Kitty18 Kitty18 komentáře u knih

☰ menu

Nick a Norah: Až do ochraptění Nick a Norah: Až do ochraptění Rachel Cohn

Od knihy jsem čekala nějakou delší a propracovanější love story... Celá kniha se odehrává během jednoho večer-noci-rána a to je na mě moc krátké, aby se něco mohlo “stát”. Přemýšlím co bych mohla pochválit ať to není jenom kritika, ale nic moc mě nenapadá.

26.05.2020 3 z 5


Vím, že tě chci Vím, že tě chci Estelle Maskame

Od knížky jsme čekala trochu více....
Kapitoly z dětství mě moc nebavili, protože bylo jasné, jak to vždy skončí a přišli mi, že tam jsou jen kvůli tomu, aby byla knížka delší. Ale musím přiznat, že jejich zakončení mi vhnalo slzy do oči.
Kapitoly součastnosti byli pro mě mnohem lepší a čtivější, i když pokud jste četli knihu už z pohledu Eden, tak se to mohlo taky zdát dosti předvídatelný, ale v takovém případě se to dá čekat.
Neváhejte a zkuste si tuto knížku přečíst a udělat si vlastní názor.
Ti kdo se rozhodli tuto knížku přečíst, přeji příjemné čtení ;)

01.07.2019 4 z 5


Prach a popel Prach a popel Jenny Han

Sice mě knížka pohltila a přečetla jsem ji celkem rychle, ale v závěru se mi až tak nelíbila... Moc se mi nelíbily v tomto díle části Mary - byli na mě až moc šílené a negativní. Taky se mi ještě moc nelíbil časoprostor - zdá se, že se to odehrává během krátkého času, ale pak v nějaké kapitole je třeba zmíňka, že uplynulo 1,5 měsíce od toho a toho - a vy vůbec nemáte ponětí o tom před jakou dobou se vlastně co stalo a kolik už uběhlo času...
Od celé serie jsem čekala víc, jenže mě trochu zklamala a hlavně ten konec! :( Mám ráda jak píše Jenny (prostě lovestory), ale tahle knížka se jí moc nepodobala...

05.02.2019 3 z 5


Léto, kdy jsem zkrásněla Léto, kdy jsem zkrásněla Jenny Han

Od této autorky jsem četla novější sérii Všem klukům,... A ta se mi moc líbila, a tak jsem byla celkem zvědavá i na tuto sérii.
Zatím jsem přečetla jen první díl. A abych pravdu řekla, zatím mě nějak nenadchnul. Sice byla knížka hezky a čtivě napsaná, ale bylo to občas zdlouhavé. A hlavní zápletka nebyla úplně originální... (prostě taková ty milostný 3 a více úhelníky :D ).
Co mě se mi na knížce líbilo, bylo to, že tam byli vsuvky ze vzpomínek předešlých let, které objasňovali určité věci v ději a vy jste pak věděli proč třeba někdo řekl nějakou narážku a takový věci.
No uvidíme jaké budou další 2 díly :)
P.S.: Pokud si bude někdo chtít popovídat o názoru na tuhle knížku tak neváhejte napsat :) ráda si s vámi popovídám

19.07.2018 3 z 5


Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Tahle knížka se mi moc líbila :D Téma bylo skvěly :D Knížka krásně propracovaná :D Jediná nevýhoda byla ta, že to je psáno z pohledu více lidí a ze začátku se vám trochu pletou. Ještě musím dodat, že knížka hezky ukazuje na sociální sítě a její problematiku. Tohle taky hodně oceňuji :)
Také by bylo super kdyby měla knížka pokračování, ale to nečekejte, protože autorka ho nemá v planu dělat.
Také tuhle knížku nemůžu porovnat s Univerzitou výjimečných, protože jsem je zatím nečetla...
Od té doby co jsem četla tuhle knížku skoro pořád říkám Stačí jen chtít :D což je pravda :D všechno jde když se chce :)
Takže přeji příjemné čtení a ať se líbí tato knížka stejně jako mě :D

13.04.2018 5 z 5


Dospelosť je mýtus Dospelosť je mýtus Sarah Andersen

Typ této knížky se mi moc líbí :D ale Ubulená hromádka štěstí je ještě lepší :D Hodně se u této knížky zasmějete a v některých situacích se tam můžete vidět stejně jako já :D takže kdo tyhle knížky nečetl a považuje se za knihomala tak honem si je běžte přečíst :D

