kristynkal komentáře u knih
První díl byl dobrý a tento mě potěšil, protože se mi líbil ještě víc. Začátek super- hned akce a tak to pokračovalo ještě několik stran, prostředek kniha taková trochu akce/neakce... a konec měl poněkud rychlejší spád.... pomalu se blížil konec knihy, posledních několik stran a pořád nic.... a pak najednou BUCH a akce a hned konec knihy :D takové zajímavé, ale rozhodně za mě palec hore :)
Na knihu jsem se hodně těšila a mé očekávání splnila. Neříkám, že bych ji řadila mezi své top nejoblíbenější, ale jedna z oblíbených určitě bude. Psaná byla jednodušším stylem a to co některým vadilo- časté popisování magie a milostný trojúhelník- to jsem já naopak ocenila. Díky zpětným popisům magie, jsem si dokázala lépe v hlavě všechno urovnat, no a milostný trojúhelník- to se dalo čekat a nevadil mi . Spíš mě vadí že oba dva mládenci jsou super, takže nevim koho bych hlavní hrdince doporučila :)
Serii jsem pořád odkládla, ale nakonec jsem jí propadla. Knihy jsou čtivé a zápletky také nepostradají. Některé věci jsem předvídala, ale myslím, že to je spíš tím, že má hodně načteno :) Celkově serii hodnotím kladně a jak už tu zaznělo, spíše jako oddechové čtení. Nejvíc se mi líbila Američina výbušnost, protože mě utvdila v tom, že nejsem jediná divná :D
Jsem naprosto nadšená! Hodně se mi líbilo využití klasických pohádek, prostě kdo čte tuto knihu, by měl klasické pohádky opravdu znát. Trochu mi teda začalo vadit, že potomci Krásky jsou vlastně potomci z jiné pohádky, ale dá se to zvládnout. Občas překonbinovanost vedla k hodně velkýmu zamyšlení. Jsem nadšená a ani ne od půlky knihy jsem se opravdu do děje ponořila. Je to takové jednodušší čtení, tak by to pochopili bystřejší děti, ale to mi vůbec nevadilo. Opravdu se těším až si knihu znovu přečtu a jsem ráda, že ji mám ve své knihovně. Myslím, že autor víc než dost poukazuje, jak jsou pohádky v životě důležité a že by něměly být zapomínány.
Knize jsem se dlouho bránila, a napíšu to zcela upřímně. Po stránce literární- podle toho co mě baví, jak se mi čte atd... to prostě nebyla úplně kniha pro mě. Celkově je napínavá, ale začala mě hodně bavit až ke konci. Z druhé strany- ze strany svědectví- je kniha velmi dobře napsaná. Člověk ani netuší co se někde jinde na zemi může odehrávat a co opravdu lidé prožívají. Myslím, že i mě jako věřící, dala hodně otázek k zamyšlení ohledně víry. Velice se mi líbila věta- "Oko za oko, u křesťana?" Myslím, že minimálně ve mě vzbudila plno otázek k zamyšlení- ne ohledně víry, ale ohledně svého chování. Protože pokud si člověk přečte co je někdo ochoten obětovat pro víru, tak potom přemýšlíte, jak to máte vy. Myslím, že kniha plní to, s jakým úmyslem byla psaná.
Ze začátku mě moc nebavila, ale později se to celkem rozjelo. Hodně věcí kniha vysvětluje a rozhodně byla lepší naž Hvězdy nad hlavou.....
Nevydržela jsem a prostě přeskočila k posledním povídkám, abych se dozvěděla jak to dopadlo :) serie celkově super a tohle doplnění jsem uvítala, i když se mi nečte tak dobře jako knihy. Obálka je nádherná, fakt se povedla.
Kniha nebyla špatná, ale asi mě vadila romantická zápletka kolem Cress. Dalo se to trochu čekat a je pravda, že autorka tomu zase dala trochu jiný pohledu a popsala zase trochu jinou formu lásky. Celkově kniha hodně odhaluje a mě doslova uchvátila hned od začátku. Co se mi zase líbilo je popis děje z různých úhlů pohledu. To je za mě rozhodně super. Těšila jsem se na Cinder, Kaie i na popis od Scarlet.
