kelve

Podělím se s Vámi o jednu "příhodu" vázanou na tuto knihu. Večer jsem si sedla na pohovku, že budu ještě číst než půjdu spát, ale náladu na čtení jsem doopravdy moc neměla, tak jsem zapla televizi, co vní asi tak dávají? Hned název seriálu Inspektor Rebus mě nezklamal. A jak jsem se tak dívala a poslouchala, tak jsem zjistila, že se jedná o stejný příběh jaký mám rozčtený :-). Nemám ráda, když vidím film dříve než čtu knihu. A tak jsem TV opět vypnula. A příběh jsem si hezky dočetla. Ale... Je velice zajímavé srovnání knihy a natočeného seriálu. Příběh mě moc nenadchnnul. Takže dávám 80%. Mohlo by být napsáno trochu svižněji. :-)

Zajímavá kniha z detektivního prostředí. Rozsáhlé popisy jednotlivých postupu při vyšetřování. Příběh je také zajímavý a vtáhne Vás do děje.

Detektivní příběh s upírskou temátikou anebo připomenutí "Čachtické paní". Dobře napsaná knihy. Čtivá. Přesto hodnotím jen 4*. Některé pasáže by mohly býti lepší.

Kniha mě velice nadchla. Jistě se k ní počase vrátím. Při půjčování z knihovny jsem čekala Poarota, ale tato kniha je ještě lepší. Přípěh má i romantickou zápletku:-)

Opět příběh sestry FIdelmy, který je velmi zamotaný. Při čtení si můžete udělat vlastní názor a rozplétat případ sní. Čtivá kniha, která Vás vtáhne do děje.

Dobře napsaná oddychová kniha. Příběh se trochu podobá My Fair Lady. :-)

Velice dobrá kniha, příběh z lékařského prostředí. Aktuální téma bioterorizmu přimějě k zamyšlemí. Dle mého názoru ja tato kniha lepší naž Embolie.

Opět zajímavé myšlenky a názory na žití a bytí. Rozuzlení zamotaného "případu" je důležité, avšak také je důležité v průběhu čtení si vytvářet vlastní teorie na základě získaných faktů a to u této knihy opět lze :-)

Kniha má dobrodružný děj. Velice dobře se čte. Bohužel musím trochu pohanět osu příběhu. Hlavní hrdince záleží na osudu jejího otce, avšak v závěru pak již o něm není ani zmínka, zato je upřednostněn její vztah k Leónovi. Přesto dávám knize plné hodnocení.

Další z dílů ze série Mýtusu. Pěkné veselé čtení :-) - Oddychovka

Historické pozadí knihy
Příběh je inspirován událostí, k níž došlo v roce 1995 ve skladu bezcelního pásma v Ženevě. Polocie tam při zátahu objevila více než deset tisíc nelegálně vykopaných starožitností v hodnotě více než třicet pět milionů dolarů. Následující vyšetřování vedlo k mafii a vyvolalo otázky ohledně role některých velkých světových muzeí, sběratelů a aukčních síní ve výnosném mezinárodním obchodu s nezákonně získanými uměleckými předměty.
Kniha se velmi dobře četla, oceňuji kratší kapitoly:-) Pro mě je to zatím nejlepší kniha od tohoto autora.

Poutavý příběh, který "navazuje" na předchozí knihy ze série Sestry Fidelmi. Ač jsem nečetla včechny předchozí knihy tak jsem se začetla velmi rychle. Jendá se o detektivní příběh, nad kterým můžete přemýšlet současně sečtěním a dělat si vlasntí závěry v průběhu příběhu. V knize jsou popsány různé myšlenky týkající se víry a podstaty žití a soužití :-)

To, že "navazuje na sérii Temná věž" je sice pravda, ale jen malou zmínkou. Kdybych tuto knihu četla před Temnou Věží, tak bych asi knize tolik neporozuměla. Začátek trochu zdlouhavý. Opět zajímavý pohled na svět.

Kdo má rád rozsáhlé a barvité popisy nejen krajiny, tak se mu kniha bude líbit.

Druhé čtení - opět velmi pobavilo :-)

Po velmi dlouhé době jsem se pustila do čtení knihy od mého oblíbeného auta. Velmi mě její obsah překvapil. Čekala jsem velmi drsnou knihu, která bude samé překvapení. Detektivní příběh měl pro mne mírně slabší začátek, ale děj a vyšetřování brutální vraždy nabralo pak spád. Zakomponování určitého nadpřirozena je jemné a s určitou mírou fantazie i ve skutečnosti reálné.Knihu řadím mezi své velmi oblíbené a časem si ji přečtu znovu.

Dva hezké příběhy, čtené téměř jedním dechem.