Katuska88 komentáře u knih
Já jsem se do Keplera zamilovala. Líbí se mi návaznost děje z předchozích příběhů. Zajímá mne osud Joony Linny a prostě se mi tato dvojice výborně čte.
Líbí se mi, že děj většinou není průhledně předvídatelný.
Kniha mne vtáhla do děje poměrně kvapem.
Mělo to spád, líbilo se mi propojení postav i vyústění kompletního celku.
Napínavý thriller.
Trošku se musím u všech severských detektivek zamýšlet, zda to přece jen není trochu přehnané, alespoň co se týče nátury jejich "dnešních" dětí. To mne udivuje v každé z nich a "poměrně mne to děsí".
Joona Linna opět super.
Joona Linna je mým dalším novým oblíbencem. (I když nejsem na blonďáky :-) )
Příběh mne naprosto okamžitě vtáhl do děje.
Moc se mi líbí, kolik postav je do celistvého děje zataženo, ivedlejší postavy jako patologové a další analytici dělají děj ještě více realistickým a vytvářejí kompletní obraz.
Detaily a fakta o hudbě dělají knihu opravdu zajímavou a aspoň trochu "poučnou", že si aspoň člověk nepřipadá, že by četl nějaký brak.
Já jsem byla spokojená. Mohu doporučit.
První kniha od JD, ke které jsem se dostala.
Zápletka je zajímavá, postavy jsou úžasně propracované. Líbilo se mi množství postav do děje zataženého.
Kathryn Dancovou jsem si opravdu oblíbila.
Musím dát 4 hvězdy za natažený konec a rovněž za to, jak se některé věci musely brát s nadsázkou. Ale jinak jsem byla nadšená.
První knihu od autorky jsem bohužel ještě neměla možnost přečíst, nechtěla jsem si ji kupovat.
Ale tato kniha mne dostala, takže se chystám i na její prvotinu.
Krásně psané, příběh má duši, akorát mne mrzí to jejich míjení.
Taky jsem se nejdříve ztrácela v příběhu, kdy je současnost, případně jaká minulost apod. Ale dá se vcelku dobře pochopit, takže se přidávám do dlouhé řady fanyněk, která doporučuje :)
Kniha se mi moc líbila.
Určitě příjemná oddychová četba, která je velmi jednoduše psaná. Rychle vás vtáhne do děje.
Neměnila bych.
Sice tam bylo pár věcí "trošku přitažených za vlasy", ale zase jsem si říkala, že ano, nějaká pravděpodobnost by tam byla.
Tak tahle knížka měla jednoduše ten správný "drive".
Už se těším na poslední dílek, jak to všechno pěkně dopadne...
Ale jo, palec nahoru!
Po třetím díle, musím říct, že se začátek aspoň na můj vkus "táhnul jak smrad".
Nejdřív jsem si říkala, jestli vůbec má cenu číst dál a začla jsem se bát zklamání, že tento začátek "další trilogie" v řadě bude těžce klopýtat za první trojkou.
Ale nakonec musím říct, že mne autorka přece jen dokázala navnadit a překvapila mne nabitým dějem. Přece jen budu pokračovat v četbě, abych věděla, jak to dopadne, ale za ten začátek musím dát 4 hvězdy.
Tak tenhle díl mne prozatím zaujmul nejvíce.
Opravdu jsem byla nešťastná, když jsem jej musela z jakýchkoliv důvodů odložit.
Četl se sám, i proto, že děj byl strhující.
Sice byl místy děj trochu předvídatelný, ale přesto svým způsobem překvapující.
Za mne bych se také spokojila s tím, aby to takhle skončilo, ale i přesto jsem zvědavá, co na nás má autorka přichystáno v záloze.
Jen doufám, že už to odteď nebude upadat.
Kniha mne chytla hned po prvních stránkách a četla se sama. Mohu jen doporučit! Tak a jdu na díl druhý...
Musím přiznat, že jsem na knihu narazila také až poté, co jsem zjistila, že existuje filmové zpracování a na základě toho jsem se dopátrala ke knize.
Ale zásadně, pokud je možno, pokud existuje filmové a knižní zpracování, nedívám se na film, dokud nemám přečteno... Pokud bych se dřív podívala na film, jak jinak, bych byla jistě zklamaná... Takže teď už si ho můžu s klidným svědomím pustit a doufám, že mne nezklame... Protože kniha určitě nezklamala.
EDIT: film je dobrej, ale jako vždy jsem fanouškem knihy. Spousta věcí ve filmu děláno "na efekt" a děj je trošku někde jinde. Ale mimochodem... Nerozumím té české posedlosti překládat kde co. Krasomil Pohroma? To opravdu nemohl zůstat Magnusem Banem?