13.04.2018


Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Moc hezky napsaný příběh. Sice smutný ale zároveň tam byli i šťastné okamžiky, které mě hřály u srdce. Upřímně jsem si u této knížky pobrečela.
Také musím říct, že tato knížka na to, že je to romantika, nebyla nějak úplně přeslazená. Takže si myslím, že tomu kdo úplně nemusí romantiku, by se mohla líbit.
Zakončení knížky mě trošku překvapilo, ale bylo hezké zakončení - sice to nedopadlo tak jak jsem čekala, ale autorka to zakončila skvěle. Ale hlavně si ten konec nečtěte na začátku!!!
Takže za mě určitě doporučuji! :D A těm komu se třeba líbila knížka Hvězdy nám nepřáli (mě se tedy nelíbila) se tato určitě bude líbit také :)
Tak přeji hezké čte :)

13.04.2018 5 z 5


Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Knížka byla zajímavá, i téma bylo dobré, ale mě moc nesedla... Ale i tak jsem ji dočetla.
Pokud by jste chtěli nějakou odpočinkovou a nenáročnou knížku tak doporučuji tuhle. Nenáročné čtení (já osobně mám radši náročnější kde se něco stále děje).
Kdo si ji hodlá přečíst přeji ať se vám dobře čte :)

13.04.2018 3 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

POZOR! v tomto komentářu se objevují mini spoilery- kdo je nemá rád, tak tento komentář radši přeskočte.
Upřímně bych řekla, že tato kniha byla velice zajímavá :D Téma se mě upřímně líbilo, i když jsem na tom neviděla nic špatného když nejsou ani příbuzní, jen se jejich rodiče vzali. (Kdyby to byli aspoň jednoho rodiče stejného tak už by to trochu divný bylo, ale oni nejsou příbuzní). Je určitě hezky a čtivě napsaná :D (jinak bych ji asi nedočetla... protože co se mi nečte dobře tak nikdy nedočtu... ^-^ )
Jako jedna z mála romantických knížek nemá úplný happy end. Jako neskončilo to nějak špatně, jen trochu že by dopadly jiné knížky. Na jednu stranu jsem ráda a je to oddech, že knížka skončila jinak než happy endem. Ale na druhou stranu mám i dá se říct happy endy ráda :D
Už se těším na pokračování
Doufám že se vám knížka bude líbit stejně jako mě :) Přeji příjemné čtení

22.12.2017 5 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Knížka nebyla špatná, ale rozhodně nepatří u mě mezi doporučuji... bohužel...
Upřímně mě trochu nudila, protože měla na mě až moc jednoduchý děj a taky mám radši když je tam aspon kapka romance... Ne uplně všechno mě tam nudilo, hodně si mi tam líbila ta kartografie, která tam byla hezky popsaná :) takže mladým kartografům doporučuji :)
Řekla bych, že kniha je určena spíše pro mladší než jsem já- kolem věku 12-ti let.
Toto je pouze můj názor a váš může být odlišný :) Takže si to přečtěte a udělejte si nejlépe svůj názor :)

21.11.2017 3 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Knížka byla hezky napsaná a celkem se mi i líbila :) Hlavně ten nápad s deníkem :D (uvažovala jsem jestli bych to sama nezkusila, ale pak jsem si řekla, že by to v mém městě asi moc nešlo... :/ )
Taky se mi líbilo, že knížka byla celkem reálná :)
Jediné mínus je asi to, že nesmíte číst tuhle knížku po kouskách jako já, protože pak jsem zapomínala u koho ten deník právě je nebo kde ho nechali a celkem důležité věci....
No vlastně ještě jedno mínus. Líbilo by se mi kdyby měla knížka epilog... (POZOR MINI SPOILER) Lily by se měla stěhovat, ale to jestli se nakonec přestěhuje tam už není :/ a to mi celkem vadí...
Závěr je tedy takový, že knížka byla hezká, ale bylo by ji lepší přečíst najednou.

02.09.2017 4 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Podle mě hezky ukončená série :)
Trochu jsem se u tohoto dílu bála že to bude okecávačka, ale i přesto Jenny nezklamala a i tento díl je stejně úžasný jako předchozí díly :)
V tomto dílu je hlavní zápletka vysoká škola a rozhodnutí okolo ní. Celkem se mi líbilo, že ne úplně všechno vyšlo podle jejího očekávání, ale i přesto všechno dopadlo dobře.
Jediné na co si musím postěžovat je Margot, protože se skoro celý díl chovala hnusně (i když občas za to nemohla..)
Za mě nejlepší dívčí série, kterou jsem zatím četla :)

02.09.2017 5 z 5


Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Knížka nebyla špatná, ale mě osobně se moc nelíbila (možná to je i trochu tím, že mám radši dívčí romány, ale musím přiznat, že trochu romantiky tam bylo). Děj nebyl úplně špatný, ale znám i lepší knížky, které nejsou dívčí román. Určitě bych ji nezařadila mezi knížky, které doporučuji.

