Ketfl Ketfl komentáře u knih

Limea Limea Lin Rina

Limea se od Kronik prachu dost liší, přesto je z ní ale rukopis Lin Riny naprosto znatelný. Příběh je velice pěkně popsán - ať už postavy či prostředí, postavy jsou velmi sympatické, ty záporácké samozřejmě méně. Děj hezky plynul, někdy pomaleji, někdy rychleji, ale rozhodně tam za mě nebyly nudné pasáže. Celý děj doprovází příjemná romantická linka, která nutí srdce romantických dušiček opravdu jásat. Ač se mi některé věci zdály trochu nesmyslné, tak jako celek knihu hodnotím jako velice povedenou. K tomu krásná obálka a ilustrace v knize a jsem nadšená. Za mě krásný příběh, který se vyplatí mít v knihovně. Ke knize se určitě někdy znovu vrátím. Hezké.

29.09.2021 5 z 5

Cestou k tobě Cestou k tobě Emily Houghton

Opravdu velice pěkná kniha, skvěle napsaná. Krátké kapitoly a střídání pohledů hlavních postav zapříčinily, že se kniha četla skoro sama. Alfie i Alice si oba prošli velice traumatickými vážnými nehodami a líbilo se mi, jak se oba snažili "poprat" s novou životní situací. Ani jeden z nich to rozhodně neměl lehké. Příběh byl místy vtipný, místy neskutečně smutný, ale ta láska se opravdu může objevit i na těch nejvíc nepravděpodobných místech. Závěr a epilog mohla autorka ještě trochu dopracovat, ale i tak je to za mě velice povedená kniha, těším se případně na další příběhy od této autorky.

28.09.2021 5 z 5

Nightingale Way Nightingale Way Samantha Young

Nejhorší na tomhle díle bylo to, že jsem ho celý přečetla tak rychle. A díky tomu tu máme konec celé série, ach jo. Příběh Logana a Grace byl (stejně jako ty předchozí) úžasný. Samantha je opravdu skvělá autorka. Celá série mě mimořádně bavila, postavy řešily různé osobní a rodinné problémy, které byly vždy velmi dobře popsané a působily věrohodně a reálně. Až tedy na to, že byli všichni úžasně nádherní, že vlastně člověk ani nemohl říct, kdo je krásnější, protože Edinburgh je evidentně bydliště bohů a bohyň, takže nezbývá nic jiného než si jít zrovna zamluvit letenku a přesvědčit se na vlastní oči. Každopádně přiznám se, že mi všechny postavy opravdu přirostly k srdci, až jsem se tak nějak cítila jako součást toho jejich klanu. No, opravdu škoda, že je konec, ale epilog musel všechny čtenáře potěšit, protože jsme ještě jednou mohli nahlédnout do životů všech hlavních postav. Za mě velice povedená, čtivá, romantická série. Moc pěkné a prosím více knih od této autorky.

26.09.2021 5 z 5

Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Na příběh Colea jsem se těšila už od začátku. Autorka pořád drží vysokou úroveň, je to skvěle napsané a ty příběhy se čtou fakt samy. Tento příběh se mi líbil, ale přiznám se, že jsem od něj asi čekala o malinko více. Možná mi trochu vadily ty přehnaný a unáhlený reakce - ať už Shannon, nebo pak na konci Colea, ale jinak si nemám na co stěžovat. Líbí se mi, že se pořád objevují ostatní postavy a že se jejich rodinky rozrůstají (akorát těch jmen je tolik, hlavně u těch dětí, že vždycky nevím které je které :-D). No, těším se na další a zároveň poslední díl (ach jo).

