keiko33 komentáře u knih
Ako uz bolo spominane, najlepsi diel serie. Autorka sa tak krasne vyhrala s opisom prostredia, ze mate chut sa zbalit a navstivit hotel Bryant. A k tomu sexy hotelier s vyzorom Clarka Kenta. Kniha ma bavila od zaciatku do konca. Clara bola taka neriadena strela a Archie naopak kludny, rozvazny, uhladeny a strojeny. Ako sa hovori, protiklady sa pritahuju a pokial to neskonci katastrofou, skonci to laskou. Jedine co musim tejto knihe vytknut je obalka. Ta je hrozna. Prve dve knihy si vystacili so sexy chlapmi, ta zenska na obalke to zbytocne spati.
Autorkine knihy mam rada, ale toto nebola najlepsia, aj ked som ju zhltla za par hodin. Prve dve tretiny knihy boli fakt super. Pribeh bol originalny, aj ked knihe chybalo viac vzrusenia. Pripadalo mi to, akokeby autorka sadla do rozbehnuteho vlaku, pridavala rychlost, no zrazu zabudla riadit a pridala koniec, ktory tu uz bol. Ten koniec bol tak nudny, strasne klise. Chvilami som mala chut Readerom zatriast, nech si ide pohladat "gule". Tie sladke recicky som az preskakovala. Na konci mi bolo luto, ze autorka zahodila potencial, ktory kniha na zaciatku mala, hoci autorka vie citatela prilepit ku knihe. Skoda toho konca.
BCD zboznujem, Wardkin rukopis je proste top. Ked uz si myslite, ze vas nemoze nicim prekvapit, tak pride s niecim novym, s cim vas opat dostane. Tentoraz to bola detektivna zapletka a Butch mohol vyuzit niekdajsie znalosti policajta. No a popritom tu mame novy parik. Ako vzdy, precitane na jeden nadych, uz teraz mam abstak.
Knihu je potrebne citat az po prvych troch serie Cas carodejnic, inak nebude davat vela veci zmysel. Pribeh sa prelina z pritomnosti do minulosti, kde sa dozvedame o Markusovom zivote pred a po premeneni na upira a zaroven aj o premene Phoebe. Autorka znovu zasla do historie, tentoraz do prelomu 18 a 19 storocia. Oproti prvym trom kniham, tejto chybala stava. Ziadne napatie, len opis Marcusovho zivota. A dost mi vadil slovensky preklad, nebolo to ono. Cesky preklad prvych troch casti bol ovela lepsi. Celkovo knihu hodnotim na 4*, lebo nebola zla, len to chcelo viac napatia.
Tak konečne tento vsehodzus ako tak daval zmysel. Vela toho sa vyjasnilo, no aj pokazilo, hlavne medzi Madison a Bishopom. Aj ked sa hrdlicky konecne dali dokopy, dej ostal otvoreny. Autorka ma stale stvala s tymi vstahovymi zapletkami, no konecne sa mi to zacalo pacit tak, ze sa tesim na pokracovanie.
Pokracovanie som zacala citat viac ako rok po prvych troch castiach, takze trochu trvalo, nez som si spomenula o co tu ide. Pribeh Tillie a Nata je ucite zaujimavejsi, ako Madison a Bishopa, no aj tu ten ich vstah bol blaznivy a nestaly. Mam rada vernost a tie ich pomsty a podpichovanie, aby ten druhy ziarlil sa mi nepacili. A ked uz to konecne zacalo klapat, autorka znovu vsetko obratila. A ten koniec? No uvidime co bude dalej, poriadne zamiesala karty. Cita sa to rychle, ale ked sa nad touto seriou zamyslite, je to totalna blbost a to mam fantasy rada, ale je to chytlava blbost, od ktorej sa odtrhnete az na konci knihy. Ale musim pochvalit obalky knih, su krasne.
Znovu super, bavila som sa este viac, ako pri prvom diele. Citala som takmer bez prestavky. Stale sa tam nieco deje, ani chvilu som sa nenudila. Tie dotahovacky medzi Radkom Zuzou nemali chybu. Pacilo sa mi, ze autorka pokracovala v deji prvej knihy, len zmenila romanticku dvojicu, no Sedivak ostal. Aj ked dej je pritiahnuty za vlasy, kniha ma strasne bavila.
To bola jazda od zaciatku do konca. Ani chvilu som sa nenudila. Na tie polske mena sa trocha tazko zvykalo, ale dej to vynahradil. Dej bol trocha pritiahnuty za vlasy, skor na americky styl, ale to mi vobec nevadilo, kedze ma kniha bavila. Nieco take, by som od polskej autorky necakala.
Tak Ward asi nedokaze nic pokazit. Prave naopak. Kazdou knihou je to este lepsie. Mam precitane vsetky knihy od autorky a BCD je moja srdcovka, preto som som bola zvedava s akou novinkou prisla. No totalne ma dostala. Ak ste videli serial 911, tak sa vam to bude urcite pacit. K tomu trocha romantiky a napatia. Ako vzdy, uplne vsetko premyslene do detailov. Takze klobuk dolu pred pani spisovatelkou a prajem este vela knih, uz teraz mam abstak.
