Ketfl Ketfl komentáře u knih

Výzva Výzva Elle Kennedy

(SPOILER) Opět úžasný příběh od Elle, který jsem si mimořádně užila. I přesto, že se mi zdál příběh Taylor a Conora nejslabší, i tak si dle mého názoru zaslouží (a právem) plný počet bodů. Líbilo se mi, že jednou taky hlavní hrdinka nebyla jako proutek. I když se mohlo to stěžování na její postavu jevit už otravně, mě to zas tak nevadilo, protože jako bych se slyšela sama. Já jsem taky věčnej komentátor svojí postavy. Kniha měla jednu velkou vadu, kvůli které bych ji autorce nejraději reklamovala, a tou je Pablo Prasobar! Jako upřímně, od minulého dílu se těším na prase, který v závěru prostě vůbec nedostanu, to je velké zklamání! No, co se dá dělat, že jo. Nicméně příběh se mi líbil, klidně bych ho ukončila po přiznání Conora, ta další zápletka s Taylor už být ani nemusela, ale chápu, proč to autorka zmínila. Jinak nemám co vytknout. No, doufejme, že se s hokejisty z Briaru zase brzy setkáme. Autorka by teď měla vydávat 5. díl k Off-campus, tak snad se dostane i k nám. Budu jedině ráda.

12.05.2021 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Taky to tak máte, že knihu nemůžete odložit, ale čím víc se blížíte ke konci, tím víc vás jímá hrůza, protože to ještě nechcete dočíst? Jo, tak tohle je přesně můj příběh u knih Mariany Zapaty. Skoro 500 stran je zatraceně málo. Ach jo, já tuhle knihu prostě miluju. Spolu s Kultim si řadím k oblíbeným a budu je číst třeba stokrát dokola. Autorce opravdu klobouk dolu, protože její knihy jsou přesně to, co já miluju. Skvělý příběh, hromada vtipů, hlášek, sprosťáren, u kterých se nasmějete jako nikdy, nádherná a postupně se rozvíjející romance, a opravdu výborně vyvedené charaktery, čímž na vás celé dílo působí jako realita. Když k tomu přidám krasobruslařské prostředí a Ivana Lukova, (kterého já prostě žeru a nutně ho chci taky domů) tak vám vznikne přímo fenomenální zážitek. Jsem absolutně nadšená, tleskám a prosím nakladatelství, aby knihy od Mariany vydávalo častěji. Myslím, že aspoň třikrát do měsíce by bylo ucházející. Ne? No, tak aspoň třikrát do roka, to by jít mohlo, děkuji.

06.05.2021 5 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Docela dlouho jsem se rozmýšlela, jestli dát 3 hvězdičky nebo 4 hvězdičky. Nakonec se spíš klaním k těm třem. Příběh je sice opravdu pěkně napsaný a má hezký děj, který se opravdu dobře čte, ale je fakt, že se v ději zase vlastně tak nic zajímavého neděje. Hlavní postavy mi byly sympatické a jejich vztahu jsem fandila. Nemůžu si ale pomoct v tom, že ty německé knihy zasazené do univerzitního prostředí USA stejně působí strašně německy. :-D Možná, kdyby se děj odehrával třeba někde v Berlíně, tak ty autorky udělají líp. Co je na Německu tak špatného? Nevím. No, každopádně mělo to svoje nedostatky, hlavně co se týče i překladu - promiňte, ale překládat Taylor Swift jako muže a to dokonce dvakrát, to jsem fakt koukala. Na ději byl možná opravdu nejzajímavější vztah vedlejší dvojice - June a Masona, i když jsem taky nedovedla pochopit, proč po něm lila pití nebo plivala jídlo. To jako fakt dospělí lidé, co studují na univerzitě, dělají? No, nic.
Sečteno podtrženo: Kniha určitě stojí za přečtení. Je opravdu pěkně napsaná, postavy jsou sympatické, jen nečekejte promakanou zápletku a nějaké její závratné rozuzlení. Hlavní zápletka je spíš žádná a dá se vlastně očekávat pomalu hned od začátku knihy, co se vlastně stalo. Nemůžu však upřít knize její čtivost a pěknou obálku. Případné pokračování si tedy velmi ráda přečtu.

