konicekbily komentáře u knih
Není to styl psaní Jamese, myslím si, že propůjčil své jméno a knihu napsala jeho spoluautorka. Příběh vypráví hlavní hrdinka formou monologu a dle mého názoru hodně podstatných věcí před čtenářem ukrývá. Mám z toho rozpačitý dojem.
Autorka píše stylem pomalého vyšetřování svým hlavním hrdinou - tady to je inspektor Wexford. Pomalými postupy, drobnými odhaleními je nakonec záhada vyřešena. Průměr.
Námět a zápletka nejsou úplně originální, konec je předvídatelný, vleklý děj a doširoka rozpitvávaný téměř každý detail příběhu - z toho dělají průměrnou detektivku. Autorka se nezapře - je to prý i dobrá scénáristka. Jako by to byl scénář.
Podle mne poměrně dobrá zápletka je srážena zbytečným protahováním příběhu. Mnohé akce jsou předvídatelné. Ke špičce tohoto žánru to určitě nepatří.
Není to špičkový příběh od Gardnera, ale pro odpočinkové čtení použitelné. Některá jednání osob se zdají být nelogická, ale je to fikce - je vše dovoleno.
Dva příběhy komisaře, jeden z Riviéry a druhý z Paříže jsou typickou ukázkou Maigretových vyšetřovacích metod. Vetře se do prostředí, z něhož by mohli pocházet potencionální pachatelé a nenápadně za pomocí intuice či předtuchy, možná i s trochou štěstí přijde na kloub věci a odhalí pachatele.
O doktoru Watsonovi - tedy stelném jménu - jsem toho už četl mnohem lepšího. Tedy od pana Doyla. Používání slavného jména názor na příběh nezlepšil.
Knížka dobře zapadá do autorčiny série s vánoční tématikou. i když zápletka není úplně originální a něco je příliš "americké", je to dobré odpočinkové počteníčko.
Jeden z pohledů na budoucnost lidstva, jak by to mohlo dopadnout, Ještě, že je to jen fikce!
Dobrá klasická detektivka nové řady se mi líbila, navazuje postavami na díl první - Revír. Vycítil jsem z děje, že série bude mít pokračování. Pokud budu živ a zdráv, další díl si přečtu rád.
Další kniha oblíbené autorky s poněkud rozsáhlejším počtem postav, než je u ní obvyklé, přináší rychlé čtení, děj je napínavý a výsledek až do konce není předvídatelný. Tak to má být u oddechovky!
Autor opustil téma holocoustu a svým neporazitelným agentem vede bitvu s teroristy palestinskými. Objasňuje, jaksi mimochodem, historické skutečnosti Palestiny ve dvacátém století a co všechno stojí za nesmiřitelným postojem obou válčících stran.
Příběh se pomalu rozvíjí a rozhovory většinou kopírují události, které nám jsou již před tím popsány. Kdyby byl rozsah stran poloviční, potěšila by mne. Drtivým závěrem se snaží rozvláčnost startu dohnat, někomu to vadí, já to toleruji. Je to velice dobré odpočinkové čtení.
Pro dospívající dívky vhodné!!! Zde mohou najít návod k rozhodování při výběru svého nastávajícího - životního partnera.
Moc pěkný průvodce nejenom po Javornících ale také po Moravskoslezských beskydech. Doporučená místa a trasy obahují vždy výřez turistické mapy a časový rozvrh v hodinách - tak jak je zvyklé v horách.
Poutavý mnohodílný monolog oběti převážně jako zpověď u "cvokařky" je dobrou četbou. Tak nějak -asi-probíhají myšlenky oběti na prožitou nedobrou minulost.
Při četbě nehledím na politické žvásty a jiné odklony od hlavního směru příběhu - tato kniha je špičkovou detektivkou!
Průměrný krimipříběh, s několika odbočkami - retardující děj. Některá jednání postav byla nelogická, ale jako odpočinkovou četbu určitě doporučuji,
Toto dílo by se mělo probírat celosvětově v dějinách literatury - jak se dobrý thriller NEMÁ psát.
Dobře vymyšlenou zápletku chytře rozvíjela, nezatěžovala nás tolik podrobnostmi ze života hlavních vyšetřovatelek a po vydařeném závěru vše autorka vysvětlila. Knížka se mi moc líbila.