klarka009

Začetla jsem se hned od začátku. Stránky jako vždy ubíhaly pod rukama. Bardugo to prostě umí. Opět se tu střídají kapitoly z pohledu více postav. Je tu Nina, s kterou mě to tentokrát bavilo více než v prvním dílu. Jen mi tam trochu nesedlo objevení její nové lásky, protože už si ji nedokážu představit s nikým jiným než s Mathiasem :-: Zoja opravdu velmi překvapila oproti tomu, jaká byla v Griše. Moc se mi líbilo kým se stala a nedovedu si představit nikoho lepšího koho mohl Juris vybrat. Nikolaj byl skvělý a vtipný jako vždy. Kapitoly s ním mě moc bavily a líbilo se mi, že nakonec dokáže vybruslit z každé situace :) V tomto dílu se objevilo i hodně postav z předchozích sérií. Největší radost mi udělala cesta do Ketterdamu :) některé postavy bych tu ale naopak znovu mít nemusela
Stále mě autorka dokáže při čtení překvapovat a opět mi zlomila srdce..
A velmi se mi líbil ten otevřený konec, protože je naděje na další knihy z tohoto světa :)

U Tatéra z Osvětimi jsem s ohledem na recenze čekala mnohem více, ale bohužel se žádné wow z mé strany nekonalo. Pro mě, co se týče tématu 2.světové války, tato kniha spadá mezi té slabší. Na to, že má být kniha podle skutečného příběhu, tak si myslím, že tam je hodně smyšlených věcí. Některé věci mi přišly prostě dost nereálné. Jedině, že by měl Lale několikrát z pekla štěstí ️ a na můj vkus ho měl opravdu až moc. Kdo mě v knize zaujal byla Cilka. Proto se také chystám na druhý díl a to Cilčinu cestu

Představte si, že by jste žili ve světě, kde je krása na prvním místě. A že by jste mohli měnit svůj celkový vzhled kdykoliv by jste chtěli. Taky vám to připadá strašidelné? :D
Pořád přemýšlím, zda se mi kniha líbila nebo ne, mám z ní smíšené pocity. Postrádala jsem tu víc akce. Pro mě většina knihy byla jen o popisech něčeho. Nespočet popisů přeměn vzhledu, popisy šatů, jídla... Kdyby se zde ubralo a přidalo víc na ději, byla bych spokojenější. A jestli ještě někde narazím na slovo krásčí, budu mít osypky :D Nejvíce mě bavila kniha ke konci, kde už se začalo opravdu něco dít a najednou byl konec. Vím, že má kniha pokračování (kterého se v českém překladu nejspíš už nedočkáme), ale i tak to mohlo být ukončené alespoň trochu jinak.
Myšlenka byla dobrá, fantasy svět zajímavý, jen zpracování se za mě úplně nepovedlo. Dávám proto 2,8/5 *

Mé první seznámení s autorem a moc se mi to líbilo :) první polovina je možná trochu pomalejší, ale naprosto chápu, že je nejprve potřeba seznámit se s postavami, dostihem a vším okolo. Druhá polovina, kdy samotný závod začíná už je plná akce, intrik a zrození fénixů. Co se týče fénixů, tak se mi tento autorův nápad velmi líbil, jen bych možná více uvítala lepší popis toho jak mají vypadat.
Kapitoly jsou krátké a střídají se z pohledu tří postav. Imeldy, chudé dividiánky, které jsem od začátku fandila a která v závodě hodně překvapí. Pippy, dcery dvou šampionů z předchozích dostihů, jejíž kapitoly jsou psané v Du formě, ale vůbec se toho nemusíte bát, protože se to k jejím kapitolám skvěle hodí. A Adriana, syna revolucionáře plánujího povstání, který mi docela lezl na nervy :-D

"Nacházím znova a znova lidi v jejich nejlepší i nejhorší podobě. Vidím jejich ošklivost i jejich krásu, a divím se, jak může mít tatáž věc obojí tvář"
Jedinečná. Jedno slovo které vystihuje tuto knihu. Zlodějku knih doporučuji přečíst i těm, kteří tento žánr nečtou. Za mě je to must have. Kniha, která ve mě zůstane. Jedna z nejlepších, které jsem četla. Vypravěčkou je sama smrt. Ale ona tak krásně vypráví. Je to dokonalost a vy to musíte číst. Je to velmi krásný a velmi smutný příběh z 2.světové války. Všechny postavy se kterými se setkáte se vás dotknou. Nejvíce samozřejmě Liesel, naše zlodějka knih, která mi velmi přirostla k srdci. Hans, Rosa , Rudy a Max. Všichni si mě získali.
Nemám slov. Musíte si to přečíst :)

