Katuska001 komentáře u knih
To mě umrtvilo (ta kniha), jinak pro ty kdo to nečetli, tato věta je v této knize snad stokrát :-). Když to shrnu, přečíst se to dalo, ale je to hrozná slátanina o ničem.
velmi silné kruté vyprávění, čeho všeho jsou lidé schopni, skvěle a poutavě napsáno, kniha se čte sama.. ač jsem se vyhýbala tématice koncentračních táborů a krutostem války... Remarque píše super ;-) (asi 6 kniha co jsem od něj četla)
Pěkný, ale smutný příběh z předválečného a počátku válečného období a těžkém životě emigrantů, kteří před Hitlerem utíkali z Německa.
Úžasná knížka, od autorky nejoblíbenější, kterou jsem četla snad už 8x a po každé u ní brečím smíchy. Anička je prostě třída a ostatní postavy a jejich hlášky také.
Hodináře jsem si z "Rhymovek" nechala naposled, ale jsem trochu zklamaná, příliš překombinované, ve srovnání s ostatními bych ji hodnotila jako nejslabší
Krásná knížka, silný příběh plný emocí ze smutné doby a plná myšlenek a moudrých slov. Moc se mi líbila mj. řeč ze str. 121: ,,Nepřerušuj mě pořád. Pij, mlč a žij, ty vrahu se skalpelem. Podívej se, co se z nás stalo ! Pokud vím, jen staří Řekové měli bohy pití a radosti ze života: Bakcha a Dionýsa. My máme místo toho Freuda, pocity méněcenosti a psychoanalýzu - strach z příliš velkých slov o lásce, a příliš velká slova v politice. Žalostné pokolení !" Morosov mrkl.
Čtu pořád všechny případy soudce Ti i od tohoto autora, ale pořád tomu něco chybí a rozčiluje mě změna charakteru postav a jejich chování od originálu od Roberta van Gulika, které miluji a čtu opakovaně, zajímalo by mě, zda je to opravdu autorem nebo špatným překladem... :-(
Super oddechovka, s humorem napsaná detektivka, odehrávající se ve středověku za Václava IV., škoda, že autorův teprve druhý příběh.
R.U.R. bych zařadila mezi Čapkovy slabší věci. Roboti mě moc nechytly :-(.
Báječná léta pod psa je oddechová knížka. Úsměvný román s dávkou kritiky totalitního režimu. Knížka patří mezi jednu z lepších jež autor napsal.
Provázané povídky, jež se čtou spíš jak román. Vtipné, zábavné spíš pro muže a je v nich dost pravdy. Z pohledu ženy, když si v hlavním hrdinovi Oskarovi představím samotného Viewega, jsou povídky v plno situacích hodně usměvné :-)).
Knížka na zajímavé téma. Doporučovala bych knihu těm, kteří se o Aspergerovi chtějí dozvědět více. Místy byly zdlouhavé pasáže a konec knihy je předvídatelný od stránky 105. Autorka bravurně popsala pocity všech lidí, kteří jsou v knize ústředními postavami.
Úžasná anglická detektivní klasika. Hezky se sledují Holmesovy úvahy vyšetřování.
Přestože mě mrzí, že autor trochu pozměnil charaktery a určité rysy původních postav od Roberta van Gulika k horšímu, tak jinak pěkný příběh a oddechová četba. Už jsem se nějak smířila, že originál to holt nebude ;-).
Nádherně vypracovaná kniha, k popisu anthey již není co dodat. Teď už jen ty šikovné ruce k tomu ;-)
Zajímavý příběh, místy k zamyšlení, o tom jak se člověk v dnešní době honí, aby dostál svým závazkům a nic nestíhá a přesto na druhém konci světa lidé žijí v úplně jiném rytmu s přírodou, kde plno věcí ovládají bohové, zlý duch a šamani.
Velmi poutavě napsaná kniha, která člověka jen tak nepustí, dala jsem jí za tři dny. Přestože jsem se domnívala, že kniha bude hlavně o schopnostech bohyní, je spíš o jejich sledování a pronásledování, tak jsem trošku zklamaná.
Veselé tři romány o chlápcích, kteří si vyjeli na dovolenou a co všechno je potkalo...
Krátký detektivní příběh komisaře Maigreta, kde na začátku plno odlišných skutečností dokáže spojit v jedno rozuzlení a vše vyřeší.
Úžasně napsané řecké báje, tato kniha patří k těm, které člověk čte několikrát...