Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Žoužel Žoužel Dagmar Kýrová

Tuto autorku jsem si asi oblíbila :)

Příběh o tom, že stěhování nemusí být vždy nuda, ale dá se při něm poznat plno zajimavých věcí. Melíšek je poznal až po něm, ale to už není tak důležité. Hlavní je to, že autorka dokázala spojit hravou formou přirodopis s nečekanou, ale leckdy přijemnou událostí. Doporučuji :)

18.05.2024 5 z 5

O líné holce O líné holce Emil Ludvík

Zmiňovaný dětský film sice neznám, ale knížka se mi líbila. Měla děj, ale ne nijak složitý. Líná holka, která kromě osobní hygieny zanedbává taky úklid pokoje.

25.01.2024 5 z 5

České královny České královny Jiří Fidler

Nechci se opakovat , protože myslim, ze už asi bylo napsáno vše, ale proč nenapsat pár vět.
Obsahlý a rozhodně nestručný průvodce historií z pohledu žen, jejich tehdejšího postavení, ale také vlastních životů. Doplňující fakta jsou obsažena barvitými ilustracemi a daty narození a úmrtí královen. Do hodin literatury nebo jako povinnou četbu bych rozhodně zařadila.

25.01.2024 5 z 5

Skřítci Skřítci Maciej Szymanowicz

Něco na spravení chuti jak jinak než oddechová dětská kniha o malých nápomocných tvorech .
Jak vypadají co vůbec nosí nebo jaké sporty přímo milují.
Krásné ilustrace i děj :)

31.12.2023 5 z 5

Bílý tesák (převyprávění) Bílý tesák (převyprávění) Olga M. Yuste

Příběh který nejen svou vlči krásou , ale i tim, že se hodí do výzvy jako kniha, která má víc než 5 Cz/sk vydání .
Tesáka nemusím asi dlouze nikomu představovat. Jako malá jsem ho četla a mám ho i dnes v knihovně. Tohle je verze pro děti, protože
dlouhá a starodávná slova , kterým by v jejich věku nerozuměli se nahradila krátkými a srozumitelnějšími. Teď si tento příběh muže přečíst i dítě na základce. O čem?
Cestě domů plné nástrah a odvážném vlčím příteli.
Auuuuuuuu ( nezbláznila jsem se , zvuk vytí zde nelze nahrát :)

16.12.2023 5 z 5

Liška Kuliška Liška Kuliška Jan Smolík

Hezké prázdninové čtení o zážitcích několika zvířat ve stromovém porostu.
Vevnitř lze v průběhu děje najít taky malé úkoly pro čtenáře .

13.07.2023 5 z 5

Štěpánův podivuhodný stroj Štěpánův podivuhodný stroj Zuzana Pospíšilová

Kniha o čase, strojích, ale taky šikovném klukovi , který je sem tam zlobivý , ale víceméně zvědavý... Jako všechny děti,, ale nikdo z nich ještě nebyl sám s hodinami? Na co jsou a proč mají babička s dědou tajnosti na půdě?
Kromě toho příběh vysvětluje jak poznat kolik je zrovna hodin, co je ciferník a jiné důležité informace.

03.07.2023 5 z 5

Ježibaba na koloběžce Ježibaba na koloběžce Jiří Kahoun

Pohádky od jednoho z mých oblíbených autorů dětských knih.
Musím ale souhlasit s komentáři mých soukmenovcu , kniha Chumelení od stejného tvůrce byla lepší. Taky mě rozčiloval děj , který trochu nenavazoval na sebe , lidové řečeno byl na facku :D
Ale plusový bod za ilustrace.

13.06.2023 3 z 5

Vetřelci Vetřelci E. E. Richardson

" Z doby kamenné "
Vetřelci jsou pro nás ti, kteří se nám z nějakého důvodu nelíbí a nemáme s ním nic společného. Může to být třeba nová rodina od maminčiného přítele. Jako v tomhle příběhu. Cassie se s bráchou Joelem a mámou stěhují do nového domu. Budou tam žít s přítelem mámy a jeho rodinou. Zdá se jim divná a když se starým panstvím začnou rozléhat temne zvuky horor teprve začíná... doporučuji popcorn s sebou!