Jestli je knížka dobrá nebo ne už musíte bohužel určit sami. Já jsem tu jen napsala svůj názor a váš se může lišit :)

P.S.: Už jen to, že knížka je stará rok a přečetlo ji pouhých cca 140 čtenářů a doporučuje ji JEN 12 čtenářů už něco naznačuje.

03.08.2017 3 z 5


Útěk Kryšpína N. Útěk Kryšpína N. Ivona Březinová

Knížka hezky nastiňuje problematiku šikany ve škole. Je to všechno hezky napsané. Prolínají se dva pohledy na věc. 1. pohled je Kryšpína, který utekl a bloudí lesem a 2. je pohled policistů a vychovatelů, kteří se snaží Kryšpína najít. V celé knížce je poučení jak pro ty, co jsou šikanováni ale i pro ty, co šikanují.

Knížka je hezká, ale mě osobně se nějak moc nelíbila, ale to může být i tím že to není pro moji věkovou kategorii :) .
Celkově knížky této autorky jsou hezky a poučně napsané.

03.08.2017 3 z 5


Kouzla vzhůru nohama Kouzla vzhůru nohama Lauren Myracle

Nádherná knížka a navíc čtivě napsaná :) Určitě doporučuji, hlavně pro čtenáře od 9 do 12 let :) (ale to neznamená že by to nemohl číst někdo mladší nebo starší :) )

Nejvíce se mi na této knížce líbilo to, že se snažili spisovatelé hezky vysvětlit, že nevadí být trochu odlišný - to nás dělá jedinečné a úžasné :) !

03.08.2017 5 z 5


Dědička Dědička Amanda Hocking

Krásně napsaná knížka! Můj oblíbený žánr je dívčí román a to tahle knížka splňuje :) Určitě taky oceňuji propojení našeho dnešního světa a jejich smyšleného. I když se mi taky hlavní hrdinka ze začátku nezamlouvala, v dalších dílech se už trochu zlepšila ;)

Tuto sérii jsem jsi přečetla až po Mrazivým ohni a zatím se mi zdá tato serie lepší ale to ještě uvidíme protože jsem ještě nestihla přečíst 2.díl Mrazivého ohně. Tyhle dvě série se odehrávají ve stejném smyšleném světě, rozdíl je pouze časový. Určitě doporučuji přečíst všechny díly této série protože 2.díl této série je ještě lepší než 1.díl ;)

Upozornění: Jestli se chystáte na další díl této série a nepřečetli jste si tu bonusovou kapitolu, rozhodně se k ní vraťte - jsou tam celkem důležité věci, které se budou dále rozebírat v dalších dílech.

Pro ty co se teprve chystají číst přeji příjemné čtení :)

31.07.2017 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Velmi hezky napsaná knížka, která vám hned přiroste k srdci stejně jako mě. I když jsem si ji už přečetla v knihovně, tak jsem stejně neváhala a pořídila si ji domů :) Je to jedna z mých knížek, ke které se moc ráda vracím. Vřele doporučuji :3 určitě stojí za přečtení :) A pokud se vám zalíbí stejně jako mě, tak si nezapomeňte přečíst i další díl(y) :)

12.03.2017 5 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Tato série patří mezi mé oblíbené. Tato knížka je velmi hezky napsaná a určitě jak mě tak i vám přiroste k srdci. Určitě doporučuji přečíst :) Už se nemůžu dočkat posledního dílu :3

12.03.2017 5 z 5


Oko za oko Oko za oko Jenny Han

Jednou z mých oblíbených autorek je Jenny Han. Jakmile jsem zjistila, že má vycházet nová knížka, na které spolupracovala Jenny, věděla jsem, že si ji musím hned mít. Od této knížky jsem čekala asi trochu víc, ale neříkám, že byla špatná to ne. Knížka má zajímavý konec, který jsem opravdu nečekala a vypadá to, že spisovatelky mají v příštím díle více ten konec rozvinout a vysvětlit, což mě celkem zajímá jak to tedy dopadne. Tak opravdu doufám, že příští díl bude lepší než tenhle jinak mě tato série zklame.

12.03.2017 4 z 5


Důvod dýchat Důvod dýchat Rebecca Donovan

Nejlepší knižní série co jsem kdy četla :) moc krásně napsané a rychle se čte ;) Nenechte se odradit tlouštkou knihy :) pořád se tam něco děje a vůbec jsem nepostřehla nudné části ;) určitě doporučuji :)

23.09.2016 5 z 5