Ketfl komentáře u knih
Na příběh Roxy a Reece jsem se moc těšila. Oba mi byli sympatičtí už v předchozím díle, ale v tomhle jsem si je oba naprosto zamilovala. Navíc zápletka byla nápaditá. Celý díl jsem si naprosto užila. Ach jo, každá z nás by takovýho Reece taky brala, ne že ne :-) Skvělá série, moc se těším na další díl.
Vůbec nevím, jak tenhle díl ohodnotit. Na jednu stranu, děj sám o sobě není zas tak špatný. Podle mého autorka měla fakt dobrý nápad. Ale na druhou stranu se to straaaašně táhlo. Až jsem knihu musela odložit a šla jsem radši číst něco jiného. Navíc ten vztah Mare a Cala? Já nevím. Vůbec se mi tomu nechce věřit. Chybí mi tam veškerá jiskra. Naopak vztah Mare a Mavena, to je pro mě něco jiného. Jen škoda, že z toho nic nebude, protože on je vážně mega narušenej. Z toho mi bylo při čtení dost úzko.... co z něho mohlo být za člověka, kdyby nebylo jeho matky? No, když už jsem došla až sem, tak se pustím i do dalšího dílu a uvidíme.
Kniha se mi moc líbila. Děj byl zajímavý, líbily se mi ty náhledy do minulosti, které vlastně utvořily současnost. Rachel si chudák prožila nehezké dětství, ale jak bylo řečeno - když bůh neměl čas, poslal svého anděla udělat práci. No, moc hezké :-)
Moc se mi to líbilo. Tahle autorka prostě píše tak čtivě. To hašteření mezi hlavními hrdiny mě moc bavilo. A ten konec? Aaaach, moje srdíčko si úplně zaplesalo. Nádhera :-)
Na tuhle knihu od Mii jsem se velmi těšila. A vůbec mě nezklamala. Rozjezd byl možná trochu pomalejší, ale nádherně se to rozjelo. Oba hlavní hrdinové si museli projít peklem, hlavně teda Grayson. Až mi z toho bylo úzko. Jinak to byl nádherný příběh, ke kterému se ráda zase někdy vrátím :-) Těším se na další knihy.
Za mě byl tento díl také o něco slabší. Nemohu ale říct, že by mě nebavil. Za mě to i tak mělo šťávu, s napětím jsem hltala stránky a byla zvědavá, co se stane dál. Jen to bylo dost rozdílné oproti tomu prvnímu dílu. Celkově to bylo dost popisné, což v prvním díle moc nebylo. Co mi přišlo trochu otravné je, že autorka dokáže zeširoka popisovat všechno možné, a zásadní scény napíše tak, že chvíli přemýšlíte, jestli se opravdu stalo to, co si myslíte. Jedna věta a čus. Jak se mi Mare v prvním díle líbila, tak v tomto tedy ne. V jedné chvíli to byla úplná velitelka, bohyně blesku, všichni se z ní mohli posadit na zadek, a v další ji nikdo neměl rád, ani se na ni nechtěl podívat. Co to je? Sama Mare se navíc chovala tak, že jsem přemýšlela, jestli netrpí nějakým rozdvojením osobnosti - chvíli překypovala neskutečným sebevědomím, a vzápětí se litovala, jako by tam byla ta největší chudinka (a ne, nebyla).
Nejvíc mě mrzí, že už nám začaly umírat postavy a zrovna i taková moje oblíbená, sakra! No, co se dá dělat. Epilog mě však velmi navnadil na pokráčko, takže jsem moc zvědavá, co si pro nás autorka připravila dál.
Jsem celkem příjemně překvapená. Rozdělení světa na Stříbrné a Rudé se mi jeví opravdu zajímavě. Děj byl plný akce, měl spád, takže jsem měla problém knihu odložit. Pořád mě zajímalo, co se stane dál. Největší problém mi dělalo zažít se do prostředí. Chvíli mi to přišlo jak někde ve středověku, a v další scéně byly motorky, zbraně, kamery. Chování některých postav mi taky přišlo podivné, ale jinak musím hodnotit kladně. Milostný trojúhelník tomu dodal docela šťávu. Ačkoliv se jeden z princů projevil nakonec příšerně... Musím přiznat, že jsem čekala, co se kde zvrtne, ale tohle jsem nečekala a dost mě to vzalo :-D Uvidíme, jak se děj vyvine v dalším díle, těším se na to.
