kikies komentáře u knih
Nápad, zápletka a pošahanej vrahoun za jedna, proradné a zkorumpované prostředí státního zastupitelství za dva, zbytek škoda mluvit. Hlavní hrdinka nesympatická, její chování až příliš často nepochopitelné, nelogické a dost nezodpovědné. Souhlasím s biki (viz níže), zápletka by si zasloužila víc. Číst se to určitě dalo a svou porci hrůzy a děsu si asi vyberete, ale nutí vás to až moc přivírat oko.
Zvláštní kniha. Asi jsem od ní očekávala více. Zajímavé, aktuální a zatím nepříliš profláklé téma slibovalo čtenářský zážitek s nádechem originality. Ale děj se vlekl a celé mi to přišlo spíše podivné než čtenářsky atraktivní. Průšvih to nebyl, ale v paměti to dlouho neuvízne.
Poměrně nesympatické čtení o tragédovi, kterého snad ani nelze politovat. Působí to dost nereálně a lacině, ale objevila jsem tam pár zajímavých myšlenek a humorných chvilek, za což jsou ty dvě hvězdičky. No, snad je to tím, že je to prvotina, protože jiné knihy od Třeštíkové na mě působily rozhodně lépe.
Mně se to líbilo. Zajímavě vymyšlené, čtivě napsané a napínavé, navzdory mnoha nereálným detailům. Svůj tip na vraha jsem měla už od začátku, ale nebylo to tím, že by byl tak snadno odhalitelný. Taková americká show kolem nespravedlnosti s nečekaným závěrem a netypicky chybějícím happyendem.
Příjemné, napínavé, vzrušující a nápadité. Kniha se mi četla moc dobře a ani nebylo překážkou, že jsem přečetla nejdříve Loutkáře a pak až Hadrového panáka.
Lepší průměr. Body dolů především za neuvěřitelnost, zdlouhavé motání v kruhu a rozuzlení formou e-mailu. Ráda si od autorky přečtu další knihy, zaujala mě, ale doufám, že tohle není její nejlepší kus.
Aktuální téma, napínavé zpracování, ale hlavní hrdina mě v tomto díle trochu štval. I to neuvěřitelné štěstí, které provázelo Penelope při úprku před "profesionálem". A moc mi tam neseděla ta hudební složka. :-/ Nebylo to rozhodně špatné, spíš takové lehce nekompaktní; Hypnotizér mi sedl víc.
Taková odpočinková jednoduchá záležitost, od které nelze očekávat nic víc než jen průměrnou zábavu, naivní a nereálný děj a nepříliš inteligentní postavy. Celkově prostě jakákoli hlubokomyslnost zůstává na nule, ale snad to od knihy jako je tato ani nikdo nepožaduje...
Příjemné, upřímné, vtipné i smutné. Příběh o tom, jak se prezentujeme online, jak se trápíme v přechozených vztazích, jak se bojíme něco změnit, protože co když je tohle to nejlepší, co můžeme mít? Nároky, očekávání a tlak společnosti vůči ženám po třicítce, jak se s tím vyrovnat, jak stárnout s grácií a jak si udržet úsměv na tváři, když ostatním se daří posouvat dál a vy furt nic? Čtení úsměvné, leč místy s hořkou pachutí...
Příjemné čtení, prolínání současnosti s minulostí, exotické prostředí, trocha napětí při odhalování rodinného tajemství. Četlo se to opravdu samo a autorce dám určitě ještě šanci.
Za mě super! Originální prostředí, zajímavý námět, dostatečně napínavé a tak akorát drsné. Moc příjemné čtivo, velice ráda budu pokračovat...
Četla jsem už asi jen ze setrvačnosti, abych se prostě pročetla až na konec. Dost mě to vytáčelo. Klasika, to samé, co mě štvalo už i u předchozích dílů - přemoudřelá Mia, která všechno ví, všechno zná a všemu rozumí, především mezilidským vztahům. Prostě dokonalá, chytrá, skvělá ve všem na co sáhne... a vždy připravená ke styku, vždy při chuti... X-krát denně, bez ohledu na četnost a drsnost. Jsem ráda, že dosáhla všeho, čeho chtěla, dostala se, kam chtěla... tuto autorku už asi vyhledávat nebudu...
Moc chytré, plné podnětných myšlenek a velice čtivě podané. Věřím, že každého v knize něco zaujme, v něčem se určitě pozná a nad něčím bude kroutit hlavou. Velice chytrá a přínosná kniha :-)
Zajímavý nápad, poměrně originálně podaný, ale mně osobně vadí ten zmatek - jako čtenář si chaos v tom, kdo je kdo, moc neužívám. A když už došlo na drama, tak mi to přišlo až moc vyhrocené.
Příběh dívky byl skvělý, velice zajímavý a takový syrový a surový... jak se asi dalo očekávat. Kdežto linie ze současnosti nebyla vůbec zajímavá. Hrdinka byla krajně nesympatická, svou sobeckostí mi spíše pila krev.
Myšlenka a celý projekt skvělý. Věřím, že to člověku po rozchodu opravdu zvedne náladu, možná i pomůže. Ale knižně to vydávat opravdu nebylo třeba. Podobně hodnotím většinu takovýchto původně internetových a různých youtuberovských počinů. Na tohle jsou sociální sítě skvělé, ale plýtvat na to papírem je škoda.
Otřepané téma, zpracované relativně čtivě, ale tak nějak moc poamericku. Moc náhod, které hrají do karet magorům, kterým se pak daří kout tak promyšlené a důkladné pikle, až se čtenáři jen protáčí panenky. Trochu ubrat, a bylo by to lepší, lidovější.
Zbytečně zdlouhavé, hrozně naivní, nereálné a nevyvážené. Skoro všechny postavy se chovají pomateně, děj je překombinovaný a veškerá zajímavá akce je narvaná až do posledních stran knihy. Čte se to docela blbě... :-/
Jako ono to je asi velice optimistické, miloučké a inovativní, ale pořád to na mě působí jako lehce naivní "americký zázrak". Něco neproveditelného v našem prostoru. Nadšenci mě možná nařknou, že se jen vymlouvám... a možná to tak je. Bylo to rozhodně zajímavé čtení, obdivuhodné výkony lidí se skvělými nápady, se zápalem, ocitajících se ve správnou chvíli na správném místě, s notnou kopou štěstí a nelekajících se žádných překážek. A ledasco z autorových myšlenek určených k řízení firem se dá aplikovat i v životě každého z nás - o tom žádná. Zvedne Vám to náladu, možná vzbudí trochu závist, ale žádné další WAU se asi nestane...
Nebylo to tak špatné, jak jsem se původně obávala. Je sice vidět, že autorka je kovanější v jiném žánru, působí trochu začátečnicky, ale čtení je to velice příjemné. Odpusťme jistou nadpozemskou nesmrtelnost hrdinů, množství náhod a trochu nereálný nádech, který jde vycítit na každém druhém rohu, trochu podivný románek, který vzniká na takových základech, jako zrovna tady, a ponořme se do toho. Berme to jako trochu akčnější červenou knihovnu se zajímavou exkurzí do chemicko-biologické oblasti okořeněné náhledem do špionážního světa. Je to taková nová kategorie - a fakt není vůbec špatná! :-)