Kathy77
![Mrazivá odplata Mrazivá odplata](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421133/mraziva-odplata-I8E-421133.jpg?v=1568809423)
Knihu jsem dlouho odkládala, ale nakonec se do ní pustila a musím napsat, že mě fakt chytila a nepustila! Za mě velké překvapení a spokojenost. Četla jsem po chvilkách celý víkend. Krátké kapitoly, přelínání časových dějů, styl psaní, všechno super (a ano, pár chyb ve jménech bylo, ale..). Kdo má rád napětí, krimi, thriller nebo horrorové prvky, tomu se bude líbit!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Škvíra Škvíra](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510894/skvira-RwG-510894.jpg?v=1676126879)
Na tuhle knihu jsem se těšila už jen proto, že šlo o povídky. No a přišlo částečně zklamání. Některé povídky lepší, jiné slabší. Poslední, Motýlí ostrov, mi přišla navíc divně useknutá.. Jinak zajímavé byly úvody před každou povídkou, ale i tak hodnotím knihu jako lepší průměr. Prostě to nebylo úplně ono. Tudor umí psát líp, mnohem líp!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chata v horách Chata v horách](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500468/chata-v-horach-LVX-500468.png?v=1667324530)
Na tuto knihu jsem se moc těšila. Recenze super, obálka zajímavá, příběh sliboval hodně. Bohužel, ve třetině jsem knihu odložila. Nelíbila, nebavila. Hodně postav, které neustále řešily cosi a příběh se neuvěřitelně vlekl a zajímavého prostě nic. Kapitoly mi také nesedly a tak jsem knihu zaklapla a vrátila do knihovny. Možná jsem nevydržela dostatečně dlouho, ale zas než se u toho trápit ;-).. prostě ne vždycky se zadaří :-)
![Rádio v mrazáku Rádio v mrazáku](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503050/radio-v-mrazaku-X2W-503050.png?v=1667491740)
Přečteno v cuku letu. Pobavilo (chvílemi i hodně nahlas), donutilo k zamyšlení i přemýšlení a celkově ano, líbilo. Moje prvotina od Jany Hanušové, která mě svým způsobem i pohladila. Napsáno vtipně, svižně a s nadhledem. I o tom je život a paní Hanušová má můj obdiv.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459164/zahada-domu-marwicku-DLr-459164.jpg?v=1606146992)
Mám ráda napětí a záhadné příběhy a proto jsem ze zvědavosti sáhla právě po této knize. Je pátou z edice strašidelných domů a bavila mě od první stránky. Krátké kapitoly mi vyhovovaly a děj se neustále posouval. Za mě fajn víkendové čtení a naprostá spokojenost. Nic drastického, ale příjemné mrazení bylo. Určitě sáhnu i po ostatních - opět ze zvědavosti.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zaříkávačky Zaříkávačky](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472108/zarikavacky-NjH-472108.jpg?v=1620225860)
Na Zaříkávačky jsem se moc těšila. Krásná obálka, slibná anotace, nicméně jsem ráda, že jsem knihu dočetla. Styl psaní byl příjemný, vše bylo popsáno tak akorát, ale přece jenom jsem čekala něco jiného. Vlastně ani ne tak jiného, jako něco konkrétního právě o těch "zaříkávačkách". Těšila jsem se na léčebné praktiky a na samotné příběhy lidí kteří je navštěvovali se svými problémy, zda jim zaříkávačky dokázaly pomoci či nikoliv. Začátek slibný, ale pak se děj ubíral jiným směrem. Škoda. Z tohoto důvodu ubírám dvě hvězdičky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Setkání v soumraku Setkání v soumraku](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455299/setkani-v-soumraku-lD5-455299.jpg?v=1602943318)
Mám ráda tajemno i napětí a proto jsem, dle slibné anotace, sáhla po této knize. Upřímně, čekala jsem docela jiný příběh a od poloviny knihy se s tím dost "prala". Na mě přemíra romantiky, která mě nutila přeskakovat celé věty. Popisy dokonalostí nejsou to, co v knize hledám. Ale každý to máme jinak ;-)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)