Tohle byla podle mě jedna z nejlepších knih od Vi a Penelope, a to především kvůli omdlévající koze, která podle mě byla totální hvězdou příběhu. Takhle jsem se u knihy dlouho nezasmála :-D Co se týče příběhu, líbilo se mi rozdělení do dvou částí, kde každou část vyprávěl jeden z hlavních hrdinů. První část děje končí opuštěním a zlomeným srdcem. Bylo to tak dojemné, že jsem z toho byla sama úplně smutná. Druhá část z pohledu Chance se už chvílemi táhla. Někdy jsem měla chuť už Aubrey zatřást. Která ženská by proboha odmítla takovýho chlapa? Naštěstí vše dobře dopadlo a hlavně o zábavný chvíle se opět postarala Esmeralda Sněhová vločka alias Skopový alias Pixy, takže nakonec jsem opravdu spokojená s celým příběhem. Prostě taková hezká pohádka pro dospělé. Za mě povedené.
Teda, jsem opravdu příjemně překvapená. Kniha mě opravdu vtáhla. Děj se mi moc líbil a moc mě zajímalo, jak se bude příběh Hailee a Chase vyvíjet. Když Hailee objevila ten vzkaz od Jespera, brečela jsem tady jak malá. A ten konec? Jo, tak nějak jsem čekala, že se něco takového stalo, ale ten plán Hailee? Autorka to teda vymyslela pěkně, teď abychom doufali, že druhý díl budeme mít v ruce co nejdřív. Nádherná obálka knihy je pak už jen ta nejsladší tečka na závěr.
Abych ale jen nechválila, existuje také pár drobností, které mě na knize dost rozčilovaly. Hlavně ze začátku se strašně často střídá v ději přítomný a minulý čas - úplně nelogicky a čtenáři to úplně trhá oči. Ze začátku jsem z toho byla dost nešťastná, později v ději se to zlepšilo, nebo jsem si na to už zvykla. Nevím, jestli je to chyba překladatelky, nebo se ona snažila ponechat to, co je v originále, každopádně je to hrůza. V knize je také spousta gramatických chyb, nelogických slovních obratů a nesrovnalostí. Jak nesnáším, že překladatelé překládají vše do češtiny, tady jsem nepochopila, proč překladatelka nepřeložila "happy birthday" nebo "apple pie" - ale to už je proti tomu šílenému střídání časů úplná drobnost. No, nic. Doufejme, že v druhém díle to bude lepší.
Knihu ale stejně hodnotím plným počtem bodů, protože se mi moc líbila a nemůžu se dočkat druhého dílu.
Opět skvělý díl. Možná se mi zatím zdál nejlepší (ale nemůžu předbíhat, ještě jsou některé díly přede mnou). Líbila se mi dost dramatická zápletka, i když se vyřešila až neskutečně jednoduše. Jax i Calla byli moc sympatičtí. Tu její mámu bych něčím flákla, ach jo. A Rajcovní rota? Jo, taky bych se podívala :-D
Opět skvělý příběh. Líbí se mi, že to není jen o romantice, ale že se řeší i závažnější témata - a tady jich byl teda pěkný ranec. Až jsem chvílemi Tess i Jase litovala. Příběh sám o sobě se četl jedním dechem. Moc se mi líbila bonusová scéna na konci. Těším se na to, co si pro nás autorka připravila v dalších dílech.
Moc hezký příběh. Čtivý, příjemný, zábavný, i se zajímavou zápletkou. Cameron byl fakt skvělej. Avery byla také sympatická, i když si prošla pěkným peklem. U některých jejích reakcí jsem si úplně klepala na hlavu a říkala si: "Nebuď blbá, bože!" - ale jak se dalo čekat, vše dobře dopadlo. Těším se moc na další díl série.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Četla jsem ji tak 10x a určitě ne naposledy. Když jsem si knihu kupovala, trochu jsem váhala nad tématem. Přeci jen fotbal není zrovna něco, co by mě nějak bavilo a zajímalo. Jsem ale šťastná, že mě to od koupi neodradilo. Kniha je absolutně úžasná a hlavně nesmírně vtipná. Obě hlavní postavy musíte prostě milovat. Tu scénu, kde Sal vynadá Kultimu kvůli jejímu tátovi, bych mohla číst stokrát a stejně se tomu nepřestanu z plných plic smát. Na závěr ale musím říct, že takovýho Rejnoka si snad musí přát každá. Tahle kniha je prostě srdcovka ♥
Milá knížka. Sice pro mladší čtenářky, ale někdy je taková roztomilá oddychovka třeba. Líbilo se mi to.
