klaraj093

Když jsem knihu dostala, tak jsem kromě krátké anotace při výběru ani nevěděla co mě bude čekat. A byla jsem opravdu velmi mile překvapena. Navzdory tomu že má kniha přes 500 stran, tak hrozně svižně ubíhá a je velmi čtivá, čtenář se do ní hned zasekne a nechce přestat. Nebo já jsem měla alespoň takový pocit. Což se mi u knihy dlouho nestalo. A ten konec, fuha.
Pekelná jízda. Na začátku se seznámíme se situací a místem kde se nalévá jen Jäger (Kdo ho nerad?). Pak nás čeká pekelné smlouvání a smršť emocí. Na to že je to autorčin debut tak opravdu skvělá! Je to opravdu nenáročné čtení, ale za to vás dostane celou duší :))

Přečetla jsem na toto téma již několik knih, i tato byla velmi zajímavá z historického hlediska, ale přišlo mi to takové jako utahané. Často jsem ji odkládala, ale spíš proto, že jsem se nutila do čtení. Každopádně příběh je to velmi silný a jedno reálných vyprávění.

Kniha má v sobě určitě spoustu moudrosti a poselství, je na každém člověku co si z toho vezme. Nicméně já jsem si z toho vzala pouze pár věcí. Jsem totální ateista, takže některé věci jdou mimo mě.

Velmi hezky zpracované bajky pro děti. Trošičku vylepšené novodobým světem. Mají moc hezké ilustrace.

Vůbec jsem netušila, že kniha nepojednává o Poirotovi nebo Marplové. Mile mě to překvapilo. Mám kopu starých knih od Christie, takže čtu napřeskok. Ale i tihle dva T+P mě moc bavili. Kniha byla svěží a hezky se četla. Děj dokonale promyšlený a nechyběla skvělá zápletka.

Ten konec? Cože.. No nic, jdu na třetí díl. Ačkoliv se děj táhl poměrně, tak potřebuju vědět jak to dopadne.
Přišel mi trošku lepší než díl první, co se týče napětí a čtivosti.

Kniha má poměrně zajímavé téma k prozkoumávání, tetování v dnešní době zajímá hodně lidí, ve spojení s fantasy světem nám to dává zajímavý příběh. Já jako čtenář, nejsem zrovna příznivec fantasy, kniha mě bavila zhruba na 3 hvězdy, ale celkem dost se to táhne, na můj vkus, ne že by to ale nemělo potenciál. Jsem poměrně dost zvědavá na další díl. Zhruba od třičtvrtě knihy mě to už bavilo dost a bylo to napínavé.

Původně jsem si myslela že jde o klasický román z prostředí 2 sv. války a Osvětimi, hned ze začátku ale zjistíme že se jedná víceméně o “životopis Gröninga. Kniha je už zpočátku velmi detailní a surová. Máme popis jakou úlohu zastával. Kniha je doplněna fotkami. Plus příběh Évy, přeživší. Je psaná čtivě, kapitoly jsou krátké.
Jediné co mi vadilo byly opakující se pasáže.

(SPOILER) I tenhle díl mě bavil mnohem více než první. Bylo to lehce utahané, ale nechybí nám napětí, takže to běží. Líbilo se mi podotknutí na předchozí knihy autora a Thea. Jen zločin jako takový byl slabší. Čekala jsem vetší pecku. Ale líbilo se mi.

Nečekala jsem od knihy moc, dle hodnocení, ale nebylo to zlé, taková obyčejná oddechovka. Námět je celkem povedený, jen po půlce už mi to přišlo nudnější.

Na tu dobu to bylo jistě velké dílo. Mě divadelní hry nikdy nebavily. Tohle není nic pro mě. Četla jsem k maturitě před lety. Jsem si jista, že vidět to v divadle mám lepší pohled.

Kniha není vůbec špatná, ale než se to rozjelo trvalo mi začíst se a totéž se dělo na konci, nutila jsem se do čtení. Já jsem ani původně nevěděla o čem kniha konkrétně je, myslela jsem že je to fikce. Každopádně zpracované to není zle. Velmi zajímavé pohledy.

Nějak nevím jak se vyjádřit. Za mě to bylo zbytečně zdlouhavé, opakující se. Jako pointa příběhu pěkná, ale chyběla mi tam nějaká větší akce, napětí, něco.

(SPOILER) Čekala jsem od knihy mnohem více, dle hodnocení. V podstatě do třičtvrtě knihy se děj zaobírá úplně jinou osobou, než hlavní postavou, což mě zklamalo. Doufala jsem že se dozvím mnohem více o Audrey a o tom co se stalo. Každopádně se četla rychle, kapitoly jsou velmi krátké a navíc zde máme psaný video vlog, který čtení také usnadní.

Tak tato manga mě tedy nijak nezaujala. Asi potřebuju něco obsáhlejšího na ději. Tohle bylo takové moc jednoduché a ačkoliv téma smutné, tak to ve mě emoce nevyvolalo.

V pokračování Volání tučňáků se to jednoduše hemží emocemi. Řekla bych že atmosféra druhého dílu byla mnohem napjatější a akčnější. Kniha je i přesto velmi oddechová, člověk si u ní odpočine, stejně jako u dílu prvního. Moc se mi líbilo jak byli do děje vtáhnuty i ostatní postavy a dozvěděli jsme se o nich více. Jediné co mi občas vadilo, že postavy vyprávěly některé situace pořád dokola. To mi přišlo zbytečné. Nicméně kdo hledá oddechovou knihu, která je díky tučňákům totálně roztomilá, je toto ta pravá volba.

Kniha je velmi hezky a mile napsaná, má krátké kapitoly a tím pádem se čte opravdu rychle.. Pomáhá tomu i velmi dojemný a vtipný příběh, s každou další stranou jsem chtěla vědět co bude dál a proč se V. rozhodla pro určité činy a jestli vše dopadne dobře, byla to občas emoční houpačka a líbilo se mi nenápadné poukázání na problém planety.
Mám ráda když se v knize prolínají pohledy postav, tady jich bylo pár a bylo to super.

Knihu jsem sice četla déle, protože jsem ji měla jako e-book, ale o to víc jsem na ni vždy těšila, když jsem se k ní dostala. Je to vtipná fantasy. Něco nového.. Tento typ knih moc nečtu, takže to byla příjemná změna. Příběh byl vymyšlený dobře. Místy bych něco ubrala, přišlo mi to občas zbytečně zdlouhavé.

Krátký příběh Lexe. Kniha není moc podrobně popsána.Spíše tam mám jako takový životopis Lexe v tomto období..

Rozhodně jsem to nečekala, kniha mě příjemně překvapila.Není to můj běžný žánr.. V některých pasážích jsem se viděla.. Kniha je velmi emotivní, smutná a k zamyšlení.. Je velmi čtivá, člověk chce vědět co bude dál.. Hodně se mi líbilo prolínání minulosti a současnosti…