25.09.2021 5 z 5

India Place India Place Samantha Young

Tento díl se řadí k těm slabším z celé série, ale i přesto si drží dle mého názoru vysokou úroveň, kterou musím hodnotit plným počtem bodů. Hannah jsem si oblíbila již během předchozích dílů a konečně jsme si mohli udělat také plný obrázek o Marcovi. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, prošli si také svým, každopádně Hannah mě někdy trochu rozčilovala, jak pořád Marca odmítala - blběna obecná, panebože! Nejsmutnější na celém příběhu byl Jarrod, přiznám se, že to mi i slzička ukápla, ach jo. Jinak super, těším se na příběh Colea.

23.09.2021 5 z 5

Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Příběh Liv a Natea je další z mých velmi oblíbených! Moc se mi líbil přerod jejich vztahu z přátelského na partnerský, i když si samozřejmě prošli taky svým. Jsem taky nadšená, že spolu s příběhem ústřední dvojice, zároveň pokračují i příběhy dalších dvojic - ať už z předešlých dílů, nebo naopak z dílů budoucích. Za mě opravdu úžasná série, skvěle napsaná. Líbí, líbí, moc :-)

22.09.2021 5 z 5

Příští rok v tento den Příští rok v tento den Sophie Cousens

Na jedné straně se jedná o opravdu krásný, romantický příběh o dvou spřízněných duších, jejichž životy se v průběhu let neustále nějakým způsobem proplétají a střetávají. Je hodně zajímavé sledovat, jak se spolu v průběhu let setkávají a třeba o tom ani nevědí. Na druhé straně mi tam chyběla nějaká větší jiskra, na to, že to měly být spřízněné duše. Jako ano, příběh je opravdu hezký, skvěle napsaný, čtenář nahlíží do životů hlavních hrdinů - hlavní hrdinka byla dost třeštidlo a smolařka a hlavní hrdina měl velké trápení s matkou, ale aby to bylo na 100%, tak mi tam nějaká drobnost chyběla. Určitě bych si ale knihu přečetla do budoucna znovu. Pěkné.

19.09.2021 4 z 5

London Road London Road Samantha Young

Tento díl se řadí mezi moje nejoblíbenější z celé série. Hlavní postavy Jo, Cola a Cama si nejde nezamilovat. Moc se mi "líbily" jejich životní příběhy, i když samozřejmě chudák Jo a Cole. Vývoj vztahu mezi Camem a Jo mě neskutečně bavil, byla mezi nimi mega jiskra a skvěle se to četlo. I když mě Cam někdy rozčiloval svými urychlenými a unáhlenými názory nebo pak s tou Blair... to bych mu nejradšidalapěstípřímodonosu. Ale nakonec se vše vysvětlilo a ááách, moje srdíčko prostě plesalo blahem. Super, těším se na další díl.

17.09.2021 5 z 5

Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Tato série se dlouhodobě řadí k mým oblíbeným a některé díly jsem opravdu četla i víc než dvakrát. Akorát jsem se ještě nedostala k tomu, abych je tady ohodnotila, takže jsem se pustila znovu do čtení a musím to napravit. Mě osobně styl psaní Samanthy Young neskutečně vyhovuje. Příběh byl neskutečně čtivý, ani na chvíli jsem se nenudila a prožívala s hlavními hrdiny jejich životy jako skutečnost. Braden byl naprosto skvělý, i když trochu dominantní, a nechápu Joss, že mu tak dlouho odolávala. Jinak Joss byla někdy trochu na profláknutí, ale vzhledem k tomu, čím vším si v životě prošla, to bylo pochopitelné. No, skvělý první díl a teď už honem na druhý. :-)

15.09.2021 5 z 5

Když jsme se skrývali Když jsme se skrývali Sarina Bowen

Opět moc hezký příběh, tentokrát o rodinných dramatech. Hlavní hrdinové příběhu, Bridger a Scarlet, mi byli oba moc sympatičtí, jen to měli chudáci opravdu dost těžké s rodiči. Nezávidím, byla to opravdu příšerná hrůza a jsem ráda, že já jsem nic takového nikdy nemusela prožívat. Nakonec oba měli velké štěstí a také kupu přátel, kteří jim se vším pomohli, takže to bylo opravdu moc hezké. Knihu jsem si moc užila a těším se na další díl.

