Knihomolka506 komentáře u knih
Další díl skvělé série!
Ne, tentokrát nejásám nad dějem, ten je sám o sobě strašný...
Kouzelný atlas se opět "vyznamenal" a Bára se dostala na zvláštní místo. Na ulicích tma, nikde nikdo, o kus dál je nějaká zeď.. ne, je to město, Terezín. Jak si Bára poradí s minulostí? Kniha je doplněna nejen ilustracemi z dané doby, ale také daty.
Doporučuji do všech škol.
retrospektivní román o ženě, která se po rozvodu přestěhuje spolu s dcerou Tamarou na ranč po tátovi. Ranč funguje jako penzión takže mají obě plno práce, ale někdy vzpomínají na to jaké to bylo dřív, když ještě byla s manželem. Rozkopané vztahy, ale změní jeden telefonát...
Kdysi byly doby, kdy se cestovat nemohlo. Hlavně konkrétní osoby. S písmenem J v pase, občance. Tohle je dlouhé vyprávění o ještě delší cestě. Kam? Domů.
Vydírání přes telefon? Jde skutečně o peníze nebo o něco jiného? Další případ pro Štefku, Kalleho, Ferdu, Ředkvičku a bílého pátracího psa Sedmikráska. podaří se jim případ úspěšně vyřešit?
Dvě trochu morbidní povídky v jednom. Styl psaní autora je jako vždy skvělý.
Nadaný žák- malý kluk si divným způsobem najde přítele ve starém pánovi, o kterém se dozví, že byl za války nacista. Vydírá ho, že řekne policii o jeho minulosti , když mu neřekne celou pravdu on sám...
"Někdy minulost neodpočívá příliš v pokoji"
Tělo: Parta kluků se rozhodne najít mrtvolu, ale bude tam s nima ještě někdo... trochu slabé, ale na jeden večer stačilo dost.
Kniha a film podle skutečných událostí.. Otec prodá dceru za peníze na dětské práce, aby se stala gejšou. Je to všechno podvod a drsne, kruté zacházení s malými dětmi, které by si měly užívat života. Smutné, ale stojí za přečtení
Další napínavý příběh o dobře známe partě dětí, kteří nejsou jako ostatní. Jsou to tak trochu detektivové a vyřeší každý případ. Před lety to bylo skvělé odpoledne u pátrání po tajemném anonymovi z jedné telefonní budky .
" Z doby kamenné "
" Simča to stihne dočíst " slyšela jsem v knihovně, kde jsme jednou šli se třídou a třídní učitelkou na exkurzi. Ano stihla. Paní knihovnice o knize mluvila tak jsem ji později ve volnu prostě musela mít. Velmi napínavý a krátký komiks (pro mě teda určitě) , ale dozvěděla jsem se zase jeden drsný příběh... Duně jsem držela palce, aby všechno dobře dopadlo!!
Dobrodružství jednoho kocourka, který není jako ostatní. Naučil se mluvit! A spolu s ním jeho zvířecí kamaradi. Pro někoho, kdo to čte poněkolikáté to je krásný příběh o zviratkach a životě na vesnici, ale pro někoho kdo to čte poprvé to je něco tak nového a napínavého, že nezačne číst hned další knihu, ale příběh dočte do poslední stránky. Do černého a mluvčího kocourka jsem se asi zamilovala ♥️ Moje poprvé ♥️
Příběh plný dobrodružství, o cestování cizimi zeměmi nemluvě. Krásně napsáno!
Další případ pro malé detektivy je tady ! Na statku, kde bydlí dva sourozenci budou jezdecké závody! Ale někdo neznámý to všechno chce za každou cenu pokazit takže vzniknou nějaké vážně komplikace. Vypátraji pachatele a podaří se akce?
Super série! Nikki a její parta jsou skvělé, ale už by autorka mohla vymyslet novou sérii nebo pokračování Maxe. Je to už trochu natažené
Ze zoo utekl tygr! No a aby toho nebylo málo tak spolu s ním zmizela ošetřovatelka. To je nový případ k řešení pro Agátu a jejího kamaráda. Jak celý případ dopadne?
Celá série byla skvělá :)
Zájemci o duchařinu, lehké nadpřirozeno a humor si přijdou na své
Podvod s koňmi a jednu důležitou operaci musí řešit slavná patra od koní. Co se stalo jednomu koni a proč se jeden veterinář na klinice chová divně?
Lauren Oliverová- Panika
6-9.10.
Žánr: dramatické Ya
Panika- hra, ve které jde o život
Pravidla - buď vyhraj obrovské množství dolarů nebo umři..
Dva spolužáci peníze potřebuji víc než ostatní, protože jim štěstí nehrálo do karet. Každý z nich říká, že Paniku vyhraje on. Ale kdo to nakonec bude to zjistíte až na konci knihy. V příběhu je víc postav, které mají spolu hodně společného . Napínavé do poslední stránky!
Mladá holka se po zranění musí učit znovu posilovat a rehabilitovat. Proto potká trojici kamaradů-detektivů, kteří zjistí hned, že důvod jak se Šarlota chová je úplně jiný. Vypátráji pachatele a vyřeší další záhadu z jezdeckého prostředí?
Příběh malého chlapce s kouzelným kloboukem , který se později stane nejslavnějším spisovatelem v Německu
Cestopisy já moc nemusím, ale tento mi přišel jako hodně dobrý:)
Zážitky z cest světlovlasého muže jsou plné humoru, vtipů a trapasů.
Mohu jen doporučit
Druhý a poslední díl série Anička , ve kterém dobrodružství s Aničkou a její opičkou zažijeme víc než dost . Čtenáři poznají jaké to je mít zodpovědnost za zvířata a nejenom o domácí.