knizninadsenec komentáře u knih
(SPOILER) Pokračující záchrana jednoho ze členů týmu ve Speciálním sektoru pokračuje. Odhalují se tajemství a nalézají důkazy. Není to však jen tak, všude je plno smrtícího nebezpečí. Ne všichni vyjdou živý. Pokračování je skvělé, případ nějak uzavřen a zameten :D. Celkově se mi příběh líbil, byl rozhodně zajímavý a pořádně zamotaný. Konec se mi zdá být otevřený. Ilustrace jsou stále skvělé. :) Zajímavý svět, i když bych v něm žít nechtěla. Skvělá manga :)
Skvělý příběh, bylo fajn se k sérií vrátit. Řeší se tam mnohé problémy, škola, výběr nové školy, testy, kapela, samozřejmě láska a vztahy... Zatímco Nickovi škola skončila a on se jde podívat do různých škol, Charlieho čekají závěrečné zkoušky a hraní v kapele, je nervózní... Čtení v angličtině je to zajímavé a nenáročné. Koupila jsem si knihu několik dní předtím, než vyšla v češtině. Každopádně se četl dobře, super ilustrace a atmosféra. Mám je ráda, bylo to rozhodně zajímavé a těším se na další díl. Doufám, že to zvládnou, ať už si pak ve finále Nick vybere jakoukoliv školu. Oni dva jsou prostě skvělý pár a já doufám, že budou pak i nadále. Je snadné si je zamilovat a fandit jim. Příběh je to milý, krásný a zároveň celkově takový relax pro duši.
Příběh byl velmi proměnlivý. Jednoduše plný velkých tajemství a chyb minulosti. Také naděje, krutosti, mocichtivosti, lží a klamu, zrady, ale také náprav, trocha lásky. Příběh byl zajímavý a zamotaný, s tajemstvím, válkou, zradou, ale také láskou. I když toho času na lásku tam nebylo mnoho a ani nebylo jisté, kdy proti sobě stanou jako nepřátelé. Vývoj byl zajímavý, plný překážek a hodně rozmyšlení. Rozhodně se mi velmi líbilo, teda až na ty boje a zranění, jak se to nakonec vyřešilo. A konec je prostě cute :). Lennox, Annika, Escalus a další postavy byly skvělé. Některé byly horší, ale některé zase překvapili, jak zareagovali a na čí stranu se nakonec dali. Vše zapadlo na své místo. Příběh se mi moc líbil.
Alethea utekla od krutého manžela a útěk je jako jedno velké dobrodružství, které prožívá v převleku. Avšak neobalamutila všechny a je nucena se vrátit do Anglie. Doprovázena sympatickým gentlemanem. Je to kruté, ale problém se vyřeší za ní, avšak je to skandál. Situace se několikrát převrátí, avšak nakonec jen dobře. Boj za svobodu, štěstí, nezávislost, zbavení se manžela, útěk. Byl to pravdu krásný příběh, který měl ducha Pýchy a předsudku. Navštívila pár zajímavých míst, které byly nádherně popisované. Potkala zajímavé i nezajímavé a odpudivé lidi. Prošla si mnohým dobrým i zlým. Hodně často se rychle situace obrátila. Bylo to dramatické, dobrodružné, hrozivé, skandální, ale i milé. Taková klasika jako od J. Austen. Hlavní postavy jsem si zamilovala. Alethee držela palce, aby pro ní vše dobře dopadlo a našla své štěstí. Zkrátka se mi příběh líbil. :)
Příběh mě naprosto pohltil, hltala jsem stránku za stránkou a přečetla velmi rychle. Dokonalé. zajímavá příběh, trest ...hra
První díl série byl skvělý, ale druhý se mi zdál o něco ještě lepší. Příběh mě naprosto pohltil a vtáhl do hry. :D Při čtení jsem měla pocit, jako bych tam byla. Příběh je detailní co se týče hodnocení, pozice, levlů, dovedností, schopností... Prostě co vidíte, když hrajete hru s více hráči. Jsou tam lidé, elfové, lovci, klany, umělé postavy, nestvůry, úkoly, odměny, tresty a další. Rozhodně je i hodně proměnlivý a zajímavý. Není předvídatelný a svým vývojem mě překvapil. I když... podezření na toho zloducha jsem měla správné. Ono se to samo nabízelo, když si člověk srovná fakta a pak i Mahan má super dedukční schopnosti a intuici. Jo, párkrát se spletl a pěkně s ním vyorali, protože dělal přesně to, co se nakonec ukázalo, že bylo v plánu :D. No, ale zase se to změní... Každopádně, co mě nejvíce ze začátku nadchlo je, že jsou tam draci . Celkově se mi příběh v díle velmi líbil, četl se dobře. V příběhu se neustále něco dělo, měnilo. Nenapadá mě nic, co by mi vadilo, žádné mínusy. Za mě super.