11.09.2021 5 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Kniha nebyla vůbec špatná, ale že bych si z ní sedla na zadek, to opravdu také ne. Příběh je spíš velmi oddychový, nekonají se žádné velké zvraty a od začátku je více méně jasné, jak celý příběh dopadne. Když to tak zhodnotím, myslím, že anotace knize až příliš lichotí. Kniha sama o sobě je milá, místy poněkud nudná, ale pěkně se čte. Čtenáři v hlavě nejspíš dlouho neuvízne, tak za týden si myslím, že nebudu ani vědět, že jsem to četla. Celkově hodnotím jako takový průměr.

08.09.2021 3 z 5

Milovaný soused Milovaný soused Penelope Ward

Tak tohle byl moc hezký příběh. Já osobně jsem se moc těšila na to, jak to s Chelsea bude dál poté, co jí opustil Elec. A musím říct, že s Damienem si určitě nepohoršila, to je jasné. :-D
"Víš, proč to s ním nevyšlo? ... Protože Bůh tě stvořil pro mě."
Příběh jsem si mimořádně užila, byla to krásná, romantická a oddychová jednohubka. Hlavní postavy si nešlo nezamilovat a k tomu dvojice psů, no za mě opravdu velká spokojenost. Těším se moc na další knihy.

06.09.2021 5 z 5

Ghostwriter Ghostwriter Alessandra Torre

Síla. Alessandra zas a znovu dokázala, že umí opravdu skvěle psát. Od příběhu jsem se absolutně nemohla odtrhnout a to i přesto, že hlavní hrdinka mi přišla nesmírně protivná. Nejradši bych ji něčím přetáhla. Nakonec v průběhu čtenář nahlíží do všech tajemství a událostí, které jí v životě potkaly. Přiznám se, že tu jednu věc jsem vůbec nečekala. Něco jsem začala tušit, až když přišla na řadu ta místnost... Pak už člověk s hlavní hrdinkou musí soucítit, protože to, čím si prošla, to si vůbec nedovedu představit. V závěru ta smrt pro ni musela být vlastně i dost úlevná. No, velice zajímavá kniha, slzičky nešly zadržet. Pohodové počtení to není, ale bylo to skvělé. Těším se na další knihy od této autorky.

31.08.2021 5 z 5

Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Až když jsem začala číst, tak jsem zjistila, že série je o dětech hlavních hrdinů ze série Hříšníci, kterou jsem ještě nedočetla, ale nevadí. Autorce rozhodně musím uznat to, že skvěle píše. Příběh sám o sobě se četl skoro sám, ale mám stejný problém jako právě u té předchozí série (proto jsem jí ještě stále nedočetla), a to jsou ty postavy. Mě přijde až neuvěřitelné, že autorka dokáže vytvořit takové obludné charaktery, že se mi prostě nedaří mít ráda aspoň jednu postavu, protože jedna postava je fakt horší jak druhá. :-D Hrozný chování i jednání, příšerné povahové rysy, člověk prostě nestačí žasnout, co to je za šílenost. Díky tomu mě asi tvorba této autorky úplně na 100% neoslovuje, ale opravdu musím ponechat, že je to pěkně napsané. Dalším knihám autorky se rozhodně vyhýbat nebudu, ale asi to ani nebudou knihy, ke kterým bych se nějak pravidelně vracela.

30.08.2021 4 z 5

Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Já jsem věděla, že tento díl s Tristanem bude skvělý a rozhodně jsem se nespletla. Příběh mě bavil od začátku do konce. Úžasná jiskra mezi hlavními hrdiny a hlavně ty děti! To jsem se zase nasmála. Jako jo, byla to taková trochu konina a ty děti fakt ze začátku docela psychopati, ale celkově vzato opravdu nemám co vytknout. Knihu jsem si maximálně užila, moc se mi to líbilo. Autorka píše neskutečně čtivě.

