kniznistranky kniznistranky komentáře u knih

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Tohle bylo opět tak dokonalé, kouzelné, napínavé a já nevím co ještě... Přesně takový typ knih v současné době potřebuju. Aby mě příběh odnesl dál. Aby mě pohltil a abych se jím nechala unášet za hranice své fantazie a prožívala s hrdiny každou jejich překážku, každou malou naději v lepší zítřky... Abych poznávala svět, který ve skutečnosti neexistuje a je úžasně propracovaný, děsivý a dokonalý. Nevím, jak to vydržím do dalšího dílu ale už teď se moc těším!

21.12.2017 5 z 5

Krysí requiem Krysí requiem Tomáš Zářecký

Začala bych asi tím, že tahle kniha má větší potenciál, než se může zprvu zdát. Je drsná a napínavá stejně jako autorovi předchozí knížky, ale má takové své poselství a když vydržíte číst až do konce, nakonec vám všechno zacvakne do sebe, začne to dávat smysl. Mrzí mě, že jsem na knihu neměla tolik času, jakou by si zasloužila a nemohla jsem si ji tak plně užít. Všem co tuhle knihu budou číst doporučuju: Najděte si na ní čas a pak se už jen ponořte do příběhu, který v sobě skrývá část naší historie a nutí vás dívat se pod povrch a číst mezi řádky. Na závěr řeknu jen to, že si určitě přečtěte autorův doslov. Je to taková hezká tečka za celým příběhem a donutí vás se nad příběhem po dočtení ještě jednou pořádně zamyslet.

20.12.2017 5 z 5

Temné znamení Temné znamení František Šmehlík

Musím říct, že tohle bylo něco! Nemůžu říct, že se mi líbily všechny povídky (Černý pasažér v tramvaji č.5 se mi moc nelíbil, bylo to na mě moc sci-fi), ale všechno bylo bravurně napsané a vymyšlené. Autorova fantazie je opravdu neskutečná.

20.09.2017 5 z 5

Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Tuhle knihu jsem dlouho odkládala. Nevím vlastně proč, protože když jsem si ji kupovala, velice mě zaujala svým námětem a zakomponování Jacka Rozparovače do příběhu. Když jsme začala knihu číst, nebyla jsem si tak úplně jistá, jestli mě to nakonec bude bavit. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na autorčin styl psaní. Po celou dobu byl příběh velmi zajímavý, ovšem ten konec předčil má očekávání! Opravdu, byla jsem příjemně překvapená jak si se mnou autorka celou dobu hrála a na posledních pár stránkách vše uvedla na pravou míru a já jsem jen s vytřeštěným očima zírala a říkala si: Tak tohle se povedlo!

17.09.2017 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Užasné! Za mě o dost lepší než Svědkyně ohně. Moc se mi líbil popis prostředí nemocnice a děj, který se tam odehraval. Ty kapotoly se Sagou mě moc bavily. Napínavé, čtivé, parádní.

09.09.2017 5 z 5

Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Tahle kniha se skvost! Za mě je plná inspirace - jak v podobě ilustrací tak i v podobě textu. Kniha je to malinká a kraťoučká, ale to pravé kouzlo se na vás přenese, když budete číst pomalu, vychutnávat si každou větu a číst mezi řádky. Za mě obrovské doporučení a 5 hvězdiček je v tomhle málo. Tahle kniha se dokonce možná ani nedá tak úplně obodovat. Každý si v ní musí najít to své a podívat se pod povrch...

06.09.2017 5 z 5

Hrobař Hrobař Lisa Jackson

Lisa prostě umí! Tentokrát jsem vraha uhádla dřív než detektivové, ale to vůbec neubírá na kvalitě knihy. Skvělá atmosféra - jako dělaná na sychravé podzimní dny a večery.

05.09.2017 5 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Příjemné čtení. Hlavní hrdinka mi byla velice sympatická, což se většinou u hlavních hrdinek tohohle žánru říct nedá. Lia byla rázná, statečná a šla si tvrdě za tím, co chtěla. Nedělalo mi vůbec problém se začíst a stránky ubíhaly opravdu rychle. Kdyby to šlo, dala bych 4,5 hvězdičky. Jsem zvědavá na pokračování.

01.09.2017 4 z 5

Kouzelné přání Kouzelné přání Chris Colfer

Milé, vtipné, kouzelné čtení! :)

31.08.2017 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Jsem naprosto nadšená! Nevím, jak přesně formulovat své pocity z téhle knihy ale jsem ráda, že jsem čtení téhle knihy tak odkládala a přečetla si jí až teď. Protože čekat celý rok na další díl, to bych asi nezvládla. Zatím co ten měsíc a půl to snad nějak vydržím :D

28.07.2017 5 z 5

Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Za mě hodně dobré a zajímavé čtení plné napětí.

19.06.2017 4 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Paráda. Nemám co vytknout. Napětí, akce, vraha jsem poznala jen částečně. Tess mě asi nikdy nezklame.

06.06.2017 5 z 5

Prokletí Prokletí Lisa Jackson

ÚŽASNÝ!!! Věděla jsem, že mě Lisa nezklame, ale že mě tahle kniha od ní tak pohltí a překvapí... to jsem nečekala. Napětí od začátku až do konce! Jednou jsem jí dokonce musela večer odložit jak mě běhal mráz po zádech (a to se mi ještě snad nikdy nestalo). Pecka!