Když jsem přistupovala k této knize, neustále jsem si říkala, vzhledem ke všemu, co jsem o Infernu doposud slyšela, včetně ostatních příspěvků, že nemůžu posuzovat podle ostatních brownovek, ale budu k té knížce přistupovat jako k samostatné knize. To jsem dodržela. A když nebudu srovnávat se Šifrou nebo s Anděly a démony, musím dát 5 hvězd. Brown je prostě Brown a nečekejte vybočení z jeho stylu.
Místy mi kniha připadala trochu překombinovaná. Nějakým způsobem mi připomíná Anatomii lží, i když téma je jiné.
Number one pro mne prostě zůstanou Andělé a démoni.
Poslední dobou se nějak potýkám od jenoho žánru ke druhému. Co se této knihy týče, tak mi ji půjčila kamarádka, ani nevím proč. Je to červená knihovna, to každopádně. To zrovna není můj šálek kafe, ale... pokud mám posuzovat dle ostatních červených knihoven, se kterými jsem se setkala, zas takový brak to není. Je velmi čtivá, romantická a prostě taková nenáročná a lehce předvídatelná, ale přesto pro mne celkem příjemná změna... Takže jo, čtyři hvězdičky, myslím, že zaslouženě.
Příběh je zajímavý a určitě svým způsobem originální, ale nějak jsem místy ztrácela chuť číst, takže mi to moc neodsejpalo. Nevím, jestli je to tím, že jsem nebyla dostatečně zaujatá dějem nebo mi vadilo něco jiného, ale každopádně za to ztrácení nítě dávám 4 hvězdy. Co musím opravdu vyzdvihnout je obálka.
Tohle byla bomba, která ve mne zanechala veliký dojem.
Když se k ní posadíme s tím, že je psána naturalistickým autorem, a tím si uvědomíme, ze které je doby a proč je psána právě tak, jak je psána (občas zdlouhavé detailní popisy), tak si myslím, že nikdo nemůže říct, že je nudná.
Je velmi nadčasová a platná i pro nás v naší době.
Takže opravdu parádní čtení, až z toho mrazí.
Doporučuji k přečtení a kdo má před sebou maturitu a povinnou četbu, tak tuhle si tam určitě zařaďte.
Tak tohle je klasika.
Kdo má rád "hororovou atmosféru", tak do toho určitě jděte.
Některé deníkové pasáže mne nebavily, to je prostý fakt.
Jinak si myslím, že vzhledem k tomu, že se na nás v této době ze všech stran sypou upíři na osmset způsobů, kdo má rád tento žánr, měl by si přičíst rovněž a hlavně Draculu.
Protože on je přece jen prvopočátkem a tím styčným bodem všech upírů, co přišli po něm...
Líbil se mi styl psaní, jakou čtivou formou autor píše. Je to první kniha od Nicholase Sparkse, kterou jsem přečetla a byla to moc příjemná odpočinková četba. Určitě si přečtu i nějakou další, když se k ní dostanu. Tak a teď se mohu s klidným svědomím podívat na film. :)
Četla jsem už kdysi, chvilku po vydání. V roce 2009. Čtivě psaná kniha. Spíše určená starším ženám. Ale určitě si tam každá najde něco ze sebe.
Z téhle knihy jsem trošku rozpačitá. Autorka hodně dává do popředí psychiku hlavní hrdinky. Děj je napínavý, forma velice čtivá. Obecně z ní mám kladný dojem,
ale hodně jsem kolísala mezi kapitolami a na dlouhou dobu nechala ležel ladem. Ani nevím, čím je to přesně způsobeno.
Jednou jsem ji přečetla, ale nevím, jestli se k ní do budoucna někdy vrátím, to si nemyslím. Ale autorka mne docela zaujala, takže si přečtu i další knihy.
Mne se tato detektivka celkem líbila. Zaujalo mne hlavně to, že se ta spousta postav nakonec zcvrkla v jeden ucelený kompletní příběh. Myslím si, že je to povedená zápletka. Nemohu si vybavit nic, co by mi na tom vadilo...
Knihu jsem četla ve druháku v rámci povinné četby, ale musím říct, že mne svým způsobem uchvátila. Minimálně je to jedna z těch mála knih, které si ze školy pamatuji. Osobně ji řadím mezi ty, které za to opravdu stojí. Je to ale poměrně náročné, pokud se rozhodnete ji přelouskat opravdu celou.
Místama jsem hodně pokoušela samu sebe, že ty popisné pasáže na 20-30 stran opravdu přeskočím, beztak jsem je po dvou nebo třech stránkách nevnímala a těšila se, až budou za mnou, ale příběh a děj...ten za to stál. To se mi opravdu zalíbilo.