04.05.2021 3 z 5

Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Opět velmi pěkná a oddychová knížka z pera této autorky. Autorka píše sice pro mladší cílové publikum, ale určitě i starší čtenářky kniha potěší. Příběh byl velmi hezký, měl spád, autorka píše opravdu pěkně a čtivě. Hlavní postavy se mi líbily, hlavně tedy Abby a její děda. Asi miluju takové ty sarkastické postavy. Cooper mě trochu štval, říkala jsem si, jestli Abby za to vůbec stojí. Ale nakonec jsem byla ráda, jak to dopadlo. Konec byl sice trošku odfláknutý, ale v rámci takové četby asi ani nevytýkám. Člověk se na pár hodin zabaví, srdíčko si zaplesá, takže je svět v pořádku. :-)

02.05.2021 4 z 5

Neměli bychom Neměli bychom Vi Keeland

Tato autorka je prostě sázka na jistotu! Opět velmi povedený příběh. Je sice fakt, že jsem od autorky četla lepší příběhy, tady možná trochu chyběla nějaká taková ta třešnička, která by tomu dala úplně ten 100% šmrnc, ale já jsem i přesto velice spokojená a hodnotím plným počtem bodů. Hlavní postavy mi byly opravdu sympatické, fandila jsem jim a čekala jsem, jak se vyvine to jejich soupeření v práci. Upřímně, hodně jsem se nasmála u toho, jak si Annalise komentovala řízení, to bylo fakt roztomilé. "Dívám se do zpětného zrcátka. Zajíždím k chodníku. Parkuji." Za mě prostě spokojenost. A navíc, konečně taky jednou mohu ocenit obálku. :-)

30.04.2021 5 z 5

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Přiznám se, že tuto knihu už čtu podruhé. Je to opět příjemná, oddychová četba. Sice určená pro mladší čtenářky, ale někdy člověk prostě potřebuje takovou roztomilou knížku. Za mě spokojenost! :-)

26.04.2021 4 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

I přesto, že je kniha určena pro mladší čtenáře, tak jsem si ji mimořádně užila. Kniha řeší poměrně závažná a smutná témata, ale přesto je napsaná příjemně čtivou formou. Vůbec jsem ji nemohla odložit. Sice bych si představovala ještě malinko větší jiskru mezi hlavními aktéry, ale nemohu si stěžovat. Určitě si přečtu i druhý díl, jsem totiž velmi zvědavá, jak si autorka poradí s příběhem Reva, který byl v tomto díle již nastíněn. A na závěr - ta krásná obálka, ta si určitě zaslouží jedničku s hvězdičkou. :-)

25.04.2021 5 z 5

Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

Já tuto autorku opravdu zbožňuju! Co kniha, to vážně originál. Líbí se mi, že i když kniha vypadá na první pohled celkem tuctově, tak to autorka dokáže napsat tak neskutečně čtivě, že jakmile se začtete, nemáte šanci skončit dřív, než otočíte poslední stránku. Navíc knihu vždy nějakým způsobem ozvláštní. Tady se mi moc líbilo to právnické prostředí a vysvětlení pojmů na začátku každé kapitoly. Co se týče hlavních postav, Alyssa/Aubrey mi byla velice sympatická. Andrew mě z kraje dost rozčiloval. Až mi bylo za Aubrey nepříjemné, jak otřesně se choval, pták jeden zatracená!! Nakonec se čtenář dozví, jaké události ho k takovému chování vedly, a musím říct, že to teda rozhodně nebylo nic jednoduchého ani příjemného. V závěru mi ho tedy bylo poměrně líto a chápu, že to člověka dost změní.

