katushah katushah komentáře u knih

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Koupila jsem si tuto knížku náhodou, díky slevě a neuvěřitelně jsem se do ní zamilovala. Přečetla jsem jí během jednoho týdne a každý den jsem musela aspoň chvíli číst, byla jsem na tom úplně závislá. Knížka se strašně dobře čte, je to rychlé, svižné, napínavé. Pořád vám vrtá hlavou, kdo to mohl být. Já si valnou část myslela, že vražedkyně je sama dívka ve vlaku, ale pak to dopadlo úplně jinak. Líbí se mi taky několik úhlů pohledu od několika postav a vyprávění příběhů v různých časových pásmech. Opravdu povedené dílko.

30.03.2017 5 z 5

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Dobrá kniha, určitě za přečtení stojí, ale znovu se k ní asi nevrátím, není to úplně můj žánr.

30.03.2017 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

První polovina knihy je dokonalá. Spousta vtipů a srandy na úkor rozpadu Třetí Říše a poznávání nového moderního německa. Druhá půlka už je slabší, tam už mně to tak nebavilo, ale pořád je to fajn kniha na pobavení a odpočinek.

25.03.2017 4 z 5

Mein Kampf Mein Kampf Adolf Hitler

Kdyby tuto knihu nedávali nacisti všem německým občanům, tak by to byl propadák a nikdo by asi o ní ani nezavadil. Nudné, zdlouhavé úvahy a názory. nic moc zajímavého. Určitě je dobrý si to v dnešní době přečíst, abychom znali svou historii, jinak tam nic zajímavého nenajdete.

25.03.2017 2 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Naprosto dokonalá sbírka. Už jako dítě jsem jí milovala a učila se básně nazpaměť. Díky lehko zapamatovatelným a melodickým slokám jsem za chvíli uměla půlku kytice z paměti. A dodnes jí mám ráda. Nejlepší české dílo!

Sex ve městě Sex ve městě Candace Bushnell

Taky mám seriál ráda, ale tohle byla nuda o ničem. Ještě, že jsem to koupila za pár kaček a tak mně to tolik nemrzí. :)

24.03.2017 1 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

První dva díly jsou spíše pro děti, tady už to začíná mít dospělejší děj. Navíc se mi moc líbí nápad vracení se v čase. Mám doma dokonce kopii toho zlatého obraceče času z filmu. Bohužel čas vrátit neumí, ale vypadá identicky. Tento díl je prostě srdcovka, jeden z nejlepších z HP.

24.03.2017 5 z 5

Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Samozřejmě už to nemá takové grády jako My, děti ze stanice Zoo, ale stále to má, co nabídnout. Mně se líbí, co všechno mohla paní spisovatelka prožít díky jedné vydané knize. Na jedné straně život celebrity, ale i život vyhnankyně a narkomanky. Velice zajímavý příběh a skvěle napsaná kniha.

24.03.2017 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Mám ráda autobiografie a tahle je brutální! Netušila jsem, co všechno je možné zažít na jednom obyčejném německém sídlišti. Super kniha, chytne člověka za srdce a skvěle se čte.

24.03.2017 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Edgar Allan Poe

Nejvíce se mi líbí Jáma a kyvadlo a Černý kocour. Moc hezké a zajímavé básně. Vřele doporučuji.

Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Trochu mně přiváděla k šílenství, tím neustálým opakováním poslední fráze, ale to už k tomu asi patří. Je to báseň, která se vám vetře do mysli na dlouhou dobu. Nesmrtelná klasika.

Hollywood Hollywood Charles Bukowski

Mám ho ráda, ale tohle mně nechytlo. Moc postav, moc řečí kolem a kde nic, tu nic. Tohle je zatím asi nejslabší dílo, které jsem od něj četla.

24.03.2017 1 z 5

Poštovní úřad Poštovní úřad Charles Bukowski

Já mám mnoho známých, kteří pracují na poště, takže mi tato knížka je velice blízká. Je vtipná, stručná, jednoduchá. Nic extra náročného, pobaví a to je hlavní, proč číst Bukowského, hlavně pro zábavu! :)

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Krásný závěr celé triologie. Jen mi trochu vadilo, že některé pasáže byly moc zdlouhavé a trochu nudné. Mohlo by to být o trochu kratší, aby se to lépe četlo. Jinak je super a všem doporučuji.

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Tento první díl je brilantní. Úplně nový příběh, nový svět a sladká nevědomost, kdo a co, za tím vším stojí. Bohužel další dva díly mi přinesly zklamání, už to bylo úplně něco jiného, bylo tam přehršle věcí navíc a přišlo mi, že to ani chvílema nedává smysl. Takže doporučuji spíše jen tento první díl. :)

24.03.2017 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Taky na to mám rozporuplný názor. HP miluji, takže jsem musela mít i tento díl. Ale trochu mně zklamal příběh jako takový, je to dost přitažený za vlasy a i když se mi líbí, že tam je můj favorit Draco Malfoy se svým podivuhodným synem, tak celková přeplácanost a častá nelogičnost děje mi kazí dojmy. Dávám 4 hvězdy jen díky tomu, že mám ten svět ráda. Jinak by dopadl hůř.

Netvor z temnot Netvor z temnot Duane Swierczynski

Vynikající triologie. Na videa jsem se nedívala, radši jsem si to představovala podle sebe. Na to, že jsem je koupila za pár kaček v levných knihách, tak jsou to skutečně kvalitní a vynikající detektivky.

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Má první Holeovka a hned jsem si jí zamilovala. Od té doby hltám všechny knihy od Jo Nesba a už se těším na letošní Žízeň. Všem vřele doporučuji!

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Stmívání mně nenadchlo, ale tahle knížka je super! Vynikající příběh, velmi chytlavý a dobře vymyšlený, četla jsem to ve dne, v noci jako kdysi Harryho Pottera. Doporučuji všem!

Puls Puls Stephen King

První Kingova kniha a zůstane mi v mysli asi navěky. Tato kniha má super děj a příběh, baví mně taková ta nejistota, že nikdo nic neví a tak se seberou a někam jdou s nadějí, že budou moudřejší a přitom prdlačka. Navíc má otevřený a trochu nejasný konec, proto často přemýšlím, jak to mohlo dopadnout. Vynikající kniha!