Moje první přečtená kniha od této autorky a velmi mile mě překvapila. Že se u ní tak moc nasměju, jsem vážně nečekala :D a nevím proč, ale vzpomněla jsem si u toho na seriál Ošklivka Betty :D
Kapitoly se střídají z pohledu dvou hlavních postav a to Poppy a Ryana. S Poppy to byla jízda od začátku do konce, hodně jsem se díky ní pobavila :) a Ryan, ředitel firmy, takže klasicky bručoun, který nakonec vyměkne. Možná je to předvídatelné, ale zaručuji super oddych a hodně smíchu :) Já se určitě pustím do dalších autorčiných knih

Urban fantasy mám moc ráda, ale už jsem četla mnohem lepší knihy v tomto žánru. Za mě to byl slabší průměr. Co mi vadilo asi nejvíc bylo neustálé opakování informací, které už byly zmíněny. Proč? Bez toho mohla být kniha o třetinu kratší a o nic by jsme nepřišli :D ani chytání uniklých duší nebyl moc velký zážitek a vždy to vše proběhlo až moc snadno..
Kapitoly se zde střídají z pohledu Roxy a Shawa. Oba dva mi sedly, i když Shaw mě bavil mnohem víc :) Celou knihu mě velmi zajímala jeho minulost a trochu mě štve, že stále nic nevím.. No, nezbývá mi nic jiného než si přečíst další díl. Co se týče romantické linky, tak ta mě velmi zklamala. Čekala jsem od dvou autorek romantických knih mnohem víc. Doufejme, že druhý díl bude lepší. Pak se asi rozhodnu zda si přečtu celou sérii, ale druhému dílu šanci ještě dám :)

I když už jsem pár knih na toto téma četla, tahle kniha pro mě zůstane jedinečná. Na jednu stranu to bylo velmi smutné čtení, na stranu druhou to bylo hrozně krásně napsané. Několikrát jsem měla při čtení slzy v očích.
Knížka má jen 200 stránek, takže je to taková jednohubka, ale dostane se vám pod kůži hned po první straně. A uprostřed knihy je i pár fotografií Eddieho a jeho rodiny.
Stoprocentně si ji musíte přečíst. Tato kniha u mě patří mezi nejlepší letošního roku a já se za ní moc přimlouvám. Určitě nebudete zklamaní :)

Lilly Lucas jsem si zamilovala už když jsem četla Nové začátky a teď po Nových slibech se zařadila mezi mé nejoblíbenější autorky.
Opět ta stará známá parta, jen očima Izzy, která je už spoustu let tajně zamilovaná do Willa. A Will má trochu delší vedení :D Až když se na scéně objeví Cole, začíná Willovi spousta věcí pomalu docházet :)
Nejsem nijak extra rychlý čtenář, ale i tak jsem měla knížku přečtenou za dva dny. Je to opravdu velmi čtivé, stránky ubíhají pod rukama a vy nechcete přestat číst, protože je to prostě boží. Opět jsem se několikrát nahlas smála, stejně jako u prvního dílu :D a moc se mi líbilo, že v pozadí se dále odvíjel vztah mezi Lenou a Ryanem. Oni dva jsou prostě skvělý :) Moc moc doporučuji ke čtení pokud máte chuť na super vtipný romantický příběh odvíjející se v krásném prostředí zasněžených hor.

Pokaždé když má vyjít kniha, ve které se objevuje cestování v čase, tak ji okamžitě přidávám na seznam a musím ji mít. Miluju knihy s tímto tématem. Jinak to nebylo ani s touto knihou. Jen tentokrát se bohužel zařadila mezi ty průměrnější.
V první řadě musím vychválit tu nádhernou obálku, ta se opravdu velmi povedla.
A teď k tomu co se nachází uvnitř.. Začátek mě velmi bavil krásnými popisy i prostředím malého městečka Marlborough. Pak se to ale zlomilo a od té chvíle kdy se Xante objevila v minulosti to začalo váznout. Měla jsem problém se do příběhu více ponořit a neměla jsem žádný problém s tím, knihu odložit třeba na dva dny. Zbylá třetina knihy už byla opět lepší. Konečně začala Xante dělat něco pro to, aby Alici zachránila a objevila se ta slibovaná romantika, kterou jsem jim tedy moc nevěřila..
Co se mi moc líbilo byly vedlejší postavy, obzvlášť v přítomnosti. I když rodina Applebyovych ze 17.století byla skvělá a kdybych uvízla v minulosti, s radostí bych se k nim nastěhovala.
Další díl si přečtu, protože jsem zvědavá na to, jak bude příběh pokračovat