"Měla jsem tě ráda jako "Thoreaua", ale jako Andrewa tě miluju." - tak u tohohle mi i slzička ukápla. Ach bože! Jak já si to užila. Těším se na další knihy!

24.04.2021 5 z 5

Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

Tuto knihu je pro mě opravdu hodně obtížné nějakým způsobem ohodnotit a okomentovat. Na jedné straně tu máme silné téma, jak hluboce nás může poškodit rodina a prostředí, ve kterém jsme nuceni vyrůstat. Malá Wavy si vlastně vůbec neužila své dětství, protože od malička fungovala ve světě jako dospělá. Byla nucena vidět a zažít věci, které by dítě jen tak vidět a zažít nemělo a starala se o mladšího bratra. Bohužel jsem si jistá, že tohle není ojedinělý případ a moc mě mrzí, že jsou na světě děti, které tohle a i horší věci musí zažívat. Na druhé straně se objeví i něco pozitivního, když se pak na scéně objeví Kellen. O Wavy se hezky stará a ta celá pookřeje. Vše je hezké jen do chvíle, kdy už si nejste vůbec jistí, jestli je to ještě krása nebo opravdu šílená a zvrácená ošklivost. Člověk nikdy neví, kdy potká svou spřízněnou duši, člověka, ke kterému vaše duše přilne jako k nikomu jinému. Ale nic to nemění na faktu, že Wavy byla dítě a mě to přišlo prostě strašně nenormální.

Každopádně kniha je napsaná opravdu úžasně, málem jsem kvůli ní dnes v noci nešla ani spát, protože jsem ji musela dočíst. Skvělé bylo i to střídání pohledů různých osob, takže měl čtenář prostor se do děje vžít ze spousty stran a pochopit celý obraz. I po přečtení mi hlava šrotovala, protože tohle vám v tý hlavě prostě nějakou chvíli zůstane. Název knihy skutečně sedí do posledního puntíku.

22.04.2021 4 z 5

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Teda! Tohle jsem vůbec nečekala. Kniha mě opravdu velice mile překvapila. Čekala jsem spíš takový tuctový příběh, ale tohle mělo teda pořádnou jiskru. Hlavní hrdinka Eden, skeptická a cynická novinářka, co rozhodně nehledá lásku a Pan Romantik. Kombinace úplně šílená a přesto by ty jiskry, co mezi nimi byly, založily mega požár.
"Je mi líto, že vás musím vyvést z omylu, slečno Tateová, ale ta takzvaná droga, ze které jste tak nabuzená, jsem já."

Celý příběh je naprosto dokonale a bravurně napsán. Čtenář je doslova nucen pokračovat v ději, protože se prostě nedá odtrhnout. Navíc je v textu spousta vět a hlášek, ze kterých jdete do kolen (nebo teda já určitě, dokonce jsem si některé musela zapsat, abych se k tomu ještě mohla vrátit).

"Netuším, jak se k tobě mohl chovat, jako bys byla neviditelná. Když jsem s tebou, jsi to jediné, co vidím."

Ale přiznám se, že v jednu chvíli, kdy vyšla ta pravda o Kieranovi, tak jsem z toho měla krapet slzy v očích. To bylo docela drsné. Ach jo. No, každopádně myslím, že to bylo ale dobře vykompenzováno. :-D Tuhle knihu si řadím mezi oblíbené a určitě si ji někdy znovu přečtu.

20.04.2021 5 z 5

Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Ze začátku tato kniha rozhodně aspirovala na pět hvězdiček. Postavy jsem si hned oblíbila a užívala si tu jejich silnou chemii a hlavně nevymáchané tlamizny. Čím děj ale postupoval, tím začal trochu váznout. Přišlo mi, že se postavy začaly chovat úplně jinak. Ze Sorayi jsem měla pocit, že to bude taková drsná holka, co na srdci, to na jazyku, to už mi později v ději teda tolik nepřišlo. Pouze v těch odpovědích v Idině sloupku. Hravost tam byla, ale pořád dokola omílaný strach ze vztahu mě už trochu nudil. I když se samozřejmě dokážu vcítit do Sorayi a jejích problémů s otcem, protože sama vím, jak člověka poznamená žádný nebo chybějící vztah s otcem. Když to ale vezmu kolem a kolem, kniha svoje rozhodně splnila. Opět je hezky napsaná, a i když je to možná taková průměrnější kniha z tvorby Vi a Penelope, rozhodně není špatná a na několik hodin mě zabavila. 4 hvězdičky si určitě zaslouží a to i kvůli tomu, že na konci příběhu je opět zmíněná kozička! Jupí! To hned zlepší den.

