koubi koubi komentáře u knih

Skutečná Středozemě - Tolkienova mytologie a její středověké kořeny Skutečná Středozemě - Tolkienova mytologie a její středověké kořeny Arnulf Krause

Pro čtenáře, který je už do tohoto světa zasvěcen je velice zajímavá a poučná. Kdo ovšem teprve proniká do tajů středozemě, je tato kniha až moc "odborná"

31.01.2016 3 z 5

Po stopách Kryštofa Kolumba Po stopách Kryštofa Kolumba Gianni Granzotto

Autor někdy zachází až moc do detailu. To ovšem nemění nic na její zajímavosti. Vyzdvihl bych autorovu cestu přes oceán přesně podle cesty Kolumba. Tento fakt ji přidává na věrohodnosti. Při čtení této knihy je cítit opravdové nadšení z Kolumbových cest a objevů. Také znázorňuje jeho život takový, jaký byl a to je, dle mého názoru, na knížce to nejzajímavější.

31.01.2016 3 z 5

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

S očekáváním jsem si tuto knihu přečetl, ale nejspíše jsem od ní čekal více, než mi dala. Byl to zajímavý vhled do života statného děvčete, které chtělo mít tolik štěstí, až mělo smůlu. Některé části na mne byly až moc popisné, nicméně tak to působilo možná jen na mne :)

29.12.2016 3 z 5

Žraloci Žraloci Jens Bjørneboe

Název "Žraloci" moc neodpovídá obsahu, protože o žralokům není dám v podstatě žádný prostor. Nicméně je to pohodové čtení, které neurazí.

21.12.2016 3 z 5

Žena ve vaně Žena ve vaně Zdeněk Rosenbaum

Kniha založená na příbězích ze života a nutno říct, že některé byly celkem dobře napsané :) takové klidné čtení na gauči po práci :)

21.02.2016 4 z 5

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Svatopluk Čech

Ta "staročeština" mne někdy doháněla k šílenství a musel jsem si číst věty i 3x....ale i přes to všechno je to povedená a místy i zábavná kniha :)

01.02.2016 3 z 5

Nejkrásnější města světa Nejkrásnější města světa Jasmina Trifoni

Dokáže nadchnout a povzbudit k cestování :)

31.01.2016 5 z 5