KatherineBook KatherineBook komentáře u knih

Pandořina skříňka Pandořina skříňka Lauren Slater

Kniha se mi líbila, ale tedy hlavně část s holými fakty a výsledky experimentů. Dozvěděla jsem se několik zajímavých faktů a utvrdila si své domněnky o vlivu prostředí a společnosti na člověka. Ocenila bych ale, aby obsahovala víc faktů, než autorkou předpokládaných pocitů vědců. Kontrast faktů jednotlivých experimentů a autorčiných oblíbených vět typu: "Myslím, že se podrbal na hlavě..., Myslím, že se v tu chvílí zamyslel...", a popisy jejích vlastních démonů mi přišly zbytečné. Chápu, že autorka chtěla naučnou literaturu podat široké, laické, veřejnosti více stravitelnou populární formou, ale nevybrala si k tomu, z mého pohledu, příliš šťastnou podobu.

17.06.2019 3 z 5

Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

Prolínání děje z několika pohledů je zajímavé a nepříliš tradiční, nebo aspoň já se s tím nesetkávám úplně běžně. Kniha je napínavá, ne úplně prvoplánově předvídatelná (i když, sem tam si jistě něco domyslíte). Dávám o hvězdu méně jen proto, že postavy jsem si nedokázala oblíbit. I přes to, jsem knihu přečetla v podstatě jedním dechem :).

17.06.2019 4 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Carter je moje srdcovka a jako všechny jeho knihy, je i tato naprosto skvělá. I když musím uznat, že místy to s brutalitou skutečně přeháněl, několikrát jsem musela knihu odložit. Ale i v tomto případě skutečně nezklamal.

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Nádherná knížka se skutečně smutným příběhem. Příběh mladé židovské dívky, jejíž babička byla vězněná v koncentračním táboře a starého muže, bývalého příslušníka SS, který prosí o odpuštění a smrt. Vzhledem k tak silnému příběhu nemůžu říct, že se četla svižně (nejednou jsem se při čtení proslzela), ale Jodi Picoult píše skvěle.

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Za mně naprosto skvělá "holčičí" hororová kniha. Místy hodně napínavá, strašidelná a celkem i vtipná. Nehledě na žánr i velmi oddychová. Měla jsem ji přečtěnou snad za dva večery. Hlavní postava velmi sympatická, i když se občas chovala hodně nelogicky a vedlejší postava v podobě tlustého kocoura byl příjemný bonus.

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Přečetla jsem ji na základě tolika nadšených recenzí. No a musím uznat, že byla naprosto skvělá! Děj odsýpal opravdu hodně svižným tempem, tak rychle, že jsem se nestačila divit. Kniha byla plná nečekaných zvratů, překvapení a dost nechutných scén. Doufám, že autor bude psát dál a dál :). Opravdu skvělé čtení.

Loutkář Loutkář Daniel Cole

První knihu jsem ještě něčetla, hned jsem sáhla po Loutkáři :). Asi jsem vybírala hlavně podle obálky (typická ženská :D), ale rozhodně se to vyplatilo. Kdo má rád seriálové kriminálky, si přijde na své. Děj se četl v podstatě sám, postavy byly velmi sympatické. Těším se na další díl :).

15.05.2019 4 z 5