01.06.2017 5 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Bylo to super čtení, něco trochu jiného než ostatní knihy od téhle autorské dvojice. Moc se mi líbil popis Přístavu, ve kterém se hlavní hrdinka ocitla. Bylo to zajímavé čtení. Hodně se mi líbil námět, ale nemůžu si pomoct, něco mi tam chybělo. Nevím přesně co, ale něco malilinkatého, nějaký střípek, ale to spíš můj problém, než problém knihy. :) Knihu vřele doporučuju, bylo tu zajímavé a skvělé čtení - a musím zmínit i úžasné zpracování to mě vážně dostalo!

17.11.2016 4 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

První kniha od této manželské dvojice a maximální spokojenost!

25.08.2016 5 z 5

Noční pavouk Noční pavouk John Lutz

Parádní čtení!

14.08.2016 5 z 5

Nemilovaní Nemilovaní John Saul

BOMBA!
Tuhle knihu jsem dočetla něco po 4 hodině raní. Nemohla jsem jí odložit z ruky a i přesto, jak moc jsem se na ní těšila, vůbec mě nezklamala, spíš naopak mě příjemně překvapila a vyklubalo se z ní něco trochu jiného než jsem čekala - ale v tom dobrém slova smyslu samozřejmě! Moc doporučuju všem, kteří ještě pořád váhají. Jděte do toho, je to jízda!

30.07.2016 5 z 5

Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Moje první kniha od tohoto autora. Měla jsem hodně velká očekávání od této knihy a rozhodně mě nezklamala. Byla to jízda. Hlavně ten konec... to se prostě nedá popsat... u jedné konkrétní scény na konci jsem po přečtení asi 5 minut hleděla do neznáma a vstřebávala to co jsem přečetla a nemohla jsem tomu uvěřit. Tohle mě opravdu hodně sebralo a překvapilo. Rollins je opravdu mistr překvapení.
Bylo to napínavé, akční, dobrodružné, strhující, dokonalé! MOC DOPORUČUJU!

27.07.2016 5 z 5

Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

To byl tak hezký, milý a trochu smutný příběh :) Takové lehké čtení přesně dělané na horké letní dny. Moc se mi to líbilo, dobře se to četlo a moc doporučuju. Není to samozřejmě nic nad čím by jste přemýšleli třeba týden v kuse a po dočtení vykulili oči a řekli ,wow', ale pokud si chcete po náročném dni odpočinout nebo si v létě u bazénu přečíst něco příjemného a jednoduchého, takhle kniha je pro to jako stvořená :)

10.07.2016 4 z 5

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Před tím, než jsem se pustila do čtení, jsem od knihy očekávala hodně. Hodně se o ní mluvilo - a stále ještě mluví.
Celý děj je vlastně rozdělen do takových jakoby dvou příběhů, které spolu na první pohled navzájem nesouvisí. První příběh se odehrává v opuštěné vesnici, kde trojice hrdinů koupí starý dům, který je na pokraji zhroucení a rozhodnou se ho opravit a udělat z něj takový menší hotýlek pro turisty. V celé vesnici by měli být sami - jak jim bylo řečeno - ale postupně zjišťují, že to není tak úplně pravda a v okolí se potlouká ještě někdo...
Druhý příběh se zaměřuje na jednoho psychiatra, který se odstěhoval od manželky po tom, co jejich syn před třemi lety zmizel a teď se všechno znovu otevírá, protože je tu jisté podezření, že má jejich syn něco společného s případem, který se zrovna vyšetřuje.

Takhle kniha jistě zaujme nejednoho člověka nejen svou obálkou, ale i anotací, která zaručeně navnadí čtenáře. Celým příběhem se prolíná taková zvláštní atmosféra a jak příběh graduje a začíná se postupně odhalovat smysl toho všeho, scény začínají být mrazivější a z knihy na vás přímo sála chlad a naskakuje kusí kůže... A pokud je zrovna venku zataženo a schyluje se k bouřce a vy čtete a prožíváte s hrdiny jejich strach, nejistotu a touhu po tom, aby už všechno skončilo, zaručuju vám, že tohle je ta správná chvíle na čtení a užití příběhu ještě víc - pokud to teda víc ještě jde.

Za mě to byl neuvěřitelný čtenářský zážitek. Budete se u knihy místy bát a budete přemýšlet nad tím, jestli vás náhodou v tuhle chvíli taky nějaká bytost nesleduje. Budete chtít spolu s Freyrem odhalit to tajemství a znát odpovědi na dosud nezodpovězené otázky týkající se jeho syna Benniho. Budete toužit po tom, dozvědět se víc a budete muset číst pořád dál a dál, protože Yrsa vás k tomu donutí. Každý konec kapitoly vás navnadí k pokračování a i když budete už držet oči otevřené jen silou vůle, prostě to vydržíte a budete číst dál a dál. Na vnitřním přebalu knihy se navíc dočtete, že islanďané opravdu věří na duchy a samotná kniha je částečně napsaná podle skutečné události.

Yrsa mě opět velice překvapila. Četla jsem od ní ještě dva díly z její série o Právničce Tóře, ale Pamatuji si vás všechny všechno předčilo - nebo aspoň já z toho mám takový pocit. U téhle knihymě Yrsa prostě ještě víc navnadila na její tvorbu a mám chuť si od ní hned přečíst něco dalšího. Moc všem doporučuju a jestli jste fanouška napětí, duchařin a rádi odhalujete tajemství spolu s hlavními hrdiny, rozhodně neváhejte a běžte do toho, rozhodně nebudete zklamaní.

15.06.2016 5 z 5