No, doufám, že brzo bude další díl, protože jinak.... TIK. TAK.

28.08.2021 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Kniha mi hodně připomněla příběhy od Mony Kasten, takže já jsem velmi spokojená. Bylo to moc hezké, hlavní postavy sympatické (i přesto, že byl Ryan ze začátku pěkný mrzout), jejich vztah se hezky vyvíjel a jiskra mezi nimi byla znatelná. Celkově to bylo takové pohlazení po duši. Jako ano, byly tam i nelogické věci - jako kdo by si třeba nevzal ručník do koupelny? Ale celkově vzato se to četlo samo. Opravdu velmi povedený příběh a já se už nemohu dočkat dalšího dílu. PS: Ty obálky jsou snad kniha od knihy hezčí a hezčí :-)

23.08.2021 4 z 5

On On Elle Kennedy

Tak teď lituji, že jsem si tohle nepřečetla dřív. Jo, přiznám se, tohohle tématu jsem se trochu bála, ale teď si říkám, že je to velká škoda. Protože tohle se četlo úplně samo. Moc hezký příběh, oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí a jejich vztahu jsem moc fandila. Jamieho rodina byla super! Líbí se mi, když to lidi umí přijmout bez nějakých keců a problémů kolem. Skvělé, moc se těším na další díl.

21.08.2021 5 z 5

Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Přiznám se, že jsem se vždycky tomuto tématu vyhýbala. Nakonec jsem si ale řekla, že když tuto knihu napsaly dvě autorky, které mám ráda, tak tomu dám šanci. No, a nakonec jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Bylo to fakt pěkný. Klukům jsem fandila, aby to dobře dopadlo a vyšlo jim to. Překvapil mě i přístup rodiny jednoho z hlavních hrdinů, jak skvěle to vzali. Epilog mě pak opravdu pobavil, skvělé hlášky tam zazněly. No, sama jsem překvapená, tak možná dám konečně šanci i té sérii HIM.

19.08.2021 5 z 5

Dračí proroctví Dračí proroctví Sandra Regnier

(SPOILER) Druhý díl byl tedy o něco zajímavější než díl první, ale je to bohužel hrozná splácanina, i když teda uznávám, že velice dobře napsaná. Z příběhu stále vystává více otázek než odpovědí, tak jsem zvědavá, jestli v třetím díle budou objasněny. Je tam spousta věcí, kterým vůbec nerozumím - třeba jak se Fay dostala 2x do toho Versailles, když bylo řečeno, že nemůžeš 2x cestovat na stejné místo ve stejný čas. Nebo proč se Lee teda se všema ženskýma v jeho okruhu hned líbe, když ví, že je to k němu navždy připoutá? No, nic. Jediný, kdo mě byl v tomto díle sympatický, je Ciaran, ale obávám se, že z toho ani tak ta autorka nic nevytříská. Poslední díl si teda přečtu, protože jsem došla už takto daleko a zajímá mě, jak to dopadne, ale jinak je to hrozná kravina :-D.

18.08.2021 3 z 5

Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Mě se to líbilo. Jako jo, naše holky spisovatelský to umí určitě napsat i lépe, ale nestěžuji si. U tohoto příběhu jsem měla pocit, jako bych některé scény již četla (nejspíše v jiných jejich knihách), ale tak co. Dostala jsem od knihy, co jsem chtěla. Hezký a čtivý příběh, romantiku, dobrodružství, sexy hlavního hrdinu, nějaké to zvířátko, trochu nadpřirozena a hlavně dobrý konec. Navíc plus musím dát za zmínku o hlavních hrdinech z jiné knížky. Jediné co, tak mi přišlo, že ten konec vzaly autorky nějak hopem, ale jinak jsem spokojená. Hezká zábava max na dva večery :-)

16.08.2021 4 z 5