kolacky kolacky komentáře u knih

Spirála zločinu Spirála zločinu James Patterson

Naštvala mě linie s Christinou. Chudák Alex. A - spoiler - další postava, kterou jsem si, a určitě nejen já, oblíbila, je padouch. Zcela nečekaně!

06.05.2020 3 z 5

Šťastné shledání Šťastné shledání Barbara Cartland

Příběhy jsou tak krátké, že slupnu dva za odpoledne... jako dva mňamózní kousky dobrého cheescaku.

04.05.2020 4 z 5

Falešná guvernantka Falešná guvernantka Barbara Cartland

Páni! To byl ale bonbónek, sytě růžový a plněný citronovým krémem! Mňam!

03.05.2020 5 z 5

Rozsudek / Z jiného světa / Nevěřte tomu / Kamarádky do deště Rozsudek / Z jiného světa / Nevěřte tomu / Kamarádky do deště Joseph Finder

Kamarádky do deště jsou moc fajn!

28.04.2020 4 z 5

Ema Naopak Ema Naopak Gunilla Wolde

Moje děti ji milovaly!

25.04.2020 5 z 5

Co se skrývá v lesích Co se skrývá v lesích Katya De Becerra

Docela dobrý nápad. Jenom ten konec byl kapku moc uťatý, škoda, kapitolka navíc by neuškodila.
A proč je krkavec na titulu černý? V knize jsou bílí...

25.04.2020 4 z 5

Otrantský zámek / Starý anglický baron / Vathek / Sicilský román Otrantský zámek / Starý anglický baron / Vathek / Sicilský román Ann Radcliffe

Pro zvědavce, kteří chtějí poznat gotický román, jenž nemá s gotikou zhola nic společného, je tahle kniha bonbónkem s výtečným likérem uvnitř.
A protože je Manfréd, tragický hrdina Otrantského zámku, zjevně duševně narušený, troufám si knihu zařadit do Výzvy.

19.04.2020 4 z 5

V nemilosti V nemilosti Dick Francis (p)

Znovu přečteno v rámci Výzvy - a opět shledáno vynikajícím čtením! Sida mám moc ráda.

05.04.2020 5 z 5

Vykoupení Malcolma Sinclaira Vykoupení Malcolma Sinclaira Stephanie Laurens (p)

Další čtitelná cynsterovka mimo pořadí...

19.03.2020 4 z 5

Padesát odstínů tymiánu Padesát odstínů tymiánu Zdenka Pšeničková

Mňau, dost dobré počtení...

18.03.2020 4 z 5

Vesmír s čokoládou Vesmír s čokoládou Jana Rečková

Zvláštní, jako celá Janina tvorba, teď se synem... tipla bych si, že Janin vklad byl především co se silných, statečných a nadaných žen týče - jako jsou Viriana a Kelli.

09.03.2020 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

A vrahem je zrovna ta osoba, která se mi docela líbila... :-(

29.01.2020 3 z 5

Dvanácté zlo Dvanácté zlo James Patterson

Dáno do Výzvy - ne že by byla obálka špatně udělaná, ale nelíbí se mi z principu - spoutané děvče přivázané k židli. Dost na to, aby si člověk představil úchylného sadistu.

12.01.2020 5 z 5

Případ uprchlého biskupa Případ uprchlého biskupa Stanislav Češka

Než se čtenář prokouše tím dějepisem na začátku, dostane hlad... Pak se konečně něco děje a Slavomír s Erikem pěkně po lopatě objasní celý případ :-)

29.11.2019 3 z 5

Ztracený templářský poklad Ztracený templářský poklad Zuzana Koubková

Protože jsem se k prvnímu dílu dostala až po přečtení těch ostatních, teprve teď jsem se dozvěděla, jak se Zdislav seznámil se svým spolubratrem v kutně Ojířem.

26.11.2019 4 z 5

Živel Živel Jess Kidd

Za mě lepší než Vetešník!

07.11.2019 5 z 5

Noc v Orient expresu Noc v Orient expresu Veronica Henry

Milá oddechovka. Mezi všemi dedektývkami a srílery, které hltám běžně, roztomilá pauzička.

03.11.2019 4 z 5

Byl jednou jeden Byl jednou jeden Luigi Capuana

Jestli je tohle knížka, kterou jsem četla jako malá, tak je to zázrak, že jsem ji našla i tady...
Po pár týdnech - ano, je to knížka mého dětství. Vrátila se mi škodolibá Hrášenka, zakletý Mluvící strom i princezna, kterou stáhl vlkodlak do studny, dokonce i Žabáček, na něhož jsem málem zapomněla, a nejmladší dcera ze Třech prstenů. Vítejte, strašidelní, horroroví a milovaní, po více než padesáti letech!

Pro jistotu jsem přidala všechny příběhy jako povídky, kdyby ještě někdy nějaký nešťastník jako svého času já hledal Hrášenku v povídkách a ono nic...

Mimochodem... nejsou tu obvyklé pohádkové postavy, jen ty velmi neobvyklé.

06.10.2019 5 z 5

Ďáblovo dílo Ďáblovo dílo Lotte Petri

Škoda, že otec Dominik nedostal další šanci k vymítání. Jinak solidní kniha.

16.09.2019 4 z 5

Setkání na konci éry, s vraždou Setkání na konci éry, s vraždou Josef Škvorecký

Líbilo. Moc. Fandila jsem Lucce a Brianovi a ono to SPOILER vyšlo! Ty saxofony a swing, paráda.

16.08.2019 5 z 5