Katka.N3 Katka.N3 komentáře u knih

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Krasna ceska klasika. Mne ji cetli rodice, kdyz jsem byla mala a ja to zase predavam dal svym detem.

15.03.2020 5 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Hezká detektivka. Autor se díl od dílu zlepšuje a příběhy jsou čím dál tím více poutavé. Těším se na další pokračování.

19.01.2020 4 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Pekna detektivka s pomalejsim rozjezdem, ale s o to vice napinavym koncem. A co me tesi nejvice je, ze se v dalsich dilech nebudu muset setkavat s postavou jisteho padoucha...ti, co uz maji precteno, zajiste vedi... ;-)

10.02.2020 4 z 5

Detektivové Detektivové Zuzana Pospíšilová

Prvni detektivka, co jsem detem cetla a hned mela velky uspech. Deti mely oci az navrch hlavy a hlavne po kapitole, kde byli kluci zavreni do kumbalu, vedly dlouhosahlou diskuzi, jak se dostanou ven a jestli je pes Azor vycmucha :-) Takze doporucuji a me neceka nic jineho, nez shanet dalsi dil :-)

03.04.2020 5 z 5

Mirka s Jirkou sami doma Mirka s Jirkou sami doma Ilona Borská

Tuto knížku jsem měla v dětství hodně ráda a tak jsem si ji samozřejmě vybrala na čtení i pro své děti. Rozhodně děti moc zaujala. Poznám to vždy tak, že si přestanou hrát a jen poslouchají, a pak po dočtení kapitoly probírají, o čem to bylo. Takže rozhodně doporučuji na čtení menším dětem.

19.01.2020 5 z 5

Zabíjím rychle. Cena: 13 minut Zabíjím rychle. Cena: 13 minut Marcela Pecháčková

Dopravní nehoda je dost nemilý zážitek, který otřese asi opravdu každým. Sama jsem si tímto před nějakou dobou také prošla. Z mého úhlu pohledu jsou oběťmi všichni, kdo mají s nehodou co společného – poškození, viníci, hasiči, kteří vystříhávají zraněné z auta, policisté, kteří musí rodině sdělit, že jejich blízký zemřel, nebo řešit hádky mezi agresivními řidiči, záchranáři, kterým zemře dítě pod rukama, člověk, který první zastaví a běží na pomoc. Každý si z toho asi odnese svoji porci stresu. Oproti dokumentu Víta Klusáka je kniha doplněna o rozhovory s lékařkou, se zraněnou paní, s rodiči, kteří přišli o dceru a dalšími, kteří se snažili co nejvíce zastat syna – viníka nehody, což oceňuji, že se člověk na celou věc může podívat i z jiného úhlu pohledu. Knížka se mi líbila. Snad osloví hodně lidí a situace na českých silnicích se alespoň trochu změní k lepšímu.

12.01.2022 5 z 5

Záhada školní půdy Záhada školní půdy Zuzana Pospíšilová

Hezka knizka. Detem se libila a byly zvedave, kdo to v noci chodi na pudu.

17.10.2020 4 z 5

Máša a medvěd Nejkrásnější kolekce příběhů Máša a medvěd Nejkrásnější kolekce příběhů neznámý - neuveden

Hezka knizka, bohate ilustrovana, vhodna pro mensi deti. Deti spise nez z pohadek byly nadsene z tech obrazku a i nektere z nich zkousely doma kreslit.

27.03.2020 4 z 5

O kočičím čaroději a jiné pohádky O kočičím čaroději a jiné pohádky Lucie Křesťanová

Knizka obsahuje nekolik kratsich pohadek o zviratkach. Nektere z nich deti zaujaly vice, nektere mene, ale celkove se nam knizka libila.

07.02.2020 3 z 5

Bubáček Bubáček Daniela Krolupperová

Jednoduchý a hezký příběh pro malé čtenáře i nečtenáře, který mé děti zaujal. Dokonce si šly po přečtení knížky kreslit svého bubáčka:-)

19.01.2020 4 z 5