Mahan se konečně setkal s přáteli a založil vlastní klan. Díl je opět plný neočekávaných úkolů. Je zde mnoho rozhodování, taktizování, vymýšlení plánu postupu, navazování nových vztahů, boj proti zlu, překvapivá historie, ale také zrada, přechody mezi klany... Je to napínavé a poutavé, tedy pro mě bylo, od začátku do konce. Také je čekal soud. Mahan je super - sám má v rukávu mnohá překvapení a hlavně je hodný, i když je to jen hra, umí se rozhodnout srdcem. Hodně jsem si ho oblíbila. Ostatní postavy v klanu, které tam zůstaly, jsou super a jdou s Mahanem. To se mi líbí, že mu věří a stojí za ním. Bylo to spoustu zajímavých úkolů, nových postav a skvělý příběh. Psáno z Mahanova pohledu. Už se těším, až se začtu do dalšího dílu, kde jdou rovnou plnit další úkol. Série je opravdu hodně zamotaná, přeplněná křivdami z minulosti, úkoly, zajímavými rasami (i těmi bájnými). Jsem zvědavá kam to nakonec povede. Je to přesně ten příběh, který když rozečtu knihu, musím co nejdříve dočíst, abych věděla co se děje :) a to mám ráda. Za sebe doporučuji :).
Druhý díl byl velmi poutavý a zajímavý, hodně emotivní a plný strachu z bouří (éteru). Nebo možných přepadení jinými kmeny, trochu zrady ze strany obyvatel, hladovění, vymýšlení nových řešení, nové postavy, cesta... Příběh se četl snadno a přišel mi o trochu lepší než první díl. Romantiky mnoho mezi hlavními postavami nebylo. Každý měl svůj úkol. Jedna z postav musela zůstat v osadě a druhá vyrazit do jiné pro informace. A já se asi hned pustím do dalšího dílu, protože to zase skončilo hodně načatě. Hlavně jsem zvědavá, co udělá/navrhne Árie, aby zjistila polohu Poklidné modři, která má být bezpečným místem. Avšak stále mi tam chybělo něco, abych si řekla, že to bylo wow. Byl to opět milý, plynulý příběh, který se velmi dobře čte.
Další skvělý, poutavý a vtipný díl. Trochu závodění, rapu, nakupování, vaření... Tacu je prostě skvělý. Dokonalé ilustrace. Čtení jsem si užila a už aby byl další díl. Za sebe doporučuji mangu i anime. Manga má několik kapitol a i bonusové.
Kijotaka a Aoi jsou konečně pár a všichni kolem nich jsou za ně rádi. Řeší náhlé zmizení a krádeže různých uměleckých děl. Dozvěděli se pár zajímavostí, ale případ/y nejsou dořešené. V díle se objeví i Aoina rodina. Díl byl skvělý, četl se dobře, nádherné kresby a dokonalá obálka. Za sebe doporučuji celou sérii, je skvělá a patří mezi mé nejoblíbenější.
