kikies kikies komentáře u knih

Sedm barev krve Sedm barev krve Uwe Wilhelm

Nápad, zápletka a pošahanej vrahoun za jedna, proradné a zkorumpované prostředí státního zastupitelství za dva, zbytek škoda mluvit. Hlavní hrdinka nesympatická, její chování až příliš často nepochopitelné, nelogické a dost nezodpovědné. Souhlasím s biki (viz níže), zápletka by si zasloužila víc. Číst se to určitě dalo a svou porci hrůzy a děsu si asi vyberete, ale nutí vás to až moc přivírat oko.

21.05.2020 3 z 5

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

Zvláštní kniha. Asi jsem od ní očekávala více. Zajímavé, aktuální a zatím nepříliš profláklé téma slibovalo čtenářský zážitek s nádechem originality. Ale děj se vlekl a celé mi to přišlo spíše podivné než čtenářsky atraktivní. Průšvih to nebyl, ale v paměti to dlouho neuvízne.

27.03.2020 2 z 5

Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Poměrně nesympatické čtení o tragédovi, kterého snad ani nelze politovat. Působí to dost nereálně a lacině, ale objevila jsem tam pár zajímavých myšlenek a humorných chvilek, za což jsou ty dvě hvězdičky. No, snad je to tím, že je to prvotina, protože jiné knihy od Třeštíkové na mě působily rozhodně lépe.

03.01.2020 2 z 5

Nevěřte tomu Nevěřte tomu Charlie Donlea

Mně se to líbilo. Zajímavě vymyšlené, čtivě napsané a napínavé, navzdory mnoha nereálným detailům. Svůj tip na vraha jsem měla už od začátku, ale nebylo to tím, že by byl tak snadno odhalitelný. Taková americká show kolem nespravedlnosti s nečekaným závěrem a netypicky chybějícím happyendem.

18.12.2019 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Příjemné, napínavé, vzrušující a nápadité. Kniha se mi četla moc dobře a ani nebylo překážkou, že jsem přečetla nejdříve Loutkáře a pak až Hadrového panáka.

07.11.2019 4 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Lepší průměr. Body dolů především za neuvěřitelnost, zdlouhavé motání v kruhu a rozuzlení formou e-mailu. Ráda si od autorky přečtu další knihy, zaujala mě, ale doufám, že tohle není její nejlepší kus.

13.10.2019 3 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Aktuální téma, napínavé zpracování, ale hlavní hrdina mě v tomto díle trochu štval. I to neuvěřitelné štěstí, které provázelo Penelope při úprku před "profesionálem". A moc mi tam neseděla ta hudební složka. :-/ Nebylo to rozhodně špatné, spíš takové lehce nekompaktní; Hypnotizér mi sedl víc.

19.09.2019 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Christina Lauren

Taková odpočinková jednoduchá záležitost, od které nelze očekávat nic víc než jen průměrnou zábavu, naivní a nereálný děj a nepříliš inteligentní postavy. Celkově prostě jakákoli hlubokomyslnost zůstává na nule, ale snad to od knihy jako je tato ani nikdo nepožaduje...

17.09.2019 2 z 5

A jak se vám líbím teď? A jak se vám líbím teď? Holly Bourne

Příjemné, upřímné, vtipné i smutné. Příběh o tom, jak se prezentujeme online, jak se trápíme v přechozených vztazích, jak se bojíme něco změnit, protože co když je tohle to nejlepší, co můžeme mít? Nároky, očekávání a tlak společnosti vůči ženám po třicítce, jak se s tím vyrovnat, jak stárnout s grácií a jak si udržet úsměv na tváři, když ostatním se daří posouvat dál a vy furt nic? Čtení úsměvné, leč místy s hořkou pachutí...

23.07.2019 4 z 5

Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Příjemné čtení, prolínání současnosti s minulostí, exotické prostředí, trocha napětí při odhalování rodinného tajemství. Četlo se to opravdu samo a autorce dám určitě ještě šanci.

06.04.2019 4 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Za mě super! Originální prostředí, zajímavý námět, dostatečně napínavé a tak akorát drsné. Moc příjemné čtivo, velice ráda budu pokračovat...

