přispějí k válce mezi Sithským Impériem a Republikou. Pak sledujeme příběh mladého Jedi Ulica Quel-Dromy, který se svými přáteli dostane úkol od svého mistra. Odletí spolu na vzdálenou planetu, kde není nic takové jako se na první pohled zdá. Navíc je zde přítomná Temná síla. Nakonec se seznámíme s Nomi Sunrider, která se má stát Jedi, ale ještě o tom neví a není zcela přesvědčená, že by Jedi být měla. Dojde ale k událostem, které změní její pohled.
Je zajímavé podívat se zpátky do minulosti na to, jak v minulosti žili a bojovali rytíři Jedi.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Láska a smrt Láska a smrt](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26792/swamp-thing-bazinac-laska-a-smrt-cT5-26792.jpg?v=1422977420)
Druhý díl je kolorovaný, což ubralo na atmosféře, ale i tak se mi líbil. Nahlédneme do pekla, které je inspirováno Danteho Infernem, a jak se zdá Gaiman v Sandmanovi má téměř stejný koncept. Gaiman napsal i úvod, kde lecos vysvětluje. Pog popisuje mimozemskou rasu se zvláštním a zábavným jazykem, která se vydává hledat svou paní a dostane se na zemi. Opuštěné domy nás vrací do hororové atmosféry prvního dílu. Setkáme se s pro někoho starými známými Abelem a Kainem. (Opět připomínka Sandmana) A nakonec Svěcení jara, které je takovým odlehčeným vyvrcholením a zakončením.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ve stínu netopýrů Ve stínu netopýrů](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381397/batman-detective-comics-ve-stinu-ne-l95-381397.jpg?v=1537638133)
Batman a Batwoman čelí stínům z postranních uliček. V Gothamu je najednou celá armáda, která napodobuje Batmana. Dají dohromady vlastní armádu z teenagerů, mladých hrdinů. Batwoman má na povel jejich výcvik. Musí je vycvičit včas, než bude čas bojovat.
Příběh napěchovaný akcí a napětím, spoustou zvratů a drsňáctví, tak jak to má u Batmana být.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sága Sága](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242330/saga-yoa-242330.jpg?v=1426939796)
Marko a Alana jsou zvláštní a nesourodý pár. Jeden pochází z rodu rohatých, druhý okřídlených. Jeden je z planety a druhý z jejího měsíce. Jejich rody spolu válčí, i když už si snad nikdo ani nepamatuje proč. Alana a Marko se snaží před touto válkou uprchnout, ale je proti nim snad celá galaxie. Naštěstí se jim podaří najít zvláštní spojence...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Střet králů. Svazek první Střet králů. Svazek první](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416999/stret-kralu-graficky-roman-NQs-416999.jpg?v=1564732475)
Na obloze se objevila kometa v barvě zlata a krve, je to proroctví, ale jak si ho vyložit? Čí krev bude prolitá? Při válce je ale prolitá krev na obou stranách. Sedm království čekají velké změny. Po velezradě je zvolen nový král, který nemá ani tušení, že je pouhou loutkou v rukou svých věrných rádců. Noční hlídka se vydá na další výpravu za Zeď a khalasar je na cestě přes rudou poušť. Nejsou jediní, které čeká dlouhá cesta...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Poppy Borůvková, narozená v pondělí Poppy Borůvková, narozená v pondělí](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346573/poppy-boruvkova-narozena-v-pondeli-1Ob-346573.jpg?v=1497379199)
Po knize jsem sáhla v rámci Čtenářské výzvy a rozhodně nelituji. Až na konci jsem zjistila, že paní spisovatelka je vlastně učitelkou angličtiny. Takže vlastně psala téměř o běžných dnech ve škole. Kamarádky, které se najednou přestanou bavit a obě jsou poslané do letní školy. Tam jak naschvál skončí spolu na pokoji i ve skupině, takže jsou spolu téměř pořád. To by jim mohlo pomoci vyřešit jejich spory. Navíc je čeká nelehký test. Musí spolupracovat také s kluky, kteří se do nich zakoukají. To nesmí chybět snad v žádném podobném příběhu. Každý ze spolužáků má nějaké schopnosti, podle dne, kdy se narodil... To je vážně skvělý nápad. Já bych byla Čtvrtek!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hrobař 3 a 4 Hrobař 3 a 4](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402724/hrobar-3-a-4-X5Z-402724.jpg?v=1562944582)
Hrobař má další prácičku. Tentokrát se dostane do domu svého bývalého nadřízeného, který po něm chce, aby dostal Lidožrouta, který je už dlouho považován za mrtvého. Hrobař se s ním nakonec vydá na cestu, když mu velitel řekne, že musí zachránit jeho syna. Opět ho doprovází Rose a Lin, ale jejich úkol je tentokrát ještě nebezpečnější než ty předchozí. Navíc je jim v patách celá banda šerifů, kteří si jdou pro odměnu. Monstrum z Sutter Campu má před hrobařem náskok, ale hrobař je dobrý stopař. Musí dostat lidožrouta a zachránit rukojmí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hrobař 1 a 2 Hrobař 1 a 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402723/hrobar-1-2-Noz-402723.jpg?v=1549833325)