17.04.2021 4 z 5

Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

Tak tohle byla skvělá jízda! Každopádně tři věci bych vytkla: 1. Proč ta autorka píše ty díly tak krátký? Zase jsem to slupla jak malinu! 2. Rozhodně bych zavedla, aby ty díly ze sérií vycházely v kratší době u sebe. Kdo má pořád čekat, jak to dopadne? Což mě hned přivádí k bodu 3. Ach ty konce! Okamžitě potřebuji stroj času, abych si mohla přečíst třetí díl. Tohle nám ta autorka přeci nemůže dělat.

"Zatanči si se mnou, Lachlane. Zatanči si se mnou v Dublinu."
Zbožňuju, když se i zvíře zamiluje. Skvělý! Na poslední díl se doslova už třesu.

16.04.2021 5 z 5

Poskvrněná svatozář Poskvrněná svatozář Julie Johnson

Abych se přiznala, od knihy jsem měla trochu jiná očekávání, vzhledem k upozornění, které si na začátek připravila sama autorka. Nepřišlo mi, že bych zaznamenala nějak extra hodně sprostých slov, ani nějak extra hodně žhavého sexu. Buď mi chyběl kus knihy, nebo jsem (dle autorčiných slov) možná už tak zvrácená, že mi tam nic zvráceného nepřišlo. Nebo se taky máme co těšit v druhém díle, a to že já se teda těším! Každopádně, i přes to vůbec nejsem zklamaná, knihu jsem slupla jako malinu. Opravdu velice slibně zpracovaná pohádka z prostředí monarchie pro dospělé. Četlo se to úplně samo, až mě mrzelo, že byl tak rychle konec. Jsem moc zvědavá, jak se Emilia vypořádá s vládnutím, do kterého byla hozena úplně nečekaně, jako do vody bez záchranné vesty. Ach, a ten její vztah s Carterem. Bože, to je zase něco na mě. Už teď to žeru, taková ta zakázaná láska... no, nic. Moc se těším na další díl.

13.04.2021 5 z 5

Studie kouzel Studie kouzel Maria V. Snyder

Úžasný! Děj se nám přesunul do úplně jiného světa a do jiné roviny. Bylo zde o hodně více magie a taky poměrně drsná hlavní zápletka. Když se na scéně objevil Cahil, tak jsem si myslela, že by nám v romantické rovině mohl trochu zamíchat kartami, ale nakonec se nám ptáček pěkně vybarvil. Valeka bylo v tomto díle zoufale málo! Snad se dočkáme tedy v příštím díle. Každopádně Jelena je skvělá hlavní postava. Svá, tvrdohlavá, zdatná. A co podle mě knize dodalo největší šťávu? Ty rozhovory s koňmi! To bylo přímo boží.
Jablíčko?

12.04.2021 5 z 5

V pokušení V pokušení J. D. Hawkins

V tomto žánru existují určitě lepší knihy, ale musím se přiznat, že se mi kniha poměrně dost líbila. Hlavní postavy mi byly sympatické, děj pěkně plynul, hezky se to četlo - no prostě je to taková příjemná oddychovka na večer. Ale prosím vás, to slovo "prcinka", to fakt ne! :-D Úplně jsem tady z toho umírala, jestli to ještě v nějaké knize uvidím, tak jí snad zrovna půjdu zakopat na zahradu. Jinak ale velké plus dávám za zmínku postav z dalších knih autora, to mě moc potěšilo.

