kolacky komentáře u knih
Tak tenhle příběh byl konečně detektivní. A ani ta staro-čeština nebyla tentokrát tak hrozná. Líbilo.
Příběh nebyl špatný, což o to. Ale vadily mi nespisovné tvary sloves - všimnul, zapíchnul, rozhodnul, přikývnul, odběhnul... to bolí. A ta moderní čeština, "náhoda je blbec", "nasadit psí hlavu", "zní to pateticky", "reálný základ", "to bych byl pěkný charakter", "chodíme spolu", kdekdo "ironicky" prohlašoval či se ušklíbal, někdo byl "nervózní"... Chtělo by to trochu péče o starý jazyk.
Miloučké P.S. naruby. Mumínky miluju od roku 1984, kdy se mi do ruky dostal Čarodějův klobouk, a tahle pralinka je poslední do sbírky!
V první chvíli jsem se lekla, že jsem si koupila jednu knížku podruhé - mladé děvče jede taxíkem do zděděného domu v temné divočině (Sama v černém lese)... ale brzy jsem přišla na to, že tohle čtivo je jiné kvality. Moc se mi to líbilo! Hlavní hrdina je u mě kocour, miluju kočky. A SPOILER málokdy se narazí na prima ducha jako je teta Edith!
Tak tady jsem se naštvala - za Ailish. A jako většina z nás fandila pachateli...
Dobré čtení, jenom tenhle příběh předchází všem ostatním, není to díl třetí. Markrabě je ženatý teprve krátce, katovka Klára je ještě naživu, jak správně podotkla kolegyně bronulka, stejně jako Anna Falcká, a nevěstky pořád ještě bydlí na Puhlíku...
Páni - opět Petr Ptáček z Ledců! Díky, paní Koubková! Moc pěkné čtení. Jenom se mi zdá, že těch mrtvých děvčat je trochu moc... já vím, krutý středověk. Ale přece jen...
Moje první setkání se soudcem Ťi. Po probrání se z kulturního šoku, když jsem pochopila, že jsem jinde a jinak, jsem si tuhle sérii zamilovala a sehnala jsem si všechny knížky.
Hm. Když už se knížtička prezentuje jako horrorová, měl by tam nějaký ten duch, nebo aspoň kousek nadpřirozena, být. Šepot ze stěny, pohybující se nábytek, duch na schodišti, prostě nějaké klasické klišé. Takhle ujde, ale nic zvláštního.
Jako puberťačka jsem tuhle knížku milovala. Moc se mi líbily hrdinčiny představy a snění o irském hrdinovi Fionnovi a jeho přátelích... i když nakonec přišla na to, že její Fionn je doopravdy kluk z masa a kostí.
Tenkrát kdysi... se mi film strašně líbil. (Aby ne, od Terryho Gilliama!) A když jsem teď dostala od kamarádky k narozeninám knížku, zajásala jsem! Přehltla jsem ji za necelé dva dny a to chodím do práce. A pak mi došlo, že ji můžu započítat i do letošní Čtenářské výzvy, neboť Manhattan je taky ostrov...
Tak tahle knížka mě dost minula. Mluví se v ní o osobnostech, které mi nic neříkají, o městech, kudy se jen profičí, a prožívají ji lidé, kteří mi k srdci nepřirostli. Místy je dobře popsaná ta CESTA, krajina a tak, ale chování lidí nechápu... asi jsem nikdy nebyla zarytý beatnik v tom kerouakovském slova smyslu. Nu což. Každý jsme nějaký a jiným nebudu vymlouvat, pokud se jim líbila.
Slibný začátek nové série! Středověk, záhady, tajemství... myslím, že se můžeme jenom těšit!
Puberta každým asi cloumá jinak, ale Holdenem tak nějak podivně... aspoň se mi zdálo. Zajímavě napsáno a geniálně přeloženo manželi Pellarovými.
Skvěle podané! Musím souhlasit s kolegy, kteří vložili svoje výstižné komentáře přede mnou - moc dobře napsaná knížka, čtivě, vtipně a s přehledem.