Hrobař dostane tip na práci přes inzerát. Vydá se na cestu a když dojede do cíle, setká se se svým zákazníkem. Je to sice zvláštní, ale musí se řídit jeho posledním přáním. Stejne tak i guvernantka zesnulého Rose a jeho služka Lin. Podle závěti musí Rose s hrobníkem cestovat a do tří dnů pohřbít tělo na určeném místě jinak zemře neznámý rukojmí. Rose to nemůže dopustit a tak se s hrobníkem dají na cestu. To ještě netuší, že horníci, kteří pracovali pro zesnulého jsou jim v patách a že má hrobník svá tajemství...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dobrodružství Huckleberryho Finna (komiks) Dobrodružství Huckleberryho Finna (komiks)](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35326/dobrodruzstvi-huckleberryho-finna-k-jFd-35326.jpg?v=1660379604)
Huck se přidá k partě Toma Sawyera, která si hraje na lupiče a bandity. Nikdy ale nikoho skutečně nenapadli. Huck se nastěhuje do domu vdovy Douglasové, která se ho snaží vychovat a dá ho do školy. Zanedlouho se objeví Huckův táta, který chce jeho peníze. Tak Huck uteče spolu s otrokem Jimem a zažijí spolu různá dobrodružství. Potkají dva podvodníky, kteří se k nim přidají na jejich cestě vorem. Ale Hucka tento život omrzí a rád by se vrátil do pohodlí domova.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hodný, zlý a ošklivý Hodný, zlý a ošklivý](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345185/deadpool-hodny-zly-a-osklivy-il9-345185.jpg?v=1514825420)
Deadpool se svými “parťáky” Kápou a Loganem řeší, kdo to Deadpoola sledoval a tajně mu odebíral krev a orgány. Souvisí to s výzkumem a vývojem zbraně X? Dozvíme se také něco z Deadpoolovi minulosti i pár šokujících informací. Navíc pokají pár dalších zvláštních hrdinů se superschopnostmi...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Joker miluje Harley Joker miluje Harley](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381369/harley-quinn-2-joker-miluje-harley-DjZ-381369.jpg?v=1527866056)
Harley začíná bláznit (jako vážně), tak se rozhodne jet s Ivy na dovolenou ke známému k moři. Tam si užívají plážovou pohodu a bazénový volejbal. Když se vrátí domů, pořád se jí neulevilo a tak vyrazí do Skate clubu. Tam už na ní čeká stará znamá, která se jí chce pomstít za potupu z minula. Naštěstí má Harley svého tajného ochránce, který se jí později odhalí. Tam teprve začína to pravé dobrodrůžo.
Navíc skvělá Čarodějka ze Země Oz a Santova pomocnice!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Orbital 3 a 4 Orbital 3 a 4](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396878/orbital-3-a-4-k2i-396878.jpg?v=1547646744)
Caleb a Mézoké mají na starost bezpečnost obřadu, který se má konat na zemi. Těsně před začátkem se v nedaleké rybářské vesnici stane neštěstí. Při lovu se něco stane a několik rybářů zemře. Poblíž se objeví pár Rapakhunů, kteří jsou okamžitě mezi podezřelými. Nic nebývá takové, jaké se na první pohled zdá. Strhující konec serie!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316930/ekho-zrcadlovy-svet-1-a-2-E5i-316930.jpg?v=1504018969)
Po grafické stránce naprostý skvost! Mravena Draapulová cestuje letadlem. Najednou se před ní objeví zvláštní stvoření. Představí se jako Sigisbert z Motafiume. Sigisbert je Prikón z Ekhö, zastupuje advokátskou kancelář a řekne Mraveně, že je dědičkou po tetě Odelálii. Ukáže se, že Prikóni jsou závislí na čaji a jsou pověstní čajovými pauzami. Tím začíná celé dobrodružství v New Yorku, který není takový, jak ho známe. V duhé čaśti se Mravena kvůli práci přesune do Paříže, kde musí vyřešit jeden zapeklitý případ.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zaslíbená Země Nezemě 1 Zaslíbená Země Nezemě 1](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401505/zaslibena-zeme-nezeme-uCL-401505.jpg?v=1548957907)
Emma, Norman a Ray žijí v sirotčinci, kde se o ně stará jejich mamá Isabelle. S ostatními dětmi jsou jako sourozenci, i když nejsou praví. Sirotčinec má svá pravidla, která se musí dodržovat. Vše se má změnit, když někdo adpoptuje maličkou Conny. Ta si při odchodu zapomene svého králíčka a Norman a Emma jí ho chtějí odnést...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Umřít s úsměvem Umřít s úsměvem](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374201/harley-quinn-1-umrit-s-usmevem-9ns-374201.jpg?v=1528188692)
Ve městě se nešťastnou náhodou dostanou do prodeje párky, které obsahují kousky mimozemšťanů. Každý, kdo sní tento párek v rohlíku, se promění v jakéhosi zombie! Harley a její Harlejky si s tím musí poradit. Vyjdou do ulic a Red Tool přijde k menší úhoně. A Harley dostáva hlad...
V dalším příběhu se z Harley stane punkerka v přestrojení a v klubu vystupují jako předskokani kapele, kterou podezírají z pár zločinů...