KateTheBlogger KateTheBlogger komentáře u knih

Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Nepopsatelně krásná knížka.

09.12.2018 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Kniha ve mne zanechala hluboké pocity - obdiv a náklonnost ke Gatsbymu a čiré pohrdání a nenávist k Daisy a Tomovi.

27.04.2018 5 z 5

Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Knihu jsem četla jedním dechem. Byla krásná, byla opravdová, byla smutná...zkrátka byla nádherná!

26.12.2017 5 z 5

Jak jsem stopoval letadlo Jak jsem stopoval letadlo Stanislav Gálik

Knihu jsem si přečetla po té, co jsem se zúčastnila Stanislavovi přednášky na jednom cestovatelském festivalu. Během vyprávění o richhikingu byl zábavný a opravdu showman. A přesně taková je i kniha - zábavná, plná vtipných postřehů a čte se skoro sama.

09.12.2017 4 z 5

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Touhle knížkou začala má láska k tvorbě Roberta Fulguma. Jeho příběhy z každodenního života se čtou samy.

27.09.2017 5 z 5

S láskou z Říma S láskou z Říma Jules Wake (p)

Knížky Jules Wake/Julie Caplin miluji. Romantické útěky jsou moje srdcovka a na sérii "S láskou..." jsem se moc těšila. Zatímco Pozdrav z Itálie mě bavil, u tohoto dílu jsem měla jeden veliký problém - hlavní hrdinku. Poprvé se mi totiž u Julie Caplin stalo, že mi hlavní hrdinka nesedla, ale zato mi mnohem více sedl hlavní hrdina. Když si ovšem odmyslím nesnesitelné vlastnosti Lisy, musím uznat, že knížka mě utvrdila v tom, že se musím někdy podívat do Říma. Příběh byl vyhrocený až příliš a podle mě zcela zbytečně, ale pokud hledáte příjemnou oddechovku s nádechem Říma, rozhodně vás nezklame. A třeba vám, na rozdíl ode mne, sedne i hlavní hrdinka.

09.06.2023 4 z 5

Polovina tebe Polovina tebe Brit Bennett

Poslání knihy i celý příběh mě oslovil a obdivuji množství propracovaných postav a spletených příběhů, které autorka vytvořila. Ale narovinu se přiznávám, že jsem knihu střídavě četla dvě měsíce. Střídala se u mne období, kdy jsem byla pohlcena příběhem, pak jsem knihu odložila, protože jsem na ni neměla náladu, pak mě opět pohltila a tak pořád dokonala. Z množství postav v knize mi utkvěly v hlavě jen ty hlavní.

21.05.2023 3 z 5

Delila Greenová má všechny na háku Delila Greenová má všechny na háku Ashley Herring Blake

Přestože čtu ráda LGBT romány, toto byla první kniha, ve které byly ústředními postavami ženy a musím uznat, že jsem si čtení užila. Líbí se mi, jak se v průběhu příběhu mění vypravěčky a čtenář má tak možnost pozorovat příběh z více úhlů pohledu. Kniha je čtivá, vtipná, veselá, vztahová a rozhodně ji doporučuji.

26.04.2023 5 z 5

Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Přestože z hlavní hrdinky jsem měla nervy, protože mě vytáčela snad úplně vším, knížka se mi překvapivě dobře a rychle četla. Líbil se mi vývoj hlavní postavy, příběh i prostředí.

26.04.2023 4 z 5

Matematika zločinu Matematika zločinu Magdaléna Sodomková

Pokud máte o českém soudnictví nějakou představu, tato kniha vám ji spolehlivě zbortí. Neuvěřitelné čtení, na kterém je nejhorší to, že je pravdivé.

19.03.2023 4 z 5

Láska a gelato Láska a gelato Jenna Evans Welch

Knížku jsem přečetla na pár posezení a svou atmosférou mě zcela strhla. Odehrává se totiž v nádherné Itálii, takže se můžete těšit na slunné procházky Florencií a prodírání se Římem, ale také na tajnou pekárnu, o které se mi bude snad i zdát. Příběh je romantický, zamotaný i smutný zároveň, ale bavil mě po celou dobu. Vyzdvihnout musím také autorčiny vtipné hlášky.

02.01.2023 4 z 5

Štěstí v lásce Štěstí v lásce Kasie West

První Westovka, kterou jsem málem nedočetla. A to mi na začátku přišlo, že příběh bude vlastně docela fajn. Nebyl. Nebo spíš nebyl skvělý. Původně sympatická hlavní hrdinka v průběhu knížky dost zhloupla a dělala samá špatná rozhodnutí. Pozitivní body za mravenečníka a Reese's Pieces. PS: Pokud milujete Reese's a nevíte, která filmová postava je zbožňuje, doporučuju si knížku přečíst!

27.11.2022 3 z 5

Píseň slonů Píseň slonů Wilbur Smith

První kniha od W. Smithe, kterou jsem četla. Jakmile si zvyknete na tu brutalitu a násilí, příběh vás zcela pohltí a během pár dní jej přečtete.

18.10.2022 4 z 5

Sexuální výchova: Road trip Sexuální výchova: Road trip Katy Birchall

Knihu hodnotím pozitivně, protože miluji seriál Sexuální výchova. Chvilku mi trvalo, než jsem se do děje naplno ponořila, ale stálo to za to. Typické charakterové vlastnosti, jak je známe ze seriálu, zůstaly v knize zachovány a možná jsou dokonce ještě více zdůrazňovány. Za mě se jednalo o příjemné čtení, u kterého jsem se pobavila.

13.04.2022 4 z 5

Vánoční seznam Vánoční seznam Beth Garrod

Potřebujete si zlepšit náladu? Sáhněte po této knížce. Je plná vánoční nálady, vánočních svetrů, horké čokolády, jedné bláznivé výměny a tak. Zkrátka stojí za přečtení. Je milá, při jejím čtením vám bude hezky a rozhodně ji nemusíte číst pouze na Vánoce.

18.03.2022 5 z 5

Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

V žánru fantasy rozhodně nejsem žádným odborníkem, ale tato kniha mi sedla. Líbilo se mi, že je o víně, Francii a čarodějnicích. Toto spojení mě bavilo a čtení mi šlo rychle od ruky, protože jsem byla zvědavá jak kniha skončí.

19.02.2022 4 z 5

Dvacet jedna pravd o lásce Dvacet jedna pravd o lásce Matthew Dicks

Před přečtením knížky mě nenapadlo, že by z pouhých seznamů mohla vzniknout skvělá kniha. Ale ono to opravdu skvěle funguje. Kniha mě bavila, byla čtivá, vtipná i vážná. A ano, celá je sestavená pouze ze seznamů.

12.01.2022 5 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Já si nemůžu pomoc, ale Bella mě celou knihu neuvěřitelně vytáčela. Vadí mi, jak je vykreslena jako neschopná, neobratná, závislá a bez špetky sebevědomí. Jinak se knížka čte rychle a poměrně dobře.

23.03.2021 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Knížka kterou si musí přečíst každý fanoušek Harryho Pottera.

27.02.2021 5 z 5

Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Knížka u které budete chrochtat blahem. Výbuchy smíchu během čtení a slzy smíchu jsou zaručeny!

08.02.2021 5 z 5