Ketfl Ketfl komentáře u knih

Jedna malá lež Jedna malá lež Kathleen A. Tucker

Nádhera. Příběh Livie se mi líbil ještě víc, než příběh její sestry Kacey. Autorka umí skvěle vypracovat příběhy lidí. Většina z nás má totiž nějaké trable, nic není jednoduché. Super je i to prolínání děje s příběhem Kacey, Trenta, Storm a ostatních. A nesmím zapomenout na doktora Staynera. Ten je úplně top!

Ale co se mi na celé knížce líbilo nejvíc?
Ty jsi moje holka navěky.
Co to znamená?
Svobodu.

29.05.2020 5 z 5

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí Kathleen A. Tucker

Za mě opravdu dobrá kniha. Nedokážu si vůbec představit, že by se mi něco takového přihodilo. To opravdu musí člověka dost "pošramotit". Postavy byly jinak moc sympatické, hezky se to četlo. Opravdu pěkné.

29.05.2020 4 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Souhlasím s názory, že téma už je dost otřepané, ale nic to nemění na tom, že kniha byla úžasná. Začala jsem číst, hltala děj a najednou - COŽE? Už je konec? Ach jo! Oba hlavní hrdinové byli sympatičtí. Dost jsem byla překvapená, když jsem se v poděkování dočetla, že sama autorka si prošla těmi "krádežemi", kterých se na začátku příběhu dopustila Tara. No, budu jen doufat, že tohle není poslední autorčina kniha, která se u nás v ČR objevila :-)

22.05.2020 5 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Tahle kniha byla prostě skvělá! Jake byl hrozný - takový hulvát, ale přesto si nejde ho nezamilovat. Autorka skvěle vyřešila ten děj - líbí se mi to prolínání vyprávění ze strany obou hlavních hrdinů a příspěvky na blogu. Taky to členění na brány je super. Kniha měla krásný spád, to hašteření a jiskra mezi hlavními hrdiny bylo skvělý. Moc povedený. Určitě si tuto knihu přečtu zase.

20.05.2020 5 z 5

Jako ve filmu Jako ve filmu Kelly Oram

Ale jo, bylo to takové nenáročné, oddychové, příjemné a hezky se to četlo. Postavy byly fajn, sympatické a střelené. Taková příjemná pohádka. Velké plus dávám za zmínku o Ellamaře a princovi Cinderovi.

18.05.2020 4 z 5

Hříchy Hollywoodu Hříchy Hollywoodu Alessandra Torre

Kniha byla prostě super. Člověk se u ní pobavil, bylo to hezké a čtivé. Než jsem se nadála, byla jsem na konci. Za mě velká spokojenost.

18.05.2020 5 z 5

Hrdina Hrdina Samantha Young

Moje oblíbená kniha od této autorky. Vracím se k ní čas od času pravidelně a pokaždé mě moc baví. Obě hlavní postavy jsou sympatické. Jediné, co mi pokaždé vyrazí dech, je Cainova minulost - ale tak nějak se vypracovat musel. Super kniha od super autorky :-)

14.05.2020 5 z 5

Kylandovo vykoupení Kylandovo vykoupení Mia Sheridan

Těžko říct, jestli to v Americe takhle někde doopravdy funguje, a jestli ano, je to dost smutné. Každopádně autorka znovu dokázala, jak poutavě a čtivě dokáže příběhy hlavních aktérů popsat. K této knížce se často vracím. A pokaždé jsem z ní stejně unešená, a taky smutná. Tohle je totiž dechberoucí příběh o pravé lásce, které nepřeje její prostředí.

14.05.2020 5 z 5

Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Když jsem tu četla tolik pochvalných recenzí, trochu jsem přemýšlela, jestli se mnou není něco špatně. Nemohu říct, že by se mi kniha vyloženě nelíbila, to bych lhala... ale! Dlouho jsem přemýšlela, jak ji vůbec ohodnotit. Tak to asi vezmu od kladných stránek, až po ty negativní.

