Katuska88
![Sněhulák Sněhulák](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130267/snehulak-2rS-130267.png?v=1542973447)
Kniha byla opět skvělá a nemůžu se dočkat pokračování.
Zřejmě se ale nikdy nedočkám, aby HH přišel k rozumu.
Nevadí. Nemá to chybu...
Ale tentokrát jsem od první třetiny věděla, kdo je Sněhulák...
Myslela jsem si, že to tak prostě být musí. Což mi trošku zkazilo finální překvapení, ale i tak to byla pecka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pán hory Pán hory](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527339/pan-hory-657828d5eeeba.jpg?v=1702373590)
Nejedná se o jen planý marketing. Tohle se četlo samo. Rozhodně se těším na další pokračování a doufám, že si další díly zachovají kvalitu i tempo prvního dílu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krok vedle Krok vedle](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515269/frankie-elkin-krok-vedle.jpg?v=1721323364)
Je to skvělé čtení, které se od současné populární četby liší hned v několika případech. Kromě toho, že autorka umí skvěle psát, je to další obrovskou výhodou. Série je lehce rozeznatelná.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409653/ruze-bila-cerny-les-9BP-409653.jpg?v=1557299779)
Moc pěkná svižná kniha z válečného období, kde je hlavní postavou Němka Franka, která patřila mezi ty, co nesdíleli nacistickou ideologii.
Je zajímavé si přečíst hrůzy druhé světové pohledem toho, kdo byl "nepřítelem národa" ve své vlastní zemi.
Přečteno díky výzvě s naprostou spokojeností.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tiché hlasy Tiché hlasy](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529006/tiche-hlasy-65be20b4631c5.jpg?v=1706959028)
Z nějakého důvodu se začátek této knihy pro mne strašně táhl, prvních 100 stran jsem četla strašně dlouho...
Poté jsem už nemohla knihu odložit, takže ve finále opět spokojenost.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Všichni dobří lidé Všichni dobří lidé](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524134/vsichni-dobri-lide-655249c7dd63c.jpg?v=1699891656)
Kniha mě příjemně překvapila, ani nevnímám nějaké nelogičnosti, o kterých se zmiňují jiní čtenáři. Ale konec a nejasnosti ohledně Margot mne nutí ubrat hvězdičku. Thrillery s otevřeným koncem ve mne zanechávají pocit neúplnosti a nepohody.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cizí ložnice Cizí ložnice](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367977/cizi-loznice-BRv-367977.jpg?v=1516127438)
Knihu jsem četla do výzvy. Předtím jsem autorku neznala. Romantickou četbu pro ženy většinou nečtu. Jedná se o žánr, který mne moc dlouho nebaví, ale jednou za čas se jedná o zajímavou změnu od mého obvyklého čtení. Byla jsem spokojená a jsem vděčná, že se i díky výzvě dostanu k autorům, ke kterým bych se jinak nedostala. Pro mne to bylo vítané rozšíření obzorů, i když se jedná o "pouze" odpočinkovou četbu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vlk samotář Vlk samotář](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378935/vlk-samotar-MmB-378935.jpg?v=1525347267)
Jodi Picoult je tak skvělá ne jen kvůli tomu, že každá její kniha se zaobírá jiným zajímavým tématem. Autorku obdivuji stále víc. Nedokážu se rozhodnout, která její kniha se mi líbí nejvíc.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vláda teroru Vláda teroru](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484766/vlada-teroru-Fiw-484766.jpg?v=1652179069)
Nejsem specialistka na americkou politiku, ani jsem upřímně netušila, že je Hillary Clinton autorkou nějakých knih, ale znám Louise Penny, a proto mne přemohla zvědavost, i když jsem se na čtení knihy nějak zvlášť netěšila. Bála jsem se příliš mnoha informací z pro mne tak neznámého amerického prostředí. Musím však dát plný počet hvězd. Jedná se o velmi zábavnou knihu, inspirovanou skutečnými událostmi. Louise Penny nezklamala a politická znalost prostředí ze strany Hillary je zřejmá. Celkově se jedná o dobrý literární počin, který nadchne každého milovníka thrillerů.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Až ji najdou Až ji najdou](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464653/az-ji-najdou-g3r-464653.jpg?v=1632481145)
Jedná se o strhující a temný román, jako se u každého správného thrilleru očekává.
Co je nejhorší noční můra každé matky? Jistě se můžeme shodnout na tom, že je to situace, kdy se vaše dítě dostane do nebezpečí. Kdyby se něco takového stalo Vám, budete si jistě zase a znova vyčítat své činy, přemýšlet co jste mohli udělat jinak, dumat nad tím, co jste mohli ovlivnit, omílat dokola myšlenky, co jste mohli změnit nebo neudělat, jak tomu prostě za každou cenu zabránit...
S tímto se potýká hlavní hrdinka. Román doporučuji všem, kdo miluje thrillery a také všem, kdo má děti. Po přečtení tohoto thrilleru budete mít jistě chuť své dítě pořádně obejmout a poděkovat bohu za to, že je v pořádku u vás.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Krvavé skládanky Krvavé skládanky](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474063/krvave-skladanky-jty-474063.jpg?v=1627894098)
Autorka přichází se svým debutem, který vůbec není špatný.