09.04.2021 4 z 5

Polda a Olda Polda a Olda Stanislav Havelka

Knihu jsem si vypůjčila od svého taťky, který si jí pořídil pro takový malý návrat do jeho dětství. A pro mě to byl vlastně taky takový malý návrat do dětství, protože i já jsem vždycky ráda četla vydání Čtyřlístku a všech dalších příběhů, které v něm byly. Moc jsem si to užila.

08.04.2021 5 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Po tom, jak skončil první díl, jsem se už nemohla dočkat druhého dílu. A jsem opět nadšená! Autorka píše opravdu poutavě a čtivě. Příběh jsem doslova hltala a modlila se, aby jen tak neskončil. Hlavní postavy mi byly poměrně dost sympatické. Se Sage jsem velmi soucítila, protože to, co se jí stalo, bylo skutečně strašné. Každopádně ten konec si dle mého názoru zasloužil trochu víc. Doufala jsem, že se ještě víc dozvíme o tom, jak to dopadlo s Alanem. V epilogu jsem doufala, že se také dozvíme více o ostatních postavách, i když samozřejmě kniha nebyla primárně o nich. Nicméně i přesto hodnotím plným počtem bodů, protože to bylo zatraceně hezké a doufám, že si brzy budu moc od této autorky přečíst nějakou další knihu.

05.04.2021 5 z 5

Zničená Zničená Rachel Van Dyken

Tohle byla taková pěkná pohádka se silným a dojemným tématem k zamyšlení. Celkově je děj napsán takovou svižnou formou, kapitoly jsou poměrně krátké a střídání vypravěčů tomu dodává šmrnc. Jen mi tam prostě něco chybělo, nevím. Rozhodně nechci říct, že kniha není pěkná, ale na plný počet bodů to pro mě nebylo. Nicméně jsem zvědavá na další díly.

02.04.2021 4 z 5

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Andělská tématika mě baví, nicméně je potřeba počítat s tím, že tato série je napsána opravdu pro mladší cílovou skupinu. Myslím, že dívkám mezi 14-17 se to musí opravdu líbit. Já vím, že když jsem tento díl četla poprvé před pár lety, tak jsem z toho taky byla unešená. Teď už přeci jen vidím víc much, každopádně i tak to bylo pěkné. Příběh je taková klasika o dospívajících, nechybí klasický milostný trojúhelník, ale příběh je pěkně doplněn o andělskou tématiku a záležitost s posláním a vizemi. To se mi poměrně líbilo. Určitě se pustím i do dalšího dílu.

01.04.2021 4 z 5

Trable Trable Samantha Towle

Když jsem jedním dechem slupla knihu River Wild, rozhodla jsem se v podobném tématu pokračovat. Začátek knihy byl tedy opět silná káva. Je opravdu hrozné, že tohle skutečně někdo musí zažívat. Úplně mi to trhá srdce. Jenže pak pro mě děj knihy začal váznout. Nemohu říct, že by mi Jordan nebo Mia byli nesympatičtí. Podle mě se, vzhledem k tomu, čím si prošli, chovali adekvátně. Nicméně ty kapitoly z pohledu Jordana mě už někdy krapet štvaly. Jako knihy, kde se vyskytuje sex mám ráda, ale tohle už na mě bylo moc. Prostě jak nadrženej puberťák, kterej myslí jen spodní částí těla. Ke konci kniha zase začala gradovat a fakt jsem si jí užila. Ale u toho konce jsem fakt nechápala - ona byla pryč tři měsíce a on jí málem nechá jít? No, fakt jsem se smála. Neřeknu, kdyby byla pryč tři roky.... :-D Je tedy vidět, že autorka během let nasbírala nějaké zkušenosti, protože na knihu River Wild tato opravdu neměla, ale i tak jsem si ji (vzhledem k těžkému tématu) poměrně dost užila. Nějaké mouchy to mělo, ale v celku se mi to líbilo.

30.03.2021 4 z 5