Kristulda Kristulda komentáře u knih

Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Začíná to být takové zamrzlé na jednom bodu, žádný posun. Pořádně nejsou vysvětlené zločiny, takový rychlý konec. A začíná mi dost vadit Mia a její kolega Curry, pořád ten alkohol a prášky, je to unavující.

08.07.2024 4 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Spisovatelka je moje oblíbená, všechny knihy jsou super. Tuhle jsem četla když jsem nemocná, takže to nedokážu hodnodit, jelikož mě bolela hlava a oči a všechno se mi četlo blbě.
Každopádně příběh zajímavý, vůbec jsem netušila jak to dopadne.

09.03.2024 4 z 5

Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Knihu mi půjčila sestra a jsem moc ráda. Vtáhla mě do děje a nutila číst, bylo to zajímavý, napínavý,nutilo mě to nad knihou přemýšlet, neodhalila jsem vraha, ale myšlenka jak to asi bylo tam proběhla. Je to skvělá kniha, těším se na další díl.

01.02.2024 5 z 5

Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Tuto knihu jsem četla dlouho, postavy mi přirostly k srdci, budou mi chybět. Životy neměli lehké, byla to velmi těžká doba. Na tuto knihu budu ještě dlouho vzpomínat, jak tu někdo níže psal byl to čtenářský koncert a já s tím souhlasím.
Je mi líto, že už je konec.

28.05.2023 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Zajímavá kniha. Líbilo se mi nahlédnout do zákulisí Harryho Pottera, ty děti to opravdu neměli moc lehké. Každý může někdy sejít z cesty, důležité je neztratit se a vrátit se zpátky. Je super, že se Tom drží.
Jediná výtka, která mě osobně padla do očí, že o každém herci mluvil až moc v pozitivním smyslu, že mu to trošičku nevěřím.

09.04.2023 4 z 5

Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

Po dlouhé době opět další setkání a příběh s inspektorem Gamashem. Začátek mě trochu mátl, tolik rodinných příslušníků a kdo ke komu patří. Je to takové milé čtení, takový balzám na duši, ale stejně mi tam něco ještě chybí. Určitě si ráda přečtu další díly, bylo mi i řečeno, že každým dílem je to lepší a lepší, takže se moc těším.

23.03.2023 4 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Další případ Josie, nebudu lhát, když řeknu, že mi už vadí jak se všechny případy dotýkají jejich blízkých lidí a těším se až tomu tak nebude. Neubírá to, ale na čtivosti, moc dobře se to čte, vtáhne vás to do děje a vy se ponoříte do příběhu. Jak to bylo jsem neuhodla, ale štvalo mě chování Noaha. Každopádně kniha je to super a já se mooc těším na další díl, jdu si ho předobjednat.

13.02.2023 5 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Kniha se mi moc líbila, vypadá to na slibný začátek nové série. Hlavní hrdina sympaťák i kolegové. Moc dobře se to četlo. Za mě dobrý

04.01.2023 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Zřejmě se budu opakovat, stejně jako většina tu, tato kniha je fajn oddechovkou. To od ní očekávám a to mi knihy Aristokratka dávají. Ikdyž se nesměji nahlas, tak mi přijde občas vtipná. Určitě si pořídím další díly.

19.09.2022 4 z 5

Kodaňská Píseň písní Kodaňská Píseň písní Annette Bjergfeldt

Kniha mě vtáhla do děje už od první stránky, autorčin styl psaní mě sedl jak pr..l na hrnec, chtěla jsem si užít kazdé slovo, písmenko a chtěla jsem, aby knížka neměla konec.

Je to nádherné čtení. Humorné a moudré vyprávění o strastech i radostech života. Má to osobitý humor. Touto knihou jsem natolik okouzlena, že na ni budu ještě dlouho myslet, po přečetení jsem se usmívala od ucha uchu a po tvářích mi tekly slzy a to se mi opravdu nestavá.

Můžu říct že tato kniha patří mezi moje top knihy, ba dokonce, že tento žebříček vede. Opravdu neuvěřitelné.

Po přečtení jsem psala nejlepší kamarádce zprávu ,, Nikdy jsem nečetla nic krásnějšího. Kniha mě tak naplnila a teď tu ležím a pláču, to bylo tak neuvěřitelně krásné,,.
Hodnocení 100%

28.01.2022 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Bylo to super, napínavé, čtivé. A přidávám se k většině ,,nechte Jurka spát,,

22.01.2022 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Nenáročná romantická četba. U těchto knih mám ráda, že se dostanu na různá místa ve světě.

31.10.2021 5 z 5

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Taková letní oddychovka. Hezký se četla,zanese vás do krásné Provance.

16.08.2021 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Tak druhá kniha od tohoto spisovatele přečtená a zaslouženě plný počet hvězdiček. Excelentní čtení.

17.01.2021 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Sérii s Erikou zbožňuji, zase povedený díl. Líbí se mi, že v každé knize je neotřelá zápletka, a čte se to moc dobře.

13.08.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Četla se jedním dechem, doporučuji.

22.07.2020 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Knížky od tohoto spisovatele jsem si zamilovala, krásně se to čte, baví mě každé pismenko, zajímavé příběhy, prostě super.

22.07.2020 5 z 5

Gangréna Gangréna Rolf Börjlind

Miluji tuto sérii a tento díl se mi opět moc líbil.

07.05.2020 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Už sem od autora četla Někdo cizí v domě,proto sem sáhla pro další knihu od téhle spisovatelky. Bylo to strhující,čtivé.nemohla sem se od knihy odtrhnout. Ty zvraty,excelentní. Kniha mě hrozně moc bavila.

18.01.2020 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Silná kniha. Už je v poličce v knihovně mezi top knihami.
To byla čtenářská poezie, málo kdy narazím na knihu u které mě baví každé slovo a písmeno. Nebudu lhát, že jsem u knihy brečela hlavně na konci, moje nejstarší dcera je též Andělka.
Kniha byla skvěle postavená,co musím hodně pochválit jsou náhledy během času jak jak žili sourozenci rodiče i ostatní osoby, které potkala, vždy takové malé nahlédnutí.
Dlouho v sobě budu tento příběh nosit a myslet na něj, silný,emotivní příběh Emilky od jejího dětství až po stáří, neměla lehký život a přišlo i pochopení pro maminku.

09.02.2025 5 z 5