koppy komentáře u knih
Na knihu jsem se moc těšila, i když mě trochu odrazovalo ne příliš dobré hodnocení. Začátek byl pro mě trochu nezáživný, hodně postav a rychlé střídání děje. Za půlkou mě naopak toto rychlé střídání začalo bavit, kniha měla spád, k čemuž určitě přispělo i historické období. Opravdu nebyl problém napasovat roky 1919 až 1948 do 389 stran. Na začátku jsem nevěřila, ale to jde, aniž by z příběhu nebyl nesmysl, ale autorce se to povedlo. Oceňuji i vysvětlivky na konci knihy, které omůžou osvětlit třeba řadu místních reálií. Takže já jsem velmi mile překvapena a potěšena. V knize není nic neuvěřitelného, na co by chtěl autor za každou cenu nalákat čtenáře. Tohle se opravdu mohlo stát.
Na knížku jsme poměrně dlouho čekali, než se v knihovně uvolní a hned po nás byla rezervovaná pro další čtenáře. Chápu proč. Velmi zajímavé spojení hezkých veršů, krásných, líbivých ilustrací a hudby. Devítiletou dceru naprosto nadchlo spojení obrázků a hudby, tříletému synovi se líbily básničky. Já byla nadšená ze všeho. Opravdu moc vydařená kniha.
Musim odlozit. Nalakalo me vysoke hodnoceni i recenze, ale tezko se prokousavam stylem psani. Je to takove nejake jednoduche, ploche, dialogy nemastne neslane. Bud jsem mela vysoke ocekavani nebo jsem se netrefila do spravne doby.
Opět hezký příběh s krásnými ilustracemi, krátkými kapitolami a otázkami na konec každé z nich. Opět se prostřednictvím příběhu dozvíme něco navíc, tentokrát o květinách na loukách. Opět je skvělý vtipný název, který se rýmuje. Ale nějak mi tato kniha přišla slabší, než předchozí.
Třetí díl byl pro mě dlouho rozvláčný, děj se začal roztáčet až ve druhé části. Vydržela jsem jen proto, že jsem byla zvědavá, jak celá série vyvrcholí. Ale četla jsem jako dospělák, cílová skupina mladých to možná uvidí jinak. Celkově byla pro mě tato trilogie milé vybočení do dětského světa plné hádanek, tajemství a kouzel.