konicekbily konicekbily komentáře u knih

Partitura smrti Partitura smrti Jan Seghers

Hezká detektivka s až moc roztaženou střední částí a zběsilým koncem. Na tohoto autora detektivek se mohu spolehnout a zase si od něho něco přečtu.

27.05.2016 4 z 5

Sedmý kříž Sedmý kříž Anna Seghers

Zajímají mne knihy vztahující se ke druhé světové válce a tato se mi líbila.

25.05.2016 5 z 5

Spis Rosenherzová Spis Rosenherzová Jan Seghers

Povedená detektivka, vycházející ze skutečných událostí a působivý styl vyprávění s dobrým zakončením, mne potěšila. Autor je pan spisovatel a rád si od něho zase něco přečtu.

25.05.2016 5 z 5

Krvavá lázeň Krvavá lázeň Tess Gerritsen

Kniha se autorce moc nepovedla. Četl jsem od ní lepší.

24.05.2016 2 z 5

Chemie smrti Chemie smrti Simon Beckett

Dobré odpočinkové počteníčko se zbytečně navíc dramatizovaným závěrem.

22.05.2016 4 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Život je někdy nevyzpytatelný a Peter May nám to umí dokonale popsat. A já mám problémy, zda je lepší Skála nebo Muž z ostrova Lewis.

22.05.2016 5 z 5

Skála Skála Peter May

Je to hodně dobrý příběh úvodní trilogie. Nádherný román s detektivní zápletkou. Nutící k přemýšlení, připomínající mi, že podobně "komplikovaný" život jsem prožil i já. "Nenápadným vyprávěním" mne autor pozval k dalším jeho knihám.

19.05.2016 5 z 5

Washingtonský dekret Washingtonský dekret Jussi Adler-Olsen

Ne vždycky je posvícení a i mistr tesař se někdy utne. A doufám, že se švec bude držet svého kopyta a bude psát to, co u něho obdivujeme.

17.05.2016 3 z 5

Ve slepé uličce Ve slepé uličce Henning Mankell

Hodně povedená krimi-kniha, není to detektivka. Prostřední část zbytečně autor natahuje, jsou tam nudné pasáže.

16.05.2016 4 z 5

Učedník Učedník Tess Gerritsen

Dobrá kniha, myslí, že je o něco slabší než první díl série. Připadalo mi, že příběh je někdy zbytečně protahován.

16.05.2016 3 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Hezká detektivka s dobrou zápletkou a rychlým závěrem.Přečtu si i další autorčiny knihy.

16.05.2016 4 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Velice dobře napsaný detektivní a zároveň psychologický román dvou časových úrovní. Autorka nás nutí k zamyšlení, jak moc je život či osud člověka ovlivněn různými okolnostmi, prostředím a třeba i rodiči a jak je možno ze stanoveného osudu vyklouznout. Je vždy správné převzít v jakékoli životní etapě rozhodování o svém životním osudu do vlastních rukou?

13.05.2016 5 z 5

Opona Opona Agatha Christie

Poirot dobře vyřeší téměř všechny případy a pomáhá spravedlnosti kde může!!! Tradičními i netradičními způsoby.

10.05.2016 5 z 5

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Velice zajímavá zápletka s dobrým koncem.

09.05.2016 4 z 5

Noc nad Reykjavíkem Noc nad Reykjavíkem Arnaldur Indriðason

Přečetl jsem tuto knihu se zájmem, protože je to první kniha ze série. Aspoň vím, kde Erlendur začínal.

09.05.2016 3 z 5

Mauglí Mauglí Rudyard Kipling

Nezapomenutelné dojmy z této knihy mě provázejí od dětství až do důchodu.

03.05.2016 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Je to velká paní spisovatelka. Donutila mne, abych si znovu přečetl Mauglího!!!

03.05.2016 4 z 5

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Zbytečně roztažený děj do šířky celé trilogie. Je to velká epopej, budu - li mít čas, vrátím se k ní.

02.05.2016 3 z 5

Lhůta prošla Lhůta prošla Jarmila Loukotková

Určitě to není nejlepší kniha paní Jarmily!!!

02.05.2016 3 z 5

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Abychom neměli takový zmatek v postavách a nemuseli si na ně vytvářet tabulku, přicházejí autoři s přehledem postav na úvod. Nám, kteří jsme přečetli první dva díly to plně postačí.

01.05.2016 3 z 5