Jedná se o detektivku s obrovským potenciálem. Děj je temný a místy šokující, téma sériových vrahů je velmi oblíbené.
Nový policejní tým je plastický a reálný. Kniha má velký prostor pro pokračování.
Je to kniha, která by mohla potěšit fanoušky Angely Marsons a Roberta Bryndzy. Postavy jsou autorkou krásně vykresleny. Kniha se četla dobře. Doporučuji. Autorku přidávám do oblíbených a těším se na její další počiny.
Moje obsáhlejší recenze zde:
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Misery Misery](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1150/misery-xgk-1150.jpg?v=1515949997)
Moje první kniha od Kinga. Musela jsem tu obrovskou mezeru ve čtenářském vzdělání zaplácnout. Dílo na doporučení kamarádky. Nejsem fandou hororů a ani nikdy nebudu.
Ale prostě je to kniha nebo autor, se kterým se za svůj život minimálně jednou setkat musíš. Done.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pianista Pianista](https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/865/pianista-j5T-865.jpg?v=1566252801)
Nehodnotím sílu tématu, to bych automaticky dala 5 hvězd.
Já hodnotím knihu 4 hvězdičkami za pomalý rozjezd.
Na to, jak je kniha kraťoučká, opravdu jsem se poměrně na dlouhou dobu zasekla hned na začátku.
Co musím uznat je to, že po prvních 60 stranách jsem knihu nemohla odložit a finále bylo velkolepé.
Je to poprvé, co jsem si přečetla něco o holokausu na území Polska a jsem nadšená spoustou dodaných faktů. Osud Varšavy za druhé světové je smutný a dojemný. Kadžému doporučuji, aby si rozšířil obzory ohledně této části historie.
Ovšem úplně nejvíce se mi líbily přidané výpisky z deníku kapitána Hosenfelda. A úplně nejlepší byl snad "most mezi Szpilmanem a Hosenfeldem" napsaný Wolfem Biermannem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Velké maličkosti Velké maličkosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349796/velke-malickosti-2Kx-349796.jpg?v=1505993832)
Mé druhé setkání s Jodi Picoult a jsem opět nadšená.
Z obou knih, které jsem přečetla, i přesto, že se každá zaobírá jinou tématikou,
je patrno, že při psaní knihy musela autorka sama hodně studovat témata, o kterých píše.
Ať už se jedná o právnický žargon nebo lékařskou terminologii, při čtení knihy máte pocit, že spisovatel opravdu ví, o čem píše.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Miniaturista Miniaturista](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230819/miniaturista-yyQ-230819.jpg?v=1421829654)
Zajímavé drama, které je svým způsobem originální. Nemůžu říct, že bych byla vyloženě nadšená.
Místy mi přišla kniha dost depresivní.
Nyní mám pocit, že kniha byla ukončena trochu zbrkle.
Když se na to zaměřím zpětně, mám pocit, že mi něco uniklo a že nějaké věci zůstaly nedovysvětleny.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/5850/na-vetrne-hurce-iOU-5850.jpg?v=1683815478)
Klasiku mám obecně velmi ráda, nikdy mi nevadila povinná nebo doporučená četba, ale do Větrné hůrky jsem se chvílemi musela nutit a pořád jsem čekala na pointu. Většina povahových vlastností, resp. jejich totální ubohost všech do jednoho, mi připadala velmi nereálná a ani jedna postava mi snad nebyla sympatická. Bohužel musím dát za tři. Někde v polovině jsem si uvědomila, že už jsem ji jednou četla, takže také podle toho je jasné, že mne ani tehdy moc nezaujala.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Šelma Šelma](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383300/selma-MG2-383300.jpg?v=1535698703)
Detektivky a thrillery čtu velmi ráda, a proto dávám pět bodů za netradiční námět, netypickou atmosféru a originálního hlavního hrdinu.
Trochu dvojsmyslný konec mne mrzí, ale jinak souhlasím s hodnocením ostatních uživatelů. Kniha stojí za přečtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/2518/hosi-od-bobri-reky-oys-2518.jpg?v=1407626093)
Neuvěřitelné, že kniha poprvé vydaná v roce 1937 může mít takovou myšlenku i po osmdesáti letech.
Četla jsem podruhé po mnoha letech a nádherně si zavzpomínala na své dětství a na vlastní zážitky z našeho "moderního pionýrského" oddílu.
Brilantní četba.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Policie Policie](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193103/harry-hole-policie-pLm-193103.jpg?v=1421827511)
Konečně jsme na konci, ale opravdu je to konec?
Pokud je to opravdu konec, tak rozhodně ubírám hvězdu za závěr knihy a za neskutečně vleklý začátek. Nevybavuji si, že bych měla za celou sérii až takový problém se začíst.
Shrnu to, tentokrát byl na můj vkus závěrečný díl krutý až moc. A co ten zhruba prostředek? To jako autor myslí vážně??