Kopretina Kopretina komentáře u knih

Můžu se vás dotknout přes plot? Můžu se vás dotknout přes plot? Anežka Náhlíková

Zajímavý počin. Překvapilo mě, že jsem na knihu narazila v knihovně a tak si ji hned půjčila. Tímto vzdávám hold naší knihovně za to, že si všímá i titulů mladých začínajících spisovatelů. Kniha je milým pohlazením v uspěchané době, o všímání detailů a o žasnutí, což je podle mě návod na štěstí. Přeji, Anežko, ať se ti daří!

04.06.2022 5 z 5

Co Bůh? Člověk? Co Bůh? Člověk? Bedřich Bridel

Nevěděla jsem, co od knihy čekat, pustila jsem si její četbu při vaření. A líbila se mi. Zajímavý pohled a styl. A když se teď dívám na autora a datum vzniku, nestačím se divit.

24.01.2022 5 z 5

Nejmenuji se Miriam Nejmenuji se Miriam Majgull Axelsson

Už dlouho jsem si u knihy nepoplakala, jako u této. Nejvíc se mě dotýkal návrat do "normálního života", posttraumatické stavy. Nechápu, fakt nechápu, jak se něco takového mohlo stát. Nesmíme zapomínat být k sobě navzájem lidmi..

02.01.2022 5 z 5

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Ráda jsem si přečetla knihu o této poruše, a přiznám se, že první, co mě napadlo bylo, že jsem ráda, že tím netrpím ani já ani mé děti. Knihu jsem zhltla na dovolené. Líbila se mi víc než Hvězdy nám nepřály.

05.08.2021 4 z 5

Řecká ruleta – Příběhy lidí v nejisté době Řecká ruleta – Příběhy lidí v nejisté době Pavla Smetanová

Pro pochopení Řeků čteno v Řecku. Řekové mě překvapili svou pohostinností a milou povahou.

02.08.2021 4 z 5

Svatodušní novéna Svatodušní novéna Vojtěch Kodet

Devítidenní průvodce k otevření se Duchu svatému zaujal i mé děti. Kupodivu se nenudily při modlitbě jako jindy, ale ztichly a zapojily se. Díky za tak hluboké dílko.

25.05.2021 5 z 5

Tyrkysové oko Tyrkysové oko Lenka Chalupová

Ráda jsem si přečetla knihu z Přerova a detektivku k tomu. Čtivé, ale ne moc uvěřitelné.

04.03.2021 3 z 5

Zlaté rybky Zlaté rybky Valja Stýblová

Od knihy jsem se nemohla odpoutat, je tak čtivá. Příběh končí tím, že si hrdinka řekne: Tak dost. Což je bezva a co bylo dál? To by mě zajímalo, jestli tomu dostála.

20.02.2021 5 z 5

Christina Christina Stephen King

Tak to byla jízda! Autor je mistr slova a udržuje děj po celou dobu v napětí. Uf!

17.01.2021

Ranhojička Ranhojička Ricarda Jordan (p)

Kniha je čtivá a děj neuvěřitelný. Lucie během knihy prožije hodně životů. Vadila mi zaujatost vůči církvi, jiná náboženství zde byla brána s větší úctou. Ráda jsem se seznámila s novou autorkou.

03.10.2020 4 z 5

Žena v bílém Žena v bílém Wilkie Collins

I mě kniha uchvátila, poslouchala jsem ji se zatajeným dechem, kolikrát jsem přestala žehlit a koukala na PC a stažila se zachytit každé slovo. Hlavní hrdina - učitel kreslení - je podle mě opravdu hrdina, ostatní jsou bezvadně vykreslení, kniha má spád, náboj, napětí.

23.05.2020 5 z 5

Černý dům Černý dům Stephen King

Nebyl to můj šálek kávy, ale přelouskala jsem to. Nechápu, jak někdo může takhle psát a jiní to číst, myslím, že po Kingovi zase dlouho nesáhnu. (ale zase netvrdím, že kniha nemá spát, nebo není čtivá, všechna čest)

22.03.2020 2 z 5

Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Nový pohled v častém tématu, o hlavní hrdince jsem nic předem nevěla. To je cenné v knize. Nevím, jestli je to jen překladem, ale často věty jsou "slátaninami", jsou tam nic neříkající zbytečné obraty, které hodnotu knihy snižují.

18.01.2020 3 z 5

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Když nahlídnu do statistiky, měla by to být má 1000. přečtená kniha. Jinak musím uznat, že mě kniha moc nezaujala, hlavní hrdinka mi nebyla sympatická, ani lidé kolem ní. Jen se nezodpovědně chovala, nic nedělala apod. Na druhou stranu oceňuji, že toto dílo psala jedenadvacetiletá autorka, to zas zvyšuje mé ohodnocení.

31.12.2019 3 z 5

Česká říkadla, písničky a pohádky Česká říkadla, písničky a pohádky Milada Motlová

Perfektní knížka, děti na ní vyrůstaly. Máme ji už v salátovém vydání. A zmiňované básničky? Tak to je klasika, to není z pera autorky, to je prostě již naše lidová slovesnost, podobně jako morbidní Komáři se ženili. Děti měly nejradši Černá Máry, skoč do jámy, příjemně se u toho "bály".

29.12.2019 5 z 5

Duchovní boj Duchovní boj Jerzy Zieliński

Perfektní kniha. Každou větu jsem několikrát omílala s tím, že: "Aha." "No jo, vlastně." "Hm, to je ono." apod. Potřebuji ji přečíst víckrát, abych ji ještě lépe vstřebala. Za mě top.

14.12.2019 5 z 5

Motýlek 2. díl Motýlek 2. díl Henri Charrière

Pro mě kniha nebyla žádnou peckou. Hlavní hrdina je pro mě záporák a nefandila jsem mu. Šlo mu o to, aby byl uznávaný a obávaný, aby měl vždy nejvíc peněz a ze všeho vyvázl. Ani tolik dobrodružství snad nelze přežít. Zajímalo by mě, jak žil dál, jestli konečně začal pracovat nebo stále jen utíkal.

13.12.2019 2 z 5

Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Úplně jiný svět, fantazie dětských výmyslů. Poslouchala jsem jako audioknihu. První díl jsem nechápala vůbec, u druhého jsem se několikrát pousmála, některé věci, jako nenarozeniny a selva (sele a želva dohromady), chtěl bych uměl vidět nikoho, já jen vidím někoho, mě bavily.

02.12.2019 3 z 5

Rodina odvedle Rodina odvedle Sally Hepworth

Během čtení knihy jsem si připomněla dobu, kdy jsem měla malé děti, a tato doba byla opravdu náročná. Takže jsem byla ráda za toto připomenutí a vychutnávala si, že s většími dětmi je to v domácnosti opravdu lehčí. Zápletka pro mě nová, zajímavá, konec mohl být víc dotažený.

24.11.2019 4 z 5

Lenochovy myšlenky Lenochovy myšlenky Jerome Klapka Jerome

Jak milý anglický humor, kolik moudrosti na každém řádku! Stále jsem se u knihy musela usmívat, myslím, že to jsou spíš myšlenky přemýšlivého člověka než lenocha.

16.11.2019 5 z 5