(SPOILER) Naprosto úžasný díl. Skvělá ukázka schopností Sei. Děsivý les plný monster, trochu boje a pak to Sei vyřešila pěkným magickým způsobem. Také je tu i Aira (druhá vyvolaná dívka), se kterou se Sei potká na akademické půdě při menším rozruchu a pak i při milejší setkání. Sei je oficiálně Svatou. Bylo to velmi hezké, plné akce, magie, dokonalých ilustrací pro představu akce či emocí. Příběh se mi hodně líbil a určitě si brzy pořídím další díl, abych se dozvěděla, co bude dál. Je to díl od dílu zajímavější.
Velmi hezky převyprávěný příběh z Kamelotu. Čtení mě bavilo, bylo to zajímavé, poutavé, plné magie, boje, předstírání, ale také nových přátelství, trocha lásky, odvahy, překvapení a i upřímnosti. Artuš se zdál být zlatíčko. Velmi mě překvapila postava Lancelota. Mordred se jevil jako sympaťák. Od začátku na mě působilo, že se sám do Ginevry zamiloval. Oblíbila jsem si ho. No, musím říct, že i když vím, kdo to byl a co dělal... Přesto mě překvapilo, co udělal. Nějak jsem nabyla při čtení dojmu, že tenhle Mordred by mohl být jiný. Ginevra mi byla sympatická od začátku do konce, možná trochu moc důvěřivá, trochu osamocená, ale dobrá postava, i když lehkomyslná. Magie jí vždy něco stála, vzpomínku, ale samozřejmě nevěděla jakou. Celkově se mi příběh líbil. Byl plný i putování, mnoha dalších zajímavých postav, míst...
Hodně velkou část knihy byl příběh lehký, dobře se četl, byl zajímavý i nezajímavý a chyběla mu jiskra. Přesto jsem příběh četla plynule a čekala, co bude dál. Zajímavé světy, dary/schopnosti, přátelství, láska, hodně cestování, boje, poznávání přírody a světa okolo... Postavy byly zajímavé a Perryho jsem si hodně oblíbila. Některé postavy se nebály obětovat lidský život nebo své nejbližší, pro své blaho a pověst nebo jídlo. Nejzajímavější jsou poslední kapitoly. Přinesly hodně informací ohledně pravdy. Celkově se mi příběh líbil, ale zase nebyl takový wow, abych jej zařadila mezi své oblíbené. Je to takové relax čtení, které se čte dobře a je trochu zajímavé. Milý příběh.
(SPOILER) To bylo naprosto senzační. Tenhle díl byl ještě lepší než ty předešlé.
Agi s Tedrosem jsou v Gavaldonu a Sophie se Školníkem ve Škole dobra a zla, kde se neučí dobru, ale zlu. Osud/pohádka je však zase pomalu svede dohromady. Zlo stále bojuje s dobrem. Oba hlavní páry se snaží najít šťastný konec. Agatha s Tedrosem zachránit Sophii. Staré se stává novým a naopak. Místy je příběh krutý, přepisují se pohádky, zamotavá se a je více otázek, než odpovědí, ale pomalu se i odhalují pravdy a fakta.
Mnohé z nich překvapí. Postupně vše začne zapadat do sebe. Je zde hodně schovávání, starých příběhu, hrdinů i zloduchů, jídla, přátelství, tréningu, boje, trocha manipulace, ale také opravdové lásky, emocí, smutku, spojenectví a velká odhalení.
Příběh se mi velmi líbil, četl se snadno a zaujal. Jak jsem psala na začátku, (za mě) je lepší než ty předešlé. Bylo krásně číst o tom, jak se mnozí spojí, aby porazili velké zlo, nastolili rovnováhu, našli pravdu a ochránili nejen sebe navzájem, ale i vesnici knihomolů.
Za sebe doporučuji.
Páni, tohle byl celkově velmi emotivní příběh. Od prvního polibku v dětství ke vztahu s narcistou.
Agátka mě chvilkami rozčilovala svou najivitou, ale zase měla můj obdiv za výdrž v toxickém vztahu, protože tak mi připadal. Neposlouchala kamarádky, kterým se ten vztah nezdál. Jejich vztah byl opravdu hodně zvláštní, tedy připadal mi tak. Vztah, který nevypadal jako dobrý, ale ona to nechtěla vidět, protože byla až po uši zamilovaná. R mi nebyl moc sympatický.
