keiko33 keiko33 komentáře u knih

Prenasledovaná kráska Prenasledovaná kráska Lisa Kleypas

Zle to nebolo, ale ani nic ze wau. Bolo to take kludne mile rozpravanie. Ziadna akcia, ziadne hadky. Cakala som, ze Tom bude viac vzdorovat a nie so vsetkym hned suhlasit. A trochu ma otravovali postelove sceny. Az prilis na historicku romancu. Neurazilo, ani nenadchlo.

08.10.2020 4 z 5

M*A*S*H aneb Jak to bylo doopravdy M*A*S*H aneb Jak to bylo doopravdy Richard Hooker

Stara dobra humorna klasika.

05.10.2020 4 z 5

Zajatec noci Zajatec noci J. R. Ward (p)

BCD je moja srdcovka a akakolvek kniha od Wardky ma potesi, zboznujem jej rukopis. Prvu poviedku aj ked bola mimo hlavnej linie, som si uzila. S Trezom to bol zase navrat medzi bratstvo. Pri Prekliatom milencovi som si poplakala a za to som mala na autorku tazke srdce, ale verila som, ze nenecha Treza dlho trpiet. Dokazala uz ozivit a premenit kadekoho, takze to co urobila so Selenou ma neprekvapilo, hoci som to prelinanie casovo nie az tak pochopila. Lessiter mi vzdy zlepsi naladu, len zial je ho strasne malo. Takze znova super a nabuduce viac blazniveho anjela.

05.10.2020 5 z 5

Misery Misery Stephen King

S knihy mam zmiesane pocity. Uz dlho som sa na nu chystala a cakala som viac. Nebolo to vobec zle, len som cakala ze sa budem viac bat. Neviem. V poslednej tretine to bolo dost krvave, ale to mi skor prislo ako horor. Mam radsej trillery. Kde sa bojite, aj bez zbytocnych podrobnych krvakov. Celkovo pribeh bol zaujimavy, ale logiku to velmi nemalo. Hadam z toho vsetkeho mi plynie ponaucenie, ze ked ide cloveku o zivot zvladne aj nemozne. Ved akoby mohol Paul pisat knihu, aj po tom vsetkom co mu Annie urobila?

13.07.2020 4 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Tak az do chvile, ked sa dali dokopy to bola pecka. To dotahovavenie medzi nimi bolo plne energie, pribeh som doslova hltala. Parker bol taky bozsky bastard, ale Tara si to nedala. Bola drza a sarkasticka. To ze Parker, mal tak dlho celibat, bolo malo uveritelne, aj ked bol pracovne vytazeny. Od chvile ked sa dali dokopy,to iskrenie sa niekde vytratilo, bolo to take odflaknute. Aj ten koniec, cakala som nejake wau, nejaky velky cin a ze mu to Tara da viac vyzrat. Proste to nebolo ono. Autorkine priznanie na konci bola taka perlicka na zaver.

28.05.2020 4 z 5

Moc času Moc času Deborah Harkness

Knihu je potrebne citat az po prvych troch serie Cas carodejnic, inak nebude davat vela veci zmysel. Pribeh sa prelina z pritomnosti do minulosti, kde sa dozvedame o Markusovom zivote pred a po premeneni na upira a zaroven aj o premene Phoebe. Autorka znovu zasla do historie, tentoraz do prelomu 18 a 19 storocia. Oproti prvym trom kniham, tejto chybala stava. Ziadne napatie, len opis Marcusovho zivota. A dost mi vadil slovensky preklad, nebolo to ono. Cesky preklad prvych troch casti bol ovela lepsi. Celkovo knihu hodnotim na 4*, lebo nebola zla, len to chcelo viac napatia.

05.03.2020 4 z 5

Malum – část druhá Malum – část druhá Amo Jones

Tak konečne tento vsehodzus ako tak daval zmysel. Vela toho sa vyjasnilo, no aj pokazilo, hlavne medzi Madison a Bishopom. Aj ked sa hrdlicky konecne dali dokopy, dej ostal otvoreny. Autorka ma stale stvala s tymi vstahovymi zapletkami, no konecne sa mi to zacalo pacit tak, ze sa tesim na pokracovanie.

18.02.2020 5 z 5

Spasitel Spasitel J. R. Ward (p)

BCD je moja srdcovka, takze kazda nova cast je pre mna, ako pohladenie pre dusu. Neporovnavam, ktora cast je lepsia, jednoducho dakujem autorke za kazdy novy pribeh, kedy sa mozem myslou preniest do tohto uzasneho sveta. Tentoraz sa autorka dotkla temy pokusov na upiroch, co bola zaujimava zmena. Skladam poklonu, nad jej genialnou fantaziou a uz teraz sa tesim na pokracovanie. P. S. Zboznujem Lassitera a Rhagea a ich humor.

08.11.2019 5 z 5

O té noci O té noci Julie James

Ako vzdy, dobre a putavo napisane, ale tentoraz mi tam chybala nejaka akcia. Prostredie a postavy z minulych casti boli fajn, ale chybal tomu vau efekt.

