kosmi | Komentáře u knih | Databáze knih

kosmi kosmi komentáře u knih

Křižník Artemis Křižník Artemis C.S. Forester (p)

člověk se toho dost dozví jak to na lodi fungovalo, o výcviku posádek, schopnostech velitelů, námořní taktice atak. místy je to nastavované zbytečnostmi kolem soukromí členů posádky ale to se dá přeskočit. rozhodně doporučuji.
teď mě to navnadilo, tak se vrhnu na Hubáčka :-)

16.04.2014 4 z 5

Piknik u cesty Piknik u cesty Arkadij Strugackij

Kniha i film vynikajici. Kniha pro me prevazne filozoficno, film art. Vyborny konec.

Boží bojovníci Boží bojovníci Andrzej Sapkowski

Cela serie je super

Oko Chiméry Oko Chiméry Zdeněk Volný

To jsem cetl kdyz mi bylo asi 15. Co si vzpominam tak to bylo vynikajici.

Jatka Jatka Lee Child

Výborně jsem se bavil. Skvěle napsáno, ani chvilku nenudí, skoro se nedá odložit knížka. Akorát ta dedukce hlavního hrdiny je hodně přitažená za vlasy, ale zábava je to náramná.

07.09.2013 4 z 5

Nic je vše Nic je vše Maruti Shivrampant Kambli

absolutní absolutno. nemá smysl jeho knihy hodnotit. přemýšlím co o tom napsat. nic smysluplného nevymyslim. myšlení se přeceňuje. .... po par minutach zirani na klavesnici ... vím ... ale neumím se vyjádřit.... cítím jen klid a pohodu. ... vím, chápu ... ale co vlastně. logika se taky přeceňuje. ... neco sem napsat , jaky k tomu je duvod. citil jem nejakou potrebu sem napsat ale vlastně je mi to fuk. ta potreba nejak vznikla a uvedomil jsem si ji. ... ale je to potreba ega .. ego se sem bude chtít vracet a kontrolovat jestli tyhle nesmysly nekdo olajkoval . .. mam to ego potlacit a uz sem nezavitat nebo mam egu dovolit nechat mě sem zase prijit?? asi to vyjde na stejno.

22.05.2021 5 z 5

Vnitřní inženýrství - Jogínův průvodce ke štěstí Vnitřní inženýrství - Jogínův průvodce ke štěstí Sadhguru (p)

vím že nic nevím :-) smysl života postrádá logiku a to je na tom to nejkrásnější

26.12.2018 5 z 5

Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Vlastimil Vondruška

Podobné jako u prvního dílu. Pro mě opět zmatky ve jménech ale co se dá dělat. Chvílemi mám pocit že se tu popisuje současnost a paralela tehdejší nevzdělané chudiny s dnešní migrací uprchlíků. Netuším jestli je to dobře nebo špatně, uvítal bych víc zaměření na středověký život. Bitva u Sudoměře je jako vystřižená z Vávrovy trilogie. Popis bitev takový nemastný neslaný. Ta absence dobře vykresleného vojenství mě u pan Vondrušky mrzí protože jeho knihy mám rád. Ale zase abych jen nehaněl, čte se to dobře ale co fungovalo na nejvyšší úrovni v přemyslovské epopeji , to zdá se na úrovni nižší šlechty a sedláků moc nefunguje.

10.01.2016 3 z 5

Čtyřhodinový šéfkuchař Čtyřhodinový šéfkuchař Timothy Ferriss

Svěží nejen kuchařka. Nemá cenu popisovat, sežeňte si to v papírové podobě a listujte bavte se, a dobře si žijte. Cena knihy v tomto případě nehraje roli :-)

20.11.2015

Nezvaný host Nezvaný host Lee Child

Beru ty knížky pěkně popořadě, takže má čtvrtá a asi nejslabší. Přijde mi, a to platí i pro předchozí díly, že nejlepší jsou tak do poloviny. Pak už je to většinou překombinované. Tenhle díl autor prozradil příliš tak jsem už před půlkou věděl kdo je TA osoba a zbytek jsem dočetl jen pro případ že by to byl náhodou autorův záměr a mě čekalo na konci překvapení ale to se nekonalo.
Výhoda u Childových knih je alespoň pro mě že je velice snadné se začíst a pak už to jede. Tenhle díl není špatný, jen je ta zápletka příliš okatá. Po stránce zábavy ale dobré jako ty ostatní, čtivé, akční, odsýpá to, takové jednohubky.

29.03.2014 3 z 5

Lučištník Lučištník Bernard Cornwell

Co dodat, prostě Cornwell

20.01.2014 5 z 5

Gestapo Gestapo Sven Hassel (p)

Vynikající čtení pro chlapy, jako ostatně všechny "hassellovky". Když mám chuť, mohu sáhnout po kterékoli a nemůžu udělat chybu. Knížky se dají číst i opakovaně a nikdy nenudí.

30.09.2013 5 z 5

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Čtení pro trpělivé.

07.09.2013 4 z 5

Ďábelská garda Ďábelská garda George Robert Elford

Hodnotím knihu, ne to o čem se v ní píše. To co popisuje je jako z jiné planety, vesmíru, dimenze. Něco neskutečného.

07.09.2013 5 z 5

Pohanský pán Pohanský pán Bernard Cornwell

dobrá jednohubka. ani by mě nepřekvapilo kdyby příběh pokračoval v osobě syna

07.12.2014 4 z 5

Vnuci našich vnuků Vnuci našich vnuků Světlana Alexandrovna Safronova

trošku ryzí komunistické utopie, a příjemné počtení na deštivé večery.

22.09.2013 4 z 5