Je zde láska, sliby, hádky, omluvy, Ricardovo poslouchání sama sebe, trochu psychického ničení, klam a pravda, která zabolí.
No,... já osobně jsem na určitě úplně neodhadla R. Rozhodně jsem nečekala, co se A dozví od sousedky. To mi vyrazilo dech.
Každopádně ty poslední kapitoly jsou asi nejvíce emotivní a au. Takové ukončení jsem nečekala... Nebo ano, ale od jiné osoby.
Příběh mi přišel lehký na čtení, přestože byl hodně emotivní... Chvilkami jsem měla chuť oba nakopnout, ale každého z jiného důvodu.
Podobný příběh jsem ještě nečetla. Přestože nebyl úplně pozitivní, spíše velmi smutný a bolestný (od jistého okamžiku), zanechal ve mě určitý dojem, mnoho k zamyšlení a určitě i ty prožité emoce.
Celkově se mi líbil. A nechtěla bych nějakého takového chlapa jednou potkat, ale byl to zajímavý a svým způsobem i poučný příběh.
Nadherný a inspirativní deník na celý rok - roční období. Pustila jsem se hlavně do podzimu, sice zatím okrajově a budu doplňovat. Také jsem nahlédla do ostatních obdobích a pustila do kvízů (což dělám tak nějak ve všech denících - většinou je vyplním jako první) .
Deník obsahuje kvízy, výzvy, tipy, recepty, spoustu inspirace na tvoření, make-up, zajímavá místa, horoskop, hodně místa pro vaše myšlenky nebo třeba fotky, nálepky, kresby, vzpomínky, zkrátka kreativní využití místa, také třeba prostor pro napsání oblíbených filmů, inspirativních instagram účtů... cosplay a šití, ozdoby na stromeček, jarní piknik, účesy, inspirace na vytvoření knihovny snů, náramky přátelství, výlety, cestování ...
V deníku je zkrátka kus duše děvčat, které jej vytvořily. Je inspirativní a kreativní, s fotkami i občas s QR kódy, kde pro načtení je buď video nebo text.
Práci s ním jsem si zatím užila a dokumentovala postupně. Je v něm toho opravdu hodně. Za mě je to velice hezky vytvořený deník, který ještě více nakopne kreativní duši, dovede i k zamyšlení a také je hezké si takto poznamenávat zážitky nebo myšlenky.
Místa je tam na ně hodně. Určitě v něm budu pokračovat i další období. Je krásný a jsem ráda, že jsem měla možnost do něj nahlédnout a pracovat s ním, i když zatím jen podzim.
Za sebe doporučuji. Je to nádherný deník textem i dyzajnem, který jsem si zamilovala.
Deník jsem dostala od #humbook_blogeri #humbook @humbook_blogeri v rámci spolupráce
Můžeš říct: Miluju tě, nebo nos můj dres na každej zápas od Monika Seidlová
Madison jsem si hned zamilovala. A Lucasovy Twitter příspěvky mě bavily. Jejich postupně se znovu rozvíjející vztah byl prostě milý/trochu au a krásný. O přátelství, lásce, škole, fotbalu, poznávání, i a zase láska.
Čtení mě velmi bavilo a příběh mě pohltil. Říkala jsem si, po dočtení, že příběh bych si přála delší. Byl velmi krásný.
Můžeš říct: Miluju tě, nebo bojím se výšek, ale s tebou bych skočil do neznáma od Nofreeusernames
Tento příběh byl také krásný. Při čtení i jsem cítila větší hloubku emocí. Tessa byla super a Asher také, ale až po více stránkách. A Mateo byl úžasný kamarád.
Čtení mě bavilo, jen ze začátku trochu méně, než příběh první. Ale celkově to bylo dokonalé. O hudbě, lásce, minulosti, opravdu hodně emotivní...