Za prvé: Kniha má rozhodně poutavou obálku. To bylo první, co mě na ní zaujalo, a proč jsem se rozhodla vůbec podívat, o čem vlastně je. Za druhé: obsah knihy na mě po přečtení působil opravdu poutavě. A navíc - nová česká autorka? Ano, znělo to všechno rozhodně slibně, tak jsem se rozhodla si knihu koupit.
Když jsem začala číst, překvapilo mě, že kniha obsahuje i ilustrace. To je moc fajn, líbí se mi to. Pak ale přišel první kámen úrazu. Úplně mi nevyhovuje tenhle styl psaní. U některých pasáží jsem byla i trochu zmatená, kdo vlastně co říká. Ale to samozřejmě není tak chyba autora, jako spíš moje, že mi vyhovuje spíš jiný styl psaní.

Co se týče děje, tady jsem si někdy musela opravdu hodně hlasitě povzdechnout. Podle mě to totiž mělo takový potenciál! Některé scény, kdyby byly více rozepsané, tak mohly být zlatým hřebem celé knihy. Tady spoiler! Jedná se např. o scénu, kdy Leu unesou. Tady bylo takového prostoru pro to, aby ten příběh trochu gradoval. Akce, ale hlavně emoce, tady mohly tu knihu vytáhnout úplně někam jinam. Místo toho ta scéna zabrala tak tři stránky a bylo po všem. Zase jsme se vrátili akorát k hádkám mezi hlavními postavami. Opravdu škoda. Kdyby se raději vypustil příběh s kráskou v ledu a více se propracoval hlavní děj, určitě by to nebylo na škodu.

Jak tady i někdo hodnotil - Lea, jako 17letá slečna, se spíš chovala jak 7letá. Rozmazlená, protivná. Na to, že to byla holka z nějaké vesnice, tak jsem to vůbec nechápala. Jednou spala na zemi a furt frfňala. Thomas na tom v závěru nebyl o moc líp. Namyšlený, děvkař, a ještě ten typ, kterého ženy musejí poslouchat. Když už to konečně mezi hlavními postavami začalo vypadat nadějně, přišla nepochopitelná hádka. A zase jsme pročítali ty obdobné dialogy dokola.

Jelikož se jedná o fantasy, nemůžu úplně brát v potaz nějakou logickou stránku věci - ale udivilo mě, že cestovali na koni a všude byli hned. Cestovali do jiného království a šup, hned druhý den tam byli. Nevím, kdyby cestovali třeba týden, přišlo by mi to reálnější.

No, jsem zvědavá na autorčinu další tvorbu, pokud se jí dočkáme. Třeba mezitím nasbírá nějaké další zkušenosti a pokračování nás příjemně překvapí.

11.05.2020 2 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Tuto knihu od Colleen miluju. Líbí se mi, jakým stylem je děj psán. Má to takový příjemný spád, který se dobře čte. Tuto knihu jsem četla už několikrát a pokaždé jsem z ní dost smutná. Nedokážu si představit tu bolest, kterou si musely postavy projít. Colleen zas a znovu dokazuje, že psát prostě umí, a že člověk její příběhy prožívá, jako by se to dělo před ním ve skutečnosti. Jedním slovem - krása.

11.05.2020 5 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Na plný počet bodů to není, ale i tak se mi kniha líbila. Mělo to spád a rozhodně to mělo šťávu. Nedovedu si představit, že by mě můj otec někomu takhle "prodal", takže i to téma se mi jevilo dost zajímavě. No, doporučuji! :-)

04.05.2020 4 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Dlouho jsem přemýšlela, jak tuto knihu ohodnotit. Protože jo, byla fakt skvělá. Četla se úplně sama, navíc autorka opět ukázala, že její knihy jsou prostě samá sranda. Nasmála jsem se teda dost. Každopádně o proti knížce Kulti mi to přišlo takové víc bez nějaké větší akce. Nevím, jako na jednu stranu jsem nadšená, ale schválně jsem si Kultiho přečetla před tím, než jsem začala číst tuto knihu, a tak můžu říct, že tahle kniha je pro mě o něco slabší. Ale určitě si zaslouží i tak plný počet bodů, protože se k ní určitě ráda vrátím. Doufám, že o této autorce neslyšíme naposled. Super :-)

