kolacky kolacky komentáře u knih

Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

Za Jillian facku přes celý obličej.

12.12.2022 4 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Typické. Radši zabít všechny kolem než přiznat chybu.

07.12.2022 4 z 5

Děsivé historky Děsivé historky Michael Dahl

Některé příběhy jsou pěkně hnusné, třeba Která máma, Ahoj, tmo, Věšák, Stařec v kotli nebo Špatný autobus. Mně se nejvíc líbila Strašidelná horská dráha.

07.12.2022 4 z 5

Třetí pečeť Třetí pečeť Hana Whitton (p)

Kapičku upovídané a opakované... horší jsou data, Rosamundiným synům by v tomhle příběhu - podle údajných dat narození - mohlo být maximálně 15 a 13 let... Nojo, to jsme my, hnidopiši, kteří pitváme nejen pana Vondrušku.

05.12.2022 3 z 5

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

No... za mě až moc detailně popsané erotické scény, ono někdy méně je více.
Jinak opět brilantně vymyšlené zápletky propletky situace, to naše Sarah umí ze všech nejlíp. Ten konec, tak to se nečekalo... A teď budeme napjatě čekat, jak z toho ven! Dovnitř! Skrz! Taky jste z čekání na mrtvici???

28.11.2022 4 z 5

Příchod vlka Příchod vlka Elizabeth Chadwick

Lepší průměr. Krvavé boje, zbytečné smrti, příjemná dáma, padouši a hrdinové. Co taky čekat od rozhádaného Pomezí, kde si není nikdo jistý sousedem. A král, no, taky žádná sláva. Počtení na jedno dvě odpoledne.

22.11.2022 3 z 5

Operace sfinga - Kniha první Operace sfinga - Kniha první Arnošt Vašíček

Fajn čtení. Čtyři příběhy, první kratičká detektivka, kde se poprvé objeví komisař Marten. Druhý je městská duchařina. Třetí - takový klon Ďáblovy pasti. A čtvrtý je zprvu horrorový, pak je podáno detektivní vysvětlení... a na konci je úžasná perlička...!

09.11.2022 4 z 5

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Håkan Nesser

"Možná se nakonec dá udělat člověk z každého, když se do toho pustíte s vervou... " Bausen, komisař před důchodem.

25.10.2022 4 z 5

Vraždy na čínský Nový rok Vraždy na čínský Nový rok Frédéric Lenormand

Hodně vtipné! Dobré narážky na současnost i na "evropské" reálie.
Tohle mě naprosto dostalo:
"(bůh bohatství) Cchaj Šen se poznal podle širokého červeného pláště, bílého vousu, kulatých lící, usměvavé tváře a podle košíku s dárky....
krámy v centru vystavovaly množství sošek k umístění doma nebo na pultu v obchodě."

24.10.2022 5 z 5

Karambol Karambol Håkan Nesser

Můj první Nesser, byl v knihovně volný... a pecka, skvělá! Určitě se budu snažit sehnat i další knížky. Úžasná dánsko-německo-holandsko-švýcarsko-švédská země, šmrncnutá polskou a balkánskou komunitou. A ten suchý humor, něco super. Výborný autor.

04.10.2022 4 z 5

Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Nervy až do samého konce. Úžasné uzavření příběhů...

28.09.2022 5 z 5

Zločin v Antarktidě Zločin v Antarktidě Hammond Innes

Hodně dobře napsané a souhlasím se spolukomentujícími, je to dobrodružný příběh. Líbilo.

25.08.2022 5 z 5

Mezi ďáblem a mořem Mezi ďáblem a mořem Maria Adolfsson

Opět skvělé čtení! A díky Boby17 - bála jsem se, aby z Doggerlandu nebyla jenom trilogie. Těším se na další díly!!!

23.08.2022 5 z 5

Uštvaný Uštvaný Kevin Hearne

Uff... Příměří? To jako fakt, po takové době?
Zuřivá druidka je vynikající. Oberon je senzační. A miluju Manannána Mac Lira!

21.07.2022 5 z 5

Gaiin štít Gaiin štít Kevin Hearne

Změna způsobu, ale pořád skvělé.

19.07.2022 5 z 5

Praštěný Praštěný Kevin Hearne

Marie, Ježíš, Čechy... Co víc si přát?

17.07.2022 5 z 5

Pozor, střílí se! Pozor, střílí se! Helmut Zenker

"Každé předpovězené počasí se nakonec dostaví, jen se neví, kdy přesně."

"A u vás doma se taky nikdy nemyjou okna?"- "Ne, říká Kottan. "Vždycky je vytluču a zavolám sklenáře."

Schremser ve vedlejší místnosti spí s hlavou na psacím stole...Spolkový prezident na stěně celou noc nezamhouřil oko.

A kočce se nic nestalo!

13.07.2022 4 z 5

Proměna a jiné povídky Proměna a jiné povídky Franz Kafka

Zázrak! Kafka, kterého jsem dočetla! A místy se mi i líbil!
Ne že bych ho milovala, ale celkem to chápu. Proměna byla silně na palici, stejně jako Venkovský lékař, Ortel, Kárný tábor a Bratrovražda. Jiné, ty kratičké, byly k zamyšlení a celkem i k pochopení. S povídečkou Nenadálá procházka bych se dokonce dokázala ztotožnit.

04.07.2022 4 z 5

Suďte spravedlivě Suďte spravedlivě Emma Riedová

(SPOILER) Upřímně, dala bych čtyři hvězdy, kdyby autorka v první knížce (Královské intriky) jednu z hlavních postav nezabila. Teď ji o dvanáct patnáct let vrátila v čase a nechala ji detektivovat. Jenže čtenář už ví, jak to v budoucnosti dopadne, takže je a priori otrávený. Nu což. Není každý den posvícení...

01.07.2022 3 z 5

Královské intriky Královské intriky Emma Riedová

Nebylo to špatné. Jak tady někdo z kolegů poznamenal, taková lucemburská Angelika. Občas těžko uvěřitelné, ale celkem čtivé.
Hezká obálka...

27.06.2022 3 z 5