Císařova perla přehled
Robert van Gulik
Příběhy soudce Ti série
Soudce Ti je na slavnosti dračích člunů svědkem vraždy, která má vypadat jako srdeční infarkt. Později následují další vraždy, které úzce souvisejí s tou první. Zvláštní roli zde hraje opuštěný Mandragorový háj a záhadně ztracená dominová kostka. Podaří se soudci Ti odhalit vraždícího maniaka a také odhalit tajnou skrýš dávno ztracené císařovy perly?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1971 , Odeon , PerseusOriginální název:
The Emperor, 1963
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císařova perla. Přihlašte se a napište ho.
Jako audiokniha naprosto dokonalý zážitek, soudce si tentokrát bere na pomoc mystiku, pověrčivost, bojuje s krutostí, chamtivostí a velkými vášněmi. Musí se spolehnout na dedukci, přímé důkazy tentokrát nejsou.
Silné téma (znásilňování žen) s kapkou mystiky. Nejkrásnější pro mě byla událost, když zápasnice přišla na soud s lupiči a popisovala, jak je musela přesvědčovat aby šli s ní. Nad úplným závěrem knihy, mi skoro ukápla slza.
Kniha Císařova perla v seznamech
Čína detektivní a krimi romány 7. století historické detektivky
1996 | Slavné případy soudce Ti |
1982 | Třikrát život a skutky soudce Ti |
2004 | Červený pavilon |
1974 | 3x soudce Ti |
1999 | Záhada čínského hřebíku |
Kdysi jsem přečetla všechny případy soudce Ti dostupné v socialistickém Československu, takže to byl takový malý návrat. Není to špatné, ale zdálo se mi to takové upovídané a Ti je poněkud nadčlověk. ;) Takže celkově dvě a půl hvězdy.