Kopretina Kopretina komentáře u knih

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Už dlouho jsem tak nebrečela u knihy, jako u téhle. Hluboce se mě dotýkala, neboť si tuto dobu převratu vzpomínám. A také se mi vybavuje, jak se díval můj děda na zprávy, kde ukazovali naše studenty, jak demonstrují, plakal a říkal, neblbněte, vždyť vám něco udělají. No a pak jsme jezdili do Prahy na Letnou také zapáleně skandovat a zpívat.
Krásně napsaná kniha, kdy je těžko rozeznat dobro a zlo, přítele a nepřítele.

09.11.2024 5 z 5

Matčino tajemství Matčino tajemství Dilly Court

Za mě: kniha neurazí a ani nenadchne. Příliš sladké a předvídatelné. Připomínala mi dětskou sérii o Hetty (Vzdušné zámky...) a myslím, že by se víc líbila mě dcerce. Já se u knihy nudila.

31.10.2024 2 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Kniha je za mě velmi autentická a silně napsána. Číst o den déle, asi se psychicky propadnu. O houbách mě bavilo číst, obdivuji ten přehled a popis. Chybí mi světlo na konci tunelu. A věřím, že i člověk, který zakusí i taková traumata, může se postavit na nohy a žít důstojný život.

05.10.2024 4 z 5

Tichý muž Tichý muž Sandra Brown

Kniha je hezky napsána, určitě mě autorka nadchla. Téma pro mě zrovna ne moc příjemné, protože jsem řešila podobný problém v práci.

02.10.2024 4 z 5

Hovory s Bohem I.-III. Hovory s Bohem I.-III. Neale Donald Walsch

Za mě brak, přečetla jsem ji prolistovanim. Určitě nejde brát za křesťanskou literaturu, odporuje křesťanství. Možná New Age. Ne, takový Bůh z mého hlediska není.

21.09.2024 odpad!

Oskar a měsíční kočky Oskar a měsíční kočky Lynda Gene Rymond

Zajímavý příběh, tak trochu sci-fi.

08.09.2024 3 z 5

Krtek kamarád Krtek kamarád Jiří Žáček

Jak je za naše čeština hezká a Krtek sympatický!

Sourozenci Sourozenci Rocio Bonilla

Krom toho, že jsem ze začátku věřila, že sestra je opravdu nosorožec, se mi kniha moc líbila. Je moudrá a viděla jsem v ní moje děti.

07.09.2024 5 z 5

Hafíkova dobrodružství. Jak si hledal ženu. Hafíkova dobrodružství. Jak si hledal ženu. Birger Koch

Milá knížka pro malé děti, krásné ilustrace.

07.09.2024 5 z 5

Matka v krizi Matka v krizi Simona Monyová (p)

Kniha mě moc nezaujala, asi je to tím, že mi již děti od rostly a řeším jiné starosti. Zasmála jsem se jen párkrát, neurazí a nenadchne.

31.08.2024 2 z 5

Vysněný život Ernesta G. Vysněný život Ernesta G. Jean-Michel Guenassia

Nějak jsem do knihy nemohla vplout, hodnotím půl na půl.

29.08.2024 3 z 5

Zlato(v)lásky Zlato(v)lásky Blanka Hošková

Neurazí a nenadchne. Do tašky na pláž jak dělaná.

25.07.2024 3 z 5

Bezruký Frantík Bezruký Frantík Richard Sobotka

Když člověk chce, dokáže mnohé. Chci a proto umím, si beru do svého osobního i pracovního života jako velkou motivaci. Jinak souhlas s komentářem od kopretina21 a zdravím ji!

19.07.2024 3 z 5

To je Život! To je Život! Dan Rhodes

Opravdu jsem se snažila poctivě číst a chápat děj i přes absurdity těžkého kalibru. Musela jsem se do toho nutit, ani při gradování děje se moje nadšení nezvedlo. Jeden bod za nový námět.

29.06.2024 1 z 5

Křest v Duchu Svatém Křest v Duchu Svatém kolektiv autorů

Křest v Duchu svatém je, je i v dnešní době a je nádherný. Jednoduché a ucelené teoretické pojednání o tomto tématu pojednává tato knížečka. PS praxe je ještě lepší!

12.06.2024 5 z 5

Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Narychlo jsem hledala poslední knihu do čtenářské výzvy, rozhodovala jsem se mezi třemi knihami a nakonec sáhla po téhle, protože o hřbitově jsem snad ještě nikdy nečetla. Na začátku mě kniha štvala, věty o dvou slovech, letopočty... Když se příběhy začínaly prolínat, zbystřila jsem a nakonec dočetla jedním dechem. Netušila jsem, že to bude taková detektivka. Za mé - dobrý.

06.06.2024 5 z 5

Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Za mě velký skvost literatury! Nádherně popsané charaktery lidí, nadhled a moudrost, nízkost a strachy jiných. Pohladilo mě to, v některých myšlenkách jsem našla i svůj vývoj. Klidně bych ji zhltla hned znovu!

18.05.2024 5 z 5

Jih proti severu - V bouři Jih proti severu - V bouři Margaret Mitchell

Příjemné čtení o minulé době v nepříjemné situaci. Popis války severu proti jihu z pohledu Scarlett je zajímavý a pro mě, jako pro ženu, přijatelný.

17.05.2024 4 z 5

Boží průlom v římském podsvětí Boží průlom v římském podsvětí Chiara Amirante

Knihu jsem hltala po večerech a nemohla se od ní odpoutat. Duchovní život autorky mě velmi oslovil a myslím si, že tak by měl vypadat život každého křesťana - stále naslouchat Bohu a nechat se jím vést. Jak zvládala nemoci a obtíže jsem téměř probrečela, bylo mi to tak blízké! Následný rozvoj služby byl jen výsledkem toho všeho. Autorce držím palce a žehnám ji, neboť je prorokem moderní doby.

04.05.2024 5 z 5

Jmenuji se Eva… Jmenuji se Eva… Jana Mirovská

Zajímavý příběh, moc mi ale nesedl způsob vyprávění.

19.04.2024 4 z 5