Taky horko-sladky pribeh. Aj ked to skonci stastne, hrdinka si musi prejst tazkou zivotnou cestou. Dojem s knihy mi trochu ubral preklad. Niektore slovenske vyrazy, ktore sa bezne vobec nepouzivaju mi do knihy nezapadali. Inak velmi pekny pribeh.
Pekny pribeh, ktory je pisany z tej lepsej strany, nie zidovskej. O dievcati, ktore na svoj mlady vek zazilo vela tazkych chvyl, no aj dobrych a snazi sa zit v tak dobre, ako sa da.
Silny pribeh o zivote a utrpeni afganskych zien, kde autor vyzdvihuje silu zien, ktore dokazu zniest neskutocne utrpenie, nielen kvoli detom. Pribeh o dvoch priatelkach, ktore spojil tazky osud a utpenie, a aj tak boli vdacne, ze nasli jedna druhu. Aj tam bolo vela tazkych nazvoch a vela slov, ktorym som nerozumela, mi tento pribeh dal vela. Je to pribeh, ktory vam urcite utkvie v pamati a zacnete si vazit aj obycajne veci a malickosti kazdodenneho zivota.
Prva tretina bola super, precitala som ju na jeden nadych, no potom to zacalo stagnovat. Postupne to stracalo stavu a to doslova. Z knihy sa stalo obycajne klise a ten koniec, presladeny ako z romantickeho filmu. Nebolo to zle, ale urcite to nieje kniha, ktora vam svojou vynimocnostou ostane v pamati.
Ako celok to zle nebolo, ale autorov styl mi nevyhovoval. Prve 4/5 knihy bola dost nuda. Doslova som sa nutila to citat. Zvrat nastal az v nejakej 4 kapitole, ked sa to vsetko zacalo vyjasnovat. A kedze zaciatku som nevenovala velku pozornost, tak som si znovu musela precitat kapitolu na zaciatku knihy, cize poslednu. Proste toto ma neohurilo. Nebyt vyzvy, urcite knihu neprecitam.
Pekny pribeh, cital sa rychle, ale nebolo to ono. Akosi mi tento pribeh vobec nezapadal do tejto serie. Chybala tam poriadna zapletka. Cely pribeh sa tocil okolo najdenia Zoeinho otca a pripominania, ze obaja nechcu vazny vstah.
Ako pribeh to zle nebolo, ale spracovanie, strasna nuda. Pri prelinani minulosti s pritomnostou som sa stracala a dej ma vobec nezaujimal. Niektore pasaze som preskakovala. Serial som nevidela, takze porovnat neviem, aj ked pochybujem, ze to bude vacsia nuda ako kniha.
BCD je moja srdcovka, takze kazda nova cast je pre mna, ako pohladenie pre dusu. Neporovnavam, ktora cast je lepsia, jednoducho dakujem autorke za kazdy novy pribeh, kedy sa mozem myslou preniest do tohto uzasneho sveta. Tentoraz sa autorka dotkla temy pokusov na upiroch, co bola zaujimava zmena. Skladam poklonu, nad jej genialnou fantaziou a uz teraz sa tesim na pokracovanie. P. S. Zboznujem Lassitera a Rhagea a ich humor.
No jedno sa knihe upriet neda. Citala sa rychlo. Pribeh bol super, hoci v nom bolo vela klise. Na zaciatku sa nenavidia, postupne sa do seba zalubia. On je proti vstahom a nikdy nechce deti. Ona vsak vsetko zmeni. Jedine co je tu nove, je to, ze sa senator zalubi do mafianovej dcery. To tu este nebolo. Mozno, ze by som aj dala 5*, no ten slovensky preklad bol katastrofa. Tie niektore slovne vyrazy, my doslovne trhali oci. Skoda, ze kniha nieje v cestine.
Cartera zboznujem, na kazdu novu cast netrpezlivo cakam, hlavne po zakonceni tej poslednej. Zloba je moja naj od Cartera, takze na Luciena som sa velmi tesila. No nakoniec to bolo sklamanie, teda prve 3/4. Koniec bol ako vzdy super. Otravovali ma opisy z minulosti o ktorych som uz vedela, opisy Luciena, co planuje a celkovo tej pomste chybala stava. Bezne mi trva precitanie Cartera 2-3 dni, teraz to boli 2 tyzdne, co hovori za vsetko. Takze za mna len 4*, aj to preto, ze autora zboznujem, inak by to bolo tak 3*. Tento Carter, proste akokeby ani Carter nebol. Chybalo mu mrazenie, odhalenie vraha nakoniec. Proste tu chybali Carterove zimomriavky.
Od pribehu Westa a Phoebe som cakala viac. Bola to taka rozpravka so stastnym koncom. Citalo sa to rychle, ale cosi tomu chybalo. Pacilo sa mi ako autorka preplietla pribeh s cakankou Evie a Sebastianom.