Katuska001 komentáře u knih
Trilogie ze tří životních etap, bezstarostné mládí po studiích, manželství a založení rodiny a v třetí části po 20. letech, dospělé děti a krize manželství, kterými prochází vztah Marie a Josefa.
Strhující historický román s kapkou červené knihovny a mořem intrik z doby Karla II. odehrávající se převážně v Londýně, kniha má i prvky událostí dle skutečnosti. Jinak je to příběh jak chudá holka ke štěstí přišla...
Sbírka devíti povídek všeho druhu, některé romantické, některé detektivní, ve dvou vystupuje i všem známý Hercule Poirot. Oddechové čtení, které rychle odsýpá.
Oddechový povídkový soubor kde převládá melancholie a smutný nádech. Útlá knížečka má šest povídek.
Lehké čtení pro děti v příhěhu o skřítkovi Pitrýskovi, který hledá spřízněnou duši a o dobrodružsvtí, které ho potká cestou.
V knížce jsou dvě historické povídky, jejichž děj je spojen s obyvateli Karlštejna, které jsoou mdlé, vůbec ne čtivé, ještě že knížka má jen 100 stránek.
Oddechová detektivka s lehkou souvislostí z minulosti. Rodí se zde počátek vztahu Gemmy a Duncana.
Oddechová knížka psaná ve dvou rovinách, životní příběh spisovatelky Bianky a její hrdinky Kamily z knihy, kterou právě píše, kde se lidské osudy a situace prolínají a opakují.
(SPOILER) Hezký příběh o životě mladé dívky Mary, o pobřežních pirátech a o tom, jak zasáhli do jejího života, která se po smrti matky nastěhovala k tetě a strýci na hospodu Jamajka. Je to pracovitá a energická dívka, ale brzy zjistí, že nic není takové, jak si představovala a nikdo není takový, jak si myslela. Navíc má kniha i milostný příběh, Mary a Jema, bratra hostinského, kterého Mary podezřívá z toho, že je oním mužem v pozadí. Romantika v drsném prostředí nehostinných slatin.
Na postavě dvacetileté Alexandry, která hledá atraktivní práci a velkou lásku a která přes četná zklamání učí se umění žít v harmonii s lidským společenstvím, předvádí novela hledání a tápání mládí se všemi omyly i výhrami v době sedmdesátých let minulého století.
Báječná léta pod psa je oddechová knížka. Úsměvný román s dávkou kritiky totalitního režimu. Knížka patří mezi jednu z lepších jež autor napsal.
Pěkná oddechová detektivka s překvapivým koncem, která se odehrává ve dvou časových pásmech, v současnosti a na přelomu 19. - 20. století. Dále autorka vylíčí další osobní informace o Gemmě a Duncanovi.
Knížka mě velmi zklamala po ohlasech co je psáno na netu o napětí atd. mi to přišlo slabé a překombinované, myslím, že Deaver umí daleko lepší !!! Zařadila bych román mezi průměr.
Výborná kniha, strhující nepředvídatelný děj. Hlavní hrdinka velmi drsná, ingeligentní a impozantní žena. Přivítala jsem i změnu kontinentu, děj se odehrává převážně v Africe.
Moje první kniha od tohoto autora, potom jak je opěvován jsem se rozhodla podívat se mu na zoubek ;-), kniha mě ale trošku zklamala k poměru k ohlasu, chvíli mi trvalo než jsem se do ní začetla a příběh byl trošku překombinovaný, ale jinak mohu knihu hodnotit vcelku pozitivně, ale nebude patřit mezi knížky ke kterým se vracím.
Krásně silný příběh o lásce a životě, i když dojemný a smutný, jako vždy, autor nezklamal očekávání.
Pěkné téma, ale kniha mohla být klidně poloviční, zbytečně rozvleklé. To je snad poprvé, kdy se mi víc libilo filmové zpracování než kniha.
Hodináře jsem si z "Rhymovek" nechala naposled, ale jsem trochu zklamaná, příliš překombinované, ve srovnání s ostatními bych ji hodnotila jako nejslabší
obrázky nebyly dle mého vkusu a pěkné aforismy, tak možná polovina, jinak nic moc
Provázané povídky, jež se čtou spíš jak román. Vtipné, zábavné spíš pro muže a je v nich dost pravdy. Z pohledu ženy, když si v hlavním hrdinovi Oskarovi představím samotného Viewega, jsou povídky v plno situacích hodně usměvné :-)).