Můžeš říct: Miluju tě, nebo vždycky budu Watsonem k tvému Sherlockovi od Markéta Forejtová
Byl to milý příběh, plný pátrání, poznávání, kafe, odlišností, přátelství a lásky. Četl se dobře a líbil se mi. Hodně pátrání, emoce a nakonec nečekané odhalení, s kterým se bylo třeba nějak vypořádat.
Z postav jsem si hodně oblíbila Liu. Celkově zajímavý příběh.
Všechny příběhy byly super. Nejvíce se mi líbil příběh první.
Za sebe doporučuji. Čtení jsem si užila. Jsou to milé příběhy, z různých prostředí, emotivní. Super oddechové čtení.
Nic není jak se zdá, ale pravda se ukrývá přímo před nosem.
Tohle byl velmi zajímavý díl. Děvčata způsobila pěkný guláš v pohádkovém světě a to jen proto, že si Agi vybrala Sophii místo Tedrose. Přání jedné z nich, ale opět rozhýbe příběh. Zatímco se vrátily do Gavaldonu, vše se proměnilo. Ocitnou se znovu ve škole, ale ta je jiná, než jak ji opustily.
Snaží se to napravit, i když jedna z nich ne tak, aby to vlastně napravila.
Děj je nepředvídatelný, proměnlivý, opět je zde mnoho lží, iluzí. Nakonec to dopadlo jinak, než jsem čekala.
O lásce, přátelství, přání, šťastném i nešťastném konci, dobru a zlu, holky v boji s kluky. Převrácené pohádky.
A na scénu se vrátí někdo, jehož návrat nečekáte... Nebo možná, trochu. Rozhodně v poslední kapitole už ano.
Příběh se mi velmi líbil. Byl poutavý, plynulý, akční, plný magie, překvapivých momentů a informací. Dalo by se říci, že skončil šťastně i nešťastně.
V knize jsou i hezké ilustrace. Obálka je dokonalá.
Za sebe doporučuji.
Tento díl byl (za mě) trochu slabší, než ty předešlé. Měla jsem trochu problém se pořádně začíst. Od poloviny už jsem hltala jednu stranu za druhou.
Říkala jsem si, jak se to asi uzavře. Bylo to dramatické, smutné, nadějné, plné lásky, očekávání, ošklivého chování spolužáků, pátrání a nečekaných událostí. Bylo super se dozvědět, jak je to dál s Hart a Eastem nebo celkově Royalovic rodinou a Elly otcem. Průběžně se to hodně zamotávalo a pak až drasticky - hrozně - vyřešilo.
Mnoho špatného, dobrého a spoustu emocí.
Poslední kapitola mě dokázala rozbrečet i pobavit, byla super.
Příběh se mi líbil, ale předešlé byly o kousíček lepší.
Tohle byl báječný příběh. Ze začátku to bylo takové pomalu se vyvíjející, drsné a prostě zvláštní.
Čekala jsem na nějaké to 'wow' a jiskru. Až po několika stranách mě příběh zaujal opravdu hodně, že jsem četla v kuse.
Zajímavý svět, postavy, děj, boj, emoce, pravda či lži a převrat života naruby. Nic není takové, jak se zdá.
Temp jde za svým úkolem, který si sama u krále vyžádala, ale ona postupně sama zjistí, kde je pravda a kdo je na straně spravedlnosti.
I když od začátku je jasné, koho potkala, je zajímavé ten vývoj sledovat. Dozvídá se mnohé. Čekala jsem, kdy bude odhalení totožnosti a třeba i ta pusa... Pyreho jsem si okamžitě oblíbila.
A když se vrací domů, po tom všem, bych řekla, že utekla až moc rychle. Ale zase jí chápu, asi by z nás nikdo s nimi nevydržel. Jedna strana té druhé ubližuje hnusným způsobem...
Celkově se mi příběh líbil a rozhodně si přečtu další díl, protože tento byl utnutý tak náhle a hlavně je mnoho nevyřešeno.
Těším se, jak se budou vyvíjet vztahy, ale také události. Jak se postaví těm zlým/co napadají nevinné a zda zabrání tomu, na co se chystají ti, před kterými Temp utekla.