Celou serii jsem doslova hltala- co den to kniha. Trochu mě mrzí, že jsem to tak uspěchala, ale nemohla jsem se odtrhnout. Nejvíce mě asi zklamala Winter. Kniha byla psaná čtivě, ale určité pasáže už byly nudné a začala jsem vynechávat řádky a čtení už mě tak nebralo. Četla jsem komentář, že kdyby autorka 200 stran ubrala nic by se nestalo a musím říct, že je to tak. Ve finále to bylo opravdu spíš natahované a dalo se trochu předpokládat jak co bude. Co dost oceňuju jako pozitivní, je autorčin popis romantických pasáží- dlouho s mi nestalo abych se u knížky červenala nebo měla motýlky v břiše :) Závěrem hodnotím rozhodně kladně a určitě si celou serii dám za pár let znova.
Pro mě velké zklamání.... film jsem neviděla a nechápu jak ho podle knihy mohli natočit.... většinu knihy jsme byla zmatená, nechápala jsem některé souvislosti, musela jsem se vracet... a potom se to dlouhooooo táhlo a nic nového, žádný zvrat.... jedním slovem: zklamání
U této autorky mám vždycky problém se začíst, ale potom už to jde :) Kniha byla čtivá, pěkná a přirovnala bych ji malinko k Sedmilhářkám- zasazením do prostředí, dějově je samozřejmě jiná :)
Neurazí, ale ani až moc nenadchne. Příběh pěkný, čtivý, ale přijde mi, že nejsou úplně dořešené detaily. Občas jsem se ztrácela v informacích a musela přemýšlet, o čem vlastně mluví. Pohodové čtení, ale nejspíš nic pro náročné čtenáře.
Třetí kniha byla plná rozuzlení a dalších zápletek, od začátku jsem se nenudila a opravdu jsem nebyla schopná odhadnout jak se co bude vyvíjet. Po přečtení jsem nadšená z celé série. Nádherný příběh, o kterém ještě pořád přemýšlím, protože se mi opravdu moc líbil. Konec mi přišel už natahovaný, ale o to více překvapující.
Více se mi teda líbil první díl, ale i tento byl psaný poutavě a odhaloval hodně tajemství
Kniha jsem četla na doporučení. Líbí se mi, že nejsem schopná odhadnout Willovo chování, a proto jsem vždycky s napětím čekala jak jeho dialog s Tess dopadne. Kniha má svá tajemství a je dobře podaná. Neřadila bych ji mezi náročnější knihy, ale spíše jednodušší oddechové, čte se pěkně a vcelku rychle.
Ano, první polovina romantika jako blázen, ale druhá část.... dojemné a fakt jsem netušila, jak to dopadne. Za mě super :)
Mě se kniha moc líbila, byl to můj typický styl, který ráda čtu. S Austenovou nesrovnávám, protože to opravdu nejde. Spíše bych řekla, že autorka jen pokračovala v jejím námětu, čímž si svým způsobem přitáhne čtenáře. Píše ovšem úplně jinak. Romány od Jane se pro mě čtou hůře, musím u nich přemýšlet a hodně se soustředit, tato kniha byla psaná jednodušeji.
Tak já jsem byla nadšená :) mám plno typů na nové romantické filmy, které jsme neviděla:) Líbilo se mi, že kniha je moderní. Ale je pravda, nic pro náročného čtenáře, oddychovka tak na Vánoce nebo letní dovolenou.
Bohůžel nedočteno.... nějak mě nezaujala, jsem zvyklá na jiný typ literatury.... Ale přítel je z ní nadšený, takže opravdu platí 100 lidí 100 názorů :)
Čtivě psaná kniha. Fotografie podtrhávají tajemný dojem celé knihy a jsou zasazené opravdu tam, kam patří. Myslím, že bez fotografií by kniha nebyla tak temná a trochu strašidelná.