knedlik

První kniha, kteru sem od Stephena Kinga četla a naprosto stačilo k tomu, abych pochopila, proč je tak populární a patří mezi nejčtenější autory :-)

Zajímavé filosofičtější počtení nejen pro fanoušky filmů Davida Lynche.

"A tak z kata a blázna vznikla hodnost svérázná, vylíhnul se nový tvor - blázen diktátor!"
Nádherná hra, měli jsme tu čest ji hrát (školní divadlo) a drzost ji zprznit :-)

Naše čítanka ve druhé třídě, bože, jak já ji milovala :-)

Člověka někdy až zarazí, že užívá manipulativních technik (někdy i v docela velkém měřítku) a ani o tom neví. :)

Pokaždé, když čtu něco od Kundery, mne udivuje, jak se ten chlap vyzná v ženských :)

"Ví jenom, že je mi patnáct. Chtěl mě vypodobnit, jsem však nevypodobnitelná. Jsem všechno, co jeho dvacet let do něj nanosilo z vůní a tvarů a z čeho jsem si dnes jak z pláství vybrala strašné sladkosti. Jsem všechno, co naráz zastavuje srdce, a přece to není smrt. A jsem všechno, čím vždycky člověk poprvé vydechne. Milenka ještě ne, na to je mi málo. Jsem vesmírem doteků, až tě mrazí..."

Jediná kniha od Viewegha, kterou jsem si přečetla (edit: a taky jediná, na kterou nebudu plivat, nýbrž pět trochu chvály). Některé okamžiky či situace mě naprosto dostaly, kupříkladu scéna, kde si tatínek stlouká vlastní rakev. Celkový dojem z knihy je hodně dobrý. Jako rekreační četba na dovolenou ideální :-)

Kniha, která mě donutila zasmát se nahlas :) Pasáže, kdy Kolečko absolvoval hodiny tělesné výchovy by snad rozesmály i skálu.

Výborné fantasy, bohužel jsem se ještě nedostala ke druhému a třetímu dílu.

Co do námětu fajn kniha, ale ty rusismy, anglicismy, germanismy a vulgarismy... not my cup of tee.

Manon je dítě, Manon je plavovláska.
Manon je první i poslední má láska.
Manon, ach Manon, Manon a Arrasu!
Manon je moje umřít pro krásu…

Touto knihou jsem se musela prokousávat, dlouho jsem nic nudnějšího nečetla. Povídky téměř jedna jako druhá - kromě těch s erotickým námětem, ty byly opravdu vtipné.