Čekala jsem průměrnou oddechovku a dostala jsem průměrnou oddechovku, takže nejsem nijak zklamaná. Nejvíce mě bavila první polovina knihy, která byla plná skvělých hlášek a vtipných přirovnání. Opravdu hodně často jsem se při čtení smála :-D Co se týče hlavních hrdinů tak Sineád jsem si oblíbila hned od začátku, protože se jevila jako sebevědomá ženská a byla s ní sranda. Do té doby než provedla Gabrielovi jednu hnusárnu a pak si nastavila pravidla, která stejně nedodržela.. navíc už pak s ní nebyla ani sranda :-D Gabriel mě zase ze začátku štval, ale postupně jsem si ho oblíbila. Bylo vidět jak moc mu na Sineád záleží a choval se k ní moc hezky. Oproti tomu jaký byl na začátku, to byl u něj velký pokrok. Objevila se zde spousta klišé, ale s tím jsem tak nějak počítala. Jen tam mohlo být více drama co se týkalo bývalého přítele, aby to bylo napínavější. No a závěr byl samozřejmě sluníčkový. Tahle kniha nenadchne ani neurazí. Pokud nechcete u knihy moc přemýšlet doporučuji tuhle oddechovku :)

(SPOILER) A je to tady. Závěr celé této série. První díl byl naprosto skvělý a já se zamilovala do příběhu čarodějnice a lovce čarodějnic. Druhý díl bylo jedno velké zklamání. Laťka byla vysoko a vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být špatné. Ale bylo. Jedna velká vycpávka. Proto jsem se bála pustit do třetího dílu, abych zase nebyla zklamaná. Raději jsem tedy neměla žádná očekávání a ono to díky bohu bylo skvělé. Lou i Reid byli opět stejní jako když jsem si je oblíbila v prvním dílu.
Byla to jízda. Spousta akce, emocí i srandy. V první polovině knihy jsem se smála hlavně kvůli Beauovi. Vždy měl v rukávu schovanou nějakou vtipnou připomínku :)
Po tom, co se Lou stala opět sama sebou to ale začala být teprve pořádná sranda. Díky Reidovi a tomu co udělal, aby ji zachránil před Morgane. Nemůžu vám to moc spoilerovat, ale to byla část knihy u které jsem se nejvíc nasmála :-D starý dobrý Reid jako v jedničce :-D
Autorka nás vzala i pod moře, kde se to hemžilo meluzínami a chobotnicemi na vodítku :-D objevili se tu opět vlci, lesan a dokonce i drak.
Postavu, kterou musím vyzdvihnout a která se od prvního dílu hodně vyvinula a velmi mě překvapila byla Célie. Stala se mojí oblíbenkyní a skvěle do té jejich party nakonec zapadla.
Všichni byli skvělý. Děj příjemně ubíhal a ani chvíli jsem se nenudila.
Závěrečná bitva se mi také moc líbila, vůbec jsem se ke konci už od knihy nemohla odtrhnout.
Objevil se taky Ansel a epilog, který vyprávěl byl naprosto boží.. nedovedu se představit hezčí konec :)
Nenechte se odradit slabým druhým dílem, protože tenhle díl vám to vše vynahradí

Když jsem loni přečetla od autorky Kroniky prachu, byla jsem nadšená Tentokrát jsem bohužel trochu zklamaná. I když to bylo velmi čtivé (přečetla jsem ji opravdu rychle), tak to bylo ale dosti průměrné.
Hlavní hrdinka Limea mi sedla, hlavně proto, že mi připomínala Pocahontas, kterou miluju od dětství ️ zbylé postavy pro mě byly nezajímavé. Možná tak ještě Bardin, kluk ze sousední osady, díky kterému jsem se párkrát zasmála :-D ani cizinec, kterého Limea zachránila mě nijak zvlášť neuchvátil. Maximálně ty jeho několikrát zmíněné svaly :-D
Oproti tomu prostředí ve kterém se příběh odvíjel se mi líbil moc. Ostrov, všude okolo moře a příroda. Osada Sorayů, která žila v korunách stromů. To bylo skvělé. Také se mi líbilo, že lovit zde chodily ženy a muži se starali o domácnost a vařili, za to má autorka plusové body :)
Romantickou linku bych zařadila také mezi průměrné. Tak velká láska po šesti dnech mi přišla málo uvěřitelná a ani mi tam nesedl ten jejich svazek, který mezi nimi proběhl..
Jako velké plus jsou za mě krásné ilustrace uvnitř knihy i krásná obálka :)