30.04.2020 5 z 5

Hra Hra Elle Kennedy

Knihy od Elle jsou vždy paráda a tahle nebyla samozřejmě výjimkou. Moc jsem se bavila. Nejvíc vtipné byly ty části s Pablem, pořádně jsem se nasmála. Obě hlavní postavy mi byly sympatické. Jediné, co bych trochu vytkla, bylo v jednu chvíli chování Demi - to jak se Hunterovi cpala mi na její povahu jinak vůbec nesedělo. Přišla mi celkově dost taková sebevědomá, takže mi na ní takové to podbízení se chlapovi a ponižování vůbec nehodilo. Jinak ale super, kniha se četla prostě sama :-)

24.04.2020 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Jsem nadšená! Moc se mi líbilo vykreslení prostředí i chování postav. Hlavní hrdinka Laia byla z počátku slabá, ale pro svého bratra by udělala cokoliv. Neskutečně se mi zamlouval její přerod v odvážnou holku. Působilo to opravdu dost reálně. Za mě fakt super, nemohla jsem se od knížky vůbec odtrhnout. Hned si jdu zakoupit další díly :-)

24.04.2020 5 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Když jsem si tuto knihu kupovala, trochu jsem nad tím váhala - přeci jen zařazení mezi knihy pro děti a mládež? Už dávno nejsem cílová skupina. Ale po přečtení jsem absolutně nadšená :-). Nepřijde mi to vůbec jako kniha vyloženě pro mladší čtenáře. Kniha se četla úplně sama. Bylo to napínavé, zábavné... a ta jiskra mezi Lou a Reidem! Prostě boží. Musím hodnotit plným počtem bodů a už se nesmírně těším na pokráčko.

23.04.2020 5 z 5

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Jedním slovem: Božské. Neskutečně se mi to líbilo. Autorka tenhle příběh krásně vyšperkovala těmi hádankami. Na obou sériích se mi líbilo to prolínání hlavního děje s návraty do minulosti (v tomto případě děje Greysona, Miandre a dalších). Autorka má opravdu neskutečný talent a úžasnou fantazii. Všechny knihy ve mě zanechaly hluboké pocity. Budu jen doufat, že si ještě nějakou knihu od této autorky budu moci přečíst.

19.04.2020 5 z 5

Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Tahle autorka je fakt skvělá! Nová série mě velmi zaujala. Postavy jsou opět velmi sympatické. Líbí se mi, že v této knize je mezi hlavními postavami i ta jiskra, která mi třeba mezi Liou a Rafem trochu chyběla. Super je i to, že se příběh prolíná s pokračováním příběhu z předešlé série. Za mě hodně dobré. Těším se na další díl. PS: Ta obálka knihy je prostě božská :-)

17.04.2020 5 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Tato trilogie byla prostě úžasná. Autorka má opravdu dar. Neskutečně se mi líbil ten děj protkaný historií a božstvím. Celkový ten nádech tajemna díky daru a předkům... no, chvílemi jsem měla až husí kůži. Lia se mi jako hlavní postava neskutečně zamlouvala. Byla rozumná a odvážná. Ten konec může připadat někomu uspěchaný, mě to také tak přišlo, ale zjistila jsem, že děj postav pokračuje i v dalších knihách autorky (např. Zlodějský tanec), takže tam se o postavách ještě čtenář také dočte. Jediné, co mě trochu mrzelo, že mi chyběla taková ta jiskra mezi Liou a Rafem. Jo, občas tam byl takový náznak. Ale pro mě to pořád fungovalo víc mezi Liou a zabijákem. Dopadlo to ale jinak velice uspokojivě. Jsem moc ráda, že jsem na tuto autorku narazila :-)

15.04.2020 5 z 5

Koruna Koruna Kiera Cass

Dopadlo to tak, jak jsem si představovala. Vybrala mého favorita a ještě to chování dost vylepšila. Pěkné.

06.04.2020 4 z 5

Dcera Dcera Kiera Cass

Zvláštní. Celkově mě to bavilo asi více než děj jejích rodičů. Nicméně to chování Eadlyn bylo ze začátku opravdu strašné.

06.04.2020 3 z 5