16.12.2022 5 z 5

Zajíček a tchoř Zajíček a tchoř Jana Burešová

Dva osrstnatělí tvorové s okřídlenou kamarádkou v krátkých příbězích představují malým čtenářům názvy bylin a vysvětlují jejich využití.
Na konci každého krátkého příběhu naleznete otázky sloužící k procvičení orientace v textu .

01.12.2022 5 z 5

Pip a Pipa - Koloběžka Pip a Pipa - Koloběžka Axel Scheffler

Z videa na YT.
Krátký příběh o svou králících. Pip se projíždí na koloběžce a dělá různé triky . Kamarádka Pipa to samozřejmě chce také zkusit. Bez dovolení si vezme samohyb a jede! Ale svou nepozornosti si způsobí úraz. Jak a proč se kamarádům omluvit vysvětlí dvojice zvířat. Pěkné ilustrace

20.11.2022 5 z 5

Kouzelné sedlo Kouzelné sedlo Zuzana Pospíšilová

Dobrodružství a jedno splněné přání malé holky, která má ráda koně.

16.05.2022 5 z 5

Jak pohlídat dědečka Jak pohlídat dědečka Jean Reagan

Vnuk hlídá dědečka? Nemělo by to být spíše naopak? :)

16.05.2022 5 z 5

Mimínek Mimínek Ivona Březinová

" Z doby kamenné "
Vítek bude mít sourozence. Těší se moc,  bude přece starší brácha . Ale to ještě vůbec neví, co vše ho čeká, s čím se bude muset smířit .
Bráchovi dá jméno Miminek, protože je hodně malinký.

04.05.2022 5 z 5

Velké čištění zubů v ZOO Velké čištění zubů v ZOO Sophie Schoenwald

Vyprávění na několika stranách o velké a zvláštní akci v zoologické zahradě.

02.05.2022 5 z 5

Nikolina cesta Nikolina cesta Michaela Fišarová

"z doby kamenné "
Název knihy je výstižný. Dalo by se říct, že je to vlastně i Nikolina cesta za poznáním sebe sama. Proč? Nikola chce jet na lyžák, na který ale její máma nemá peníze.  Táta už nežije a mámin nový přítel se ji vůbec nezamlouvá. Je ale super, že má brášku Martina, aspoň si s ním má co říct. Malého Marťu ale někdo  musí hlídat, aby jeho ségra mohla jednou za čas do školy. Když ale ochotná paní sousedka dostane infarkt a Martinek s dostane jedinou dne  vše nabere rychlý spád... Autorka skvěle  popsala pocity  a prožívání situace hlavní postavy.

17.03.2022 5 z 5

Útěk Kryšpína N. Útěk Kryšpína N. Ivona Březinová

"Z doby kamenné "
Podobně jako u některých komentářů ano čekala jsem od téhle knihy něco více než jen povídání o poruše sluchu  malého, ale zase statečného kluka. Někdy pouhé vysvětlení útěku z domu a pozdější dohady nestačí k tomu, aby to čtenáře zaujalo. Jinak to ale byla pěkná oddechovka.

05.03.2022

Štěstí v lásce Štěstí v lásce Kasie West

(SPOILER) Maddie , která už není nejmladší musí své rodině pomoct. Možná né naštěstí psychicky, ale hlavně finančně. Náhoda nebo štěstí (V lásce taky, ale Mads o ničem zatím neví, tak ji to nevyzraďte :))?
Los padl, Maddie nepadla, ale vykřikla :)
Co nyní s tolika penězi?

01.03.2022 5 z 5

Upíří rakev Upíří rakev Thomas Brezina

Příběh v dětství přečtený za dvě hodiny,
ani tentokrát zločinec nevyvázl bez viny .
S upíry se opět setkáme,
o zábavu a napětí  postaráno máme.
Tajná rakev všechny přitahuje,
jako magnet, který trochu jinak funguje.
Na principu úplného zaujetí a novému případu,
pátrači mají velmi dobrou náladu.
Jako vždy vše vyřeší,
čtenáři se se čtyřkou vždy potěší.

05.01.2022 5 z 5

Pětka na Finnistonské farmě Pětka na Finnistonské farmě Enid Blyton

V dalším díle nás čeká spolu se Správnou pětkou zkoumání tajných chodeb na jedné farmě. A nejen toho, ale také dalšího hradu, který skrývá ty tajemné koridory. A jak za okamžik zjistí nejsou sami...

30.12.2021 5 z 5