Na tuto knihu jsem byla velmi zvědavá, ale bohužel mě zklamala.
V knize se střídají dvě časové roviny a to rok 2018 s rokem 1941-1945 z koncentračního tábora Ravensbrück.
V kapitolách z roku 2018 se setkáme se spisovatelkou Idou, která jednoho dne najde na prahu svého domu rukopis o Přítelkyních z Ravensbrücku a snaží se zjistit kdo je autorem a kdo byli přítelkyně, které se v příběhu objevují. Tyto kapitoly byly pro mě bohužel nezáživné. Ida omílala stejné věci pořád dokola. Její vztah s Frankem, který pro mě nebyl vůbec důležitý se řešil snad v každé její kapitole. Takže jsem se dozvěděla spoustu nepodstatných informací místo toho, co jsem chtěla vědět. Její pátrání po autorovi rukopisu pro mě začalo být zajímavé až ke konci. Do té doby jsem její kapitoly letmo přejížděla nebo i celé přeskakovala :-/
Oproti tomu kapitoly z koncentračního tábora mě bavily velmi. Střídali se zde kapitoly z pohledu Marie, Sabiny a Bente. Každá měla svoji minulost a svůj příběh, který postupně vyprávěly. Vyprávěly jaké šílené věci se v koncentračním táboře děly, co tam vše zažily. Ale zase tam nebyly popsané vyloženě nějaké velké hrůzy. Ke konci už jsem byla napnutá jak to s přítelkyněmi dopadne a zda to přežijí... A také kdo je tedy ten autor rukopisu, kdo to vše napsal. A byla jsem docela překvapená když to Ida rozlouskla.
I tak to ale jako celek bylo za mě dost slabé.
Dávám 2,7/5*

Už když jsem četla ukázku první kapitoly tak jsem věděla, že to bude prostě dobrý.
Hlavní hrdinku Stephanie jsem si oblíbila snad po první větě, ty její hlášky, ty byly dokonalý :-D
Hned na začátku jste hozeni do akce a ne jedné a zjistíte, že Stephanie by jste rozhodně nechtěli naštvat :) Poté co se se svojí spřízněnou duší Lily dostanou do Jalu, ukrytého města v poušti, jde akce trochu do pozadí a střídají ji krásné popisy města, jejich kultury a historie jalského lidu. Moc mě bavilo číst hlavně o té historii a jak vlastně vůbec vznikl jalský lid. Také se mi líbil nápad se spřízněnými dušemi. To jak byly propojené, věděli co si ta druhá myslí a dokázali spolu telepaticky komunikovat i když se každá nacházela na opačné straně zeměkoule. Opravdu se mi to moc líbilo a několikrát jsem se i musela nahlas smát když si četly některé myšlenky :D
Druhá polovina knihy nám dopřeje opět super akci a objeví se zde jeden moc sexy záporák :) Se závěrem jsem byla víceméně spokojená, ale jsem velmi zvědavá na druhý díl a jak to bude pokračovat, hlavně s Damonem :)

U této knížky jsem na začátku hodně váhala zda ji číst nebo ne. V první řadě jsem se bála milostného trojúhelníku, který jak někteří už víte já prostě nemusím. A pak jsem měla strach, že to bude parodie na Dvory, podle některých recenzí.
S Dvory to má společného opravdu hodně, hlavně postavy Tamlin/Sebastian a Rhysand/Finn.. Ale co si budem... Na Rhysanda nemá nikdo :D V některých částech mi ta podobnost vadila, ale jinak musím říct, že jsem si čtení moc užila. Od poloviny knihy jsem horko těžko přestávala číst a byla jsem zvědavá jaká tajemství vyplují na povrch. Milostný trojúhelník tu byl za mě naprosto v pohodě a i když jsem čekala co se mezi nimi bude dít a odhadla to správně, přišel na konci parádní cliffhanger a já nemám slov.. to jsem totiž nečekala a jsem za to fakt ráda, protože se teď mnohem víc těším na druhý díl, který si určitě přečtu.
Když nebudete Prázdné sliby srovnávat s ACOTAREM nebo hledat podobnosti s jinými knihami, tak věřím že si čtení užijete. Já jsem ráda, že vyšla další skvělá kniha kde se objevují víly a věřím, že pokračování bude ještě lepší a že podobnost s ACOTAREM už bude menší :)
Moc děkuji @humbook a @endlessbibliophile za elektronickou reading copy