Předchozí dva díly se mi moc líbily, takže jsem se moc těšila i na třetí díl... a čekalo mě ohromné zklamání. Celou dobu jsem přemýšlela, jak je to možné? Napsala tenhle díl vůbec ta samá autorka?
Absolutně by mi nevadilo ohrané téma, ale to zpracování bylo prostě celé špatně. Vše se odehrávalo neskutečně rychle, postavy reagovaly úplně nesmyslně. Za celou knihu jsem nepochopila, jak mohla být Aerin tak oceňovaná asistentka, když k tomu neměla pořádně jedinou kvalitu? Ani vztah mezi ní a Calderem mě vůbec nenadchl, chybělo tomu úplně vše. Čtenář dostal akorát rychlý sled rádoby nenávisti a následné lásky - ale pro nenávist nebyl jediný důvod, a ta náramná láska po pár dnech? Prostě ne.
Hodně mě to mrzí, jestli vyjde autorky další kniha, budu dost přemýšlet, jestli si ji koupit, protože za tuhle to byly dle mého názoru akorát vyhozené peníze.
Knihy od této autorky jednoduše miluji, takže jsem měla ohromná očekávání a na tuto novou knihu jsem se těšila jak malé dítě na Vánoce. A víte co? Bylo to ještě lepší, než moje očekávání. Jo, bože, tuhle knihu fakt miluju!
Upřímně? Vůbec netuším, jak to Sarah dělá, že vás přiměje děj tak prožívat. Její postavy prostě musíte milovat, nenávidět, i něco mezi tím, prožívat s nimi veškeré vzestupy, ze kterých máte radost, i těžké pády, kdy cítíte normálně fyzickou bolest. Já u této knihy chvílemi brečela jak malá, smála se, usmívala i rozplývala, a taky pekelně fandila a nadávala. Jo, až tak to dokáže strhnout.
Za mě moc úžasný začátek nové série. Líbí se mi, že kniha zůstala i taková ucelená s uzavřeným dějstvím. Vím, že nás ale čeká ještě pořádná jízda a nemůžu se dočkat, co si pro nás Sarah vymyslí.
No, tohle bylo... něco. Prvně musím říct, že kniha se úžasně četla. Autorka píše opravdu čtivě a nejspíš musím vyzdvihnout i práci překladatele. Děj čtenáře opravdu vtáhne a stránky se mi jen míhaly pod rukama. Oba hlavní hrdinové byli poměrně zvláštní, ale svým způsobem jsem si je oblíbila. Ten konec mě docela zarazil - já osobně bych tohle nikdy nedala :-D No, uvidíme, co se dozvíme v dalším díle.
Ze začátku jsem měla docela problém se začíst, nevím ani proč. Pak se to docela rozjelo a už se to četlo skoro samo. Je to taková fajn oddychovka. Bram mi přišel jako mega sympaťák, taky bych brala, kdyby se o mě někdo takhle snažil :-D. Celkově knihu hodnotím jako takový milý průměr.
Sladká pohádka před spaním. Člověk nemůže očekávat nijak vysokou literaturu s bohatou zápletkou. Příběh plyne bez menších zádrhelů a hezky se to čte. Za mě fajn oddychovka.
První část knihy byla jako sladká pohádka o patnáctiletých. I jsem si říkala, že bych chtěla vidět kluka, který takhle mluví... Nicméně druhá část knihy mě dostala. Absolutně jsem příběh hlavních hrdinů prožívala a neustále jsem si říkala: "Tak už mu to sakra řekni!!!". Opravdu krásný příběh, nemohla jsem se odtrhnout.