Kopretina komentáře u knih
Mě sbírka povídek nenadchla. Krom 2-3, které se mi líbily, to bylo pro mě utrpení.
Vybrala jsem si tuto knihu do čtenářské výzvy na pozici kniha o významné osobnosti a zde jich lákavě bylo několik. Těšila jsem se ještě víc, když jsem pochopila, že jde o rozhovory po sametové revoluci s ženami, které byly aktivní. Nicméně mě kniha nenadchla a kladu si otázku, zda je to tím, že mi nesedl autorčin styl nebo, že je ta doba se svými radostmi i starostmi již daleko?
Kniha mě oslovila, koučinku se věnuji. Myslela jsem původně, že půjde o to, jak pomocí koučinku vést jiné lidi, ale je to určeno pro samotného čtenáře. Určitě se ke knize vrátím, protože nabízí zajímavá témata k duchovnímu i k lidskému rozvoji.
Četla jsem knihu s dcerou a ani jedna jsme nechápaly, o co jde. Je tu nějaký děj? Nějaké poselství? Nic jsme nenašly. Dcerka už ji nechtěla číst, dočetla jsem ji tedy sama a na konci si říkám, o čem ta kniha je a proč je tak nesrozumitelná?
Jedna z mých nejoblíbenějších knížek dětství. Obdivovala jsem hlavní hrdinu a chtěla být tou, kterou zachrání (ale ne břízkou).
Jedna z nejkrásnějších knížek pro děti. Četla jsem ji snad tisíckrát, a vždy ji děti chtěly znovu a znovu.
Ze začátku jen teorie, postupně nabírání praxe. Nejpřínostnější závěrečná zamyšlení a otázky, jako třešnička na dortu závěr - pojednání o tom, jak Duch svatý živě vstoupil do života věřících za poslední století a o charismatické obnově.
Naivní knížečka pro holčičky. Dcerce se líbila, ale četly jsme podstatně lepší knížky.
Stylu autora jsem nepřišla na chuť až do konce. Ba naopak, konec byl ještě horší než začátek. Autorův humor mi nesedl, ani zápletky, nic. Jeden bod za to, že snad tato kniha nese jakousi historickou hodnotu.
Kallovi umřou rodiče při autonehodě a tak se ho ujme svérázná babička. Na vše, včetně politiky, má názor, počítá každou korunu a vzpomíná na dávné doby. Kalle se s ní hádá, přitom ji má rád. Postará se o ni, když je nemocná. Když mu je 10 let, bábi mu říká, že musí počítat s tím, že tu už dlohou nebude. Tím kniha končí. Na mě depresivní, dětem bych nečetla.
Klobouk dolů před takovým dílem. Důkladně zpracovaná publikace o různých druzích postiženích z pohledu rodičů, dětí, odborníků, organizací a průvodkyně-autorky. Přitom kniha není vleklá, zbytečně natáhlá a "ukecaná". Takto si představuji odbornou literaturu určenou laické veřejnosti. Před autorkou hluboce smekám!
Některé povídky mi připadaly naprosto skvělé, některé absolutně o ničem. Jsem ráda, že jsem se s autorem seznámila.
Přečetla jsem s dítětem a vůbec nechápu pointu, děj, umělecké cítění.
Pohádky týkající se rostlin a následně vždy básnička. Ač pro mě má kniha skryté kouzlo, pro dcerku je moc epická a hodně jí nerozuměla.
Ať jsem dospělá, čas od času si ráda nějaký díl tygrů přečtu. Tento byl fajn.
Není to můj šálek kávy a nebyl by ani v době, kdy jsem byla cílovou skupinou této knihy.