Tak tato knížka mě velmi překvapila! Říkala jsem si, že by nemusela být špatná, ale že bude tak skvělá jsem nečekala.
Lena s Ryanem byli oba naprosto skvělý. To, jaké si vzájemně dávali kapky, ty hlášky :D já byla mrtvá smíchy každou chvíli :D pozadu nezůstali ani vedlejší postavy, které jsem si také moc oblíbila a o kterých by měl být druhý díl - Izzy a Will.
Prostředí ve kterém se příběh odehrává bylo úžasné, dokážu si představit že by se mi tam taky dobře žilo :) Romantická linka byla něco mezi slow burn a hate love a velmi se povedla. Některé scény byli dost předvídatelné, což mi v tomto případě vůbec nevadilo, protože to prostě bylo dobrý a vy si ji určitě přečtěte taky! Je to skvělá romantická oddechovka :)

Toto byla má první kniha od autorky a rozhodně si budu chtít přečíst i její další, protože se mi moc líbilo jak píše.
Na začátku knihy je seznam postav, ke kterým jsem se během čtení párkrát vrátila, protože i když je prvních 100 stran věnováno jen poznáváním postav, i tak bylo těžké si je zapamatovat. Všech 5 členů Vážky má totiž ke svému vlastnímu jménu i jméno pracovní a kódové označení. Prvních 100 stránek je tedy jen o poznávání členů, a o tom jaký byl jejich důvod souhlasit s touto nebezpečnou misí. Zbytek knihy už se odehrává v okupované Francii a já jsem od té doby těžko dávala knihu z ruky, protože mě zajímalo jak bude jejich mise dál pokračovat. Jen je velká škoda, že hned na začátku je prozrazeno kolik členů Vážky misi přežilo. Kdyby to bylo tajemstvím až do konce, byla bych během čtení mnohem více napjatá a více bych si čtení užila. I když to na tu hrozbou dobu bylo až moc sluníčkové čtení a hrdinové měli na můj vkus až moc štěstí, tak se mi i tak kniha moc líbila. Všechny členy Vážky jsem si moc oblíbila a dokonce i osudy vedlejších postav mi nebyly lhostejné. Já vám knihu můžu jen doporučit :)
4,5/5*

"Lidé. To jsou nejhorší přízraky noci."
Tak toto byla jízda. Hned od první stránky jsem byla hozena do akce a vydechnout mě autorka nechala až na konci.
Vždy mám v knihách ráda, když jsou kapitoly psané z pohledů více postav a zde byly ty postavy rovnou 4.. princezna Lada, lovec démonů Karden, potulná hudebnice Noa a Jael. Všichni si mě získali. Každý z nich měl nějakou svoji minulost a postupně se ty postavy vyvíjely. Hlavně teda Karden a Noa. Byla zde spousta zvratů, které jsem nečekala. Obzvlášť na konci jsem byla velmi překvapená. V knize se navíc objeví i několik nadpřirozených bytostí ze slovanské mytologie, takže se máte určitě na co těšit!
Bylo naprosto skvělé číst knížku inspirovanou ze Starých pověstí českých a jsem moc ráda, že něco takového můžu mít v knihovně a vám ji doporučuji přečíst také :) Jen bych brala více stránek, je to taková jednohubka, což je v případě této knížky velká škoda!

Tak a je to tady. Konec této série :) Začátek v Bílé katedrále mě tedy nebavil, ale jinak to bylo opět super. Velmi se mi líbily části, kdy Alina chodila "navštěvovat" Temnyje. To jak ji to k Temnyjovi táhlo i přes to, co vše měl na svědomí bylo super :) Mal mi v tomto dílu vadil nejméně, konečně dělal to co měl a nedělal vlny :D Vyprávění Baghry o Morozovovi jsem četla s otevřenou pusou a podruhé mě autorka šokovala když Alina našla třetí umocňovač. To jsem opravdu nečekala. Nikolaj zde byl opět úžasný, měl vždy na vše skvělou odpověď a jeho Kolovrat bych chtěla vidět na vlastní oči :) Konec byl na mě moc sluníčkový. S Temnyjem se to uzavřelo na můj vkus moc snadno na to, jak byl mocný a starý.. Když to shrnu tak celá série byla super, ale vím že autorka to umí i lépe, což mi potvrdilo čtení Šest vran