27.07.2019 3 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Tak bolo to vtipne, sexi a jednoduche. Ziadna zlozita literatura, ale to vlastne ziadna z autorkinych knih. Taka oddyvhovka, nad ktorou netreba rozmyslat, len si ju uzit v klude pri pohari vina, ci salke kavy. Oscar bol jednoduchy, muz par slov, co Nataliina pusa dostatocne vynahradila. Mozno niekomu vadila Oskarova jednoduchost, mne nie. Ved aj taki chlapi su, nikto nieje dokonaly, a preto taki chlapi potrebuju take zeny ako Natalia, ktore ich doplnaju.

24.07.2019 4 z 5

Zloděj Zloděj J. R. Ward (p)

Super ako vzdy, aj ked to nebol najlepsi diel. Mam rada Wardovej humor. Tentoraz si podala Vishousa, v ruzovom pyzame musel vyzerat fakt sexi. To ako si z neho utahovali nemalo chybu. No a toho Fritza im strasne zavidim, jeden by sa mi doma fakt zisiel.

11.07.2019 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Silny pribeh, silneho dievcata, ktore prezilo hrozy vojny. Co mi vadilo, bol useknuty koniec. Cely cas sa to vlieklo pomaly a potom rychly koniec, kniha tak stratila na celkovom dojme.

03.12.2018 5 z 5

Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Tak o cosi lepsie, ako prva cast, ale stale mi vadi hlavna hrdinka. Tie prehnane sexualne sceny, ako sa tam skoro s kazdym oblizuje, opija sa. No a neviem co ma autorka s tou sprchou, nemusela by ju neustale spomynat. A vela veci nedava zmysel, skoro nic sme sa nedozvedeli. Ale cita sa to rychle, tak som zvedava na koniec.

16.11.2018 4 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

No jedno sa tejto knihe upriet neda. Citala sa rychle. Ale ako tu uz bolo spomenute, je to nie az taka dobra kopia Papierovej princeznej. Napad nebol zly, muzske postavy celkom ok, ale strasne mi vadil ten detailny popis sexualnych scen, ktorych tam bolo az privela a to mi k 17-18 rocnym vobec nepasovalo. Celkovo niektore veci, ked sa nad nimi zamyslite, boli chaoticke. Na hlavnej hrdinke mi prekazalo, ze na to aka chce byt nezavysla a silna, pri kazdom sexi chlapovi (asi kazdy) podlahne a vasnivo sa s nim bozkava. Pribeh fajn, ale nedomyslene detaily. No uvidime, ako to bude pokracovat.

16.11.2018 4 z 5

S láskou Luisa S láskou Luisa Barbara Metzger

Tak to bolo take odpocinkove citanie. Vtipne, romanticke a blaznive. Luisa bola proste cislo. Tak trochu mi pripominala Louisu Clarkovu z Predtym ako som ta poznala. A Dante bol taky spravny chlap, na ktoreho sa da vzdy spolahnut. Zaciatok knihy bol taky uponahlany, no potom sa to rozbehlo a nemozem hodnotit inak, ako plnym poctom. Presne take knihy mam rada vtipne, romanticke bez zbytocnych sexualnych scen.

12.08.2018 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Zaujimavy zaciatok serie. Detektivka mi bola sympaticka, mam rada silne zeny. Aj ten humor mi vyhovoval. Dej plynul pozvolna, az poslednych 100 stran to chytilo grady. Vraha som zacinala tusit v poslednej tretine, no chybal mi tam dovod, preco to robil, toto som akosi nepochopila. Na detektivke je vidno, ze to pisala zena, proste muzi to vedia drsnejsie a to mi trochu chybalo. Nieje to Carter, ale este dam sancu pokracovaniu.

20.06.2018 4 z 5

Mariana Mariana Susanna Kearsley

Taka oddychovka. Podla hodnotenia som cakala viac. Neslo ani tak o pribeh, ten bol zaujimavy, skor o rozpravanie, chvilami ma dost nudilo. Posledne napinave rozuzlenie to celkom vynahradilo. Nakoniec to dopadlo tak, ako som cakala, hoci ma autorka dost zmiatla. A ten koniec romantika, len bol taky rychly. Vela veci zostalo nedoriesenych.

18.04.2018 4 z 5

Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Tato cast bola najlepsia zo serie, no ako celok ma seria dost sklamala. Cakala som viac vzhladom na hodnotenie. Citala som uz vela historickych romanci a toto bol priemer. Chybala tomu stava a vtip. Ale musim uznat, obalky knih su krasne.

26.03.2018 4 z 5

Svatba s Winterbornem Svatba s Winterbornem Lisa Kleypas

Na Helenin pribeh som sa tesila a cakala som viac. Nebolo to zle, ale ani nic uzasne. No a ako v predchadzajucom diele mi tu vadili sexualne sceny. Na historicku romancu toho bolo privela. Tieto sceny som dokonca preskakovala. Ale celkom ma zaujalo Helenino tajomstvo, pribeh celkom dobre vyvazilo.

23.03.2018 4 z 5

Návrat domů Návrat domů Patricia Scanlan

Na moj vkus dost nudne. Nemalo to stavu a niektore odseky som preskakovala. Knihu som si vybrala kvoli vyzve, no vobec to nemalo vianocnu atmosferu, len fnukanie zenskej, co prisla o pracu a luxus.

17.03.2018 2 z 5