21.03.2019 4 z 5

Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Audrey Carlan

Četla jsem už asi jen ze setrvačnosti, abych se prostě pročetla až na konec. Dost mě to vytáčelo. Klasika, to samé, co mě štvalo už i u předchozích dílů - přemoudřelá Mia, která všechno ví, všechno zná a všemu rozumí, především mezilidským vztahům. Prostě dokonalá, chytrá, skvělá ve všem na co sáhne... a vždy připravená ke styku, vždy při chuti... X-krát denně, bez ohledu na četnost a drsnost. Jsem ráda, že dosáhla všeho, čeho chtěla, dostala se, kam chtěla... tuto autorku už asi vyhledávat nebudu...

11.03.2019 1 z 5

Jak drahé je zdarma? Jak drahé je zdarma? Dan Ariely

Moc chytré, plné podnětných myšlenek a velice čtivě podané. Věřím, že každého v knize něco zaujme, v něčem se určitě pozná a nad něčím bude kroutit hlavou. Velice chytrá a přínosná kniha :-)

15.12.2018 5 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Zajímavý nápad, poměrně originálně podaný, ale mně osobně vadí ten zmatek - jako čtenář si chaos v tom, kdo je kdo, moc neužívám. A když už došlo na drama, tak mi to přišlo až moc vyhrocené.

12.12.2018 3 z 5

Poslední neandertálská žena Poslední neandertálská žena Claire Cameron

Příběh dívky byl skvělý, velice zajímavý a takový syrový a surový... jak se asi dalo očekávat. Kdežto linie ze současnosti nebyla vůbec zajímavá. Hrdinka byla krajně nesympatická, svou sobeckostí mi spíše pila krev.

14.11.2018 3 z 5

Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Myšlenka a celý projekt skvělý. Věřím, že to člověku po rozchodu opravdu zvedne náladu, možná i pomůže. Ale knižně to vydávat opravdu nebylo třeba. Podobně hodnotím většinu takovýchto původně internetových a různých youtuberovských počinů. Na tohle jsou sociální sítě skvělé, ale plýtvat na to papírem je škoda.

28.10.2018 3 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Otřepané téma, zpracované relativně čtivě, ale tak nějak moc poamericku. Moc náhod, které hrají do karet magorům, kterým se pak daří kout tak promyšlené a důkladné pikle, až se čtenáři jen protáčí panenky. Trochu ubrat, a bylo by to lepší, lidovější.

16.10.2018 3 z 5

Ta druhá Ta druhá Michelle Adams

Zbytečně zdlouhavé, hrozně naivní, nereálné a nevyvážené. Skoro všechny postavy se chovají pomateně, děj je překombinovaný a veškerá zajímavá akce je narvaná až do posledních stran knihy. Čte se to docela blbě... :-/

23.09.2018 2 z 5

Štěstí doručeno Štěstí doručeno Tony Hsieh

Jako ono to je asi velice optimistické, miloučké a inovativní, ale pořád to na mě působí jako lehce naivní "americký zázrak". Něco neproveditelného v našem prostoru. Nadšenci mě možná nařknou, že se jen vymlouvám... a možná to tak je. Bylo to rozhodně zajímavé čtení, obdivuhodné výkony lidí se skvělými nápady, se zápalem, ocitajících se ve správnou chvíli na správném místě, s notnou kopou štěstí a nelekajících se žádných překážek. A ledasco z autorových myšlenek určených k řízení firem se dá aplikovat i v životě každého z nás - o tom žádná. Zvedne Vám to náladu, možná vzbudí trochu závist, ale žádné další WAU se asi nestane...

21.09.2018 3 z 5

Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Nebylo to tak špatné, jak jsem se původně obávala. Je sice vidět, že autorka je kovanější v jiném žánru, působí trochu začátečnicky, ale čtení je to velice příjemné. Odpusťme jistou nadpozemskou nesmrtelnost hrdinů, množství náhod a trochu nereálný nádech, který jde vycítit na každém druhém rohu, trochu podivný románek, který vzniká na takových základech, jako zrovna tady, a ponořme se do toho. Berme to jako trochu akčnější červenou knihovnu se zajímavou exkurzí do chemicko-biologické oblasti okořeněné náhledem do špionážního světa. Je to taková nová kategorie - a fakt není vůbec špatná! :-)

02.03.2018 4 z 5