kristynkal komentáře u knih
Bohužel nedočteno.. dostala jsem se do poloviny, pořád jsem čekala, že mě to chytne, ale nestalo se tak, Tím neříkám, že to je špatná kniha, jen mě osobně nezaujala.
Nevim jestli bylo lepší Šest vran nebo Prohnilé město :) autorka opět předčila mé očekávání a trochu jsem přehodnotila svůj názor na serii Griši.... oproti těmto knihám je Griša úplně mimo :)
Po Griše jsem na tuto knihu vůbec neměla chuť. Proto je až s neuvěřením, že Grišu i tuto knihu napsala stejná autorka.... buď ji něco osvítilo a nebo se prostě naprosto úžasně zlepšila a opravdu svůj um vyšperkovala k dokonalosti. Kniha je naprosto úžasná. Samozřejmě, jako většina fantasy je občas přitažená za vlasy, ale ta dokonalost akcí a popisů- co, proč, jak.... souvislosti. Dech beroucí.
Pořád o knize přemýšlím i dva dny od přečtení.... Jsem ráda, že nebyl vytvořen žádný speciální DAR, který by z Lie udělal super hrdinku. Tento dar, který měla si i reálně dokážu představit a to víc pro mě byla kniha sympatická. Často jsem vzpomínala na děj v první knize a vracela se k němu, taky mě mrzelo, že vše nezůstalo tak jak si to předtím Lia přála, ale i přesto ostatní díly byly vynikající. Oceňuji popis i z úhlu ostatních postav, to bylo moc dobré a plno věcí to vysvětlovalo. V knize mě štvalo, jak autorka často popisovala okolí, jak co vypadá atd... a teď? Díky jejím popiskům si dokážu svět knihy naprosto živě představit a jsem za to ráda.
Na knížku jsem se těšila, ale spíš ze zvědavosti. Příjemně mě překvapila :) Je to slaďárna, ale myslím, že přesně zahraje do noty náctiletým holkám, které si podobnou situací prochází nebo chtěly procházet :)
Může obsahovat spoilery.
Knížka nepředčila moje očekávání. Po skvělém druhém díle jsem se těšila, jak to trojka rozjede a ono nic.... Spíše mě to vrátilo k zklamání z jedničky. Ten konec byl pro mě trochu sluníčkový.
Od knihy jsem nečekala nic zavratneho a asi i diky tomu se mi četla dobře. Jako dobrý tah beru střídání popisu z pohledu Meiry a z pohledu Mathera. Ale dějově byla kniha jedna ze slabších. Samozřejmě vytvořený svět autorkou je úžasný, ale ja jsem většinu knihy popisy magie a světa spíše nechápala. Myslim ze hodne jsem si uškodila tim, ze si presne nepamatuju prvni dil a tak jsem hodne musela přemýšlet, abych se neztratila uplne.
Upřímně- pro mě je top druhy díl :) trojka je super, plna zvratů a událostí, které necekate, ale i tak proste dvojka pro me byla lepsi i pocitove, vice jsem o ni premyslela. Tamlina je mi lito, ale tak zivot je boj :)
Na knihu jsem se tesila ale prozatim odlozila. Ne ze zklamani, ale myslim, ze na tuto knihu a toto tema musi byt i clovek v urcitem rozpolozeni. Z toho co jsem přečetla je kniha moc pekna a urcite ji nekdy chci docist, ale asi to u me chce svuj cas :)
Hrdinka konečně lepší a dalo se to, i když mi připadá, že hlavní téma selekce šlo celkem dost do pozadí... na to že začínala se jí hodně věcí hned povedlo a ani nedostala velkého zdupa když hned na první radě vyhodila dlouholetého člena.... jako odpad bych to určitě nehodnotila. Kniha je psaná čtivě ale ne pro náročného čtenáře. K prvním třem dílům, bych se s radostí vrátila, k posledním dvěma možná za pár let taky, ale každopádně na zadek jsem si z nich fakt nesedla.
Přečetla jsem jedním dechem, ale to přisuzuji tomu, že kniha je psaná čtivě a děj odsípá. Ale jinak.... s příběhem Ameriky se to moc nedá srovnávat- tam jsem byla nadšená, ale tady? Hlavní hrdinku nemám ráda, vadí mi. Fůra času se točí jen kolem určitých učastníků selekce, že vám ani nepřijde že ostatní tam ještě jsou....nevim... původní serie dle mě byla lepší.
Nenadchla. Duch vánoc na mě z knihy ani nedýchl.... nebyl to úplný propadák, ale znova ji číst určitě nebudu.
Na knihu jsem se hodě těšila, protože jsem četla pozitivní recenze. Začátek mě nějak pořád nebral, ale cca od 100 stran to bylo super. Kniha nepatří do mého TOP výběru a asi ani neplánuju ji někdy v brzké době číst znova, ale i tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Četla se dobře, děj utíkal tak akorát a konec byl takový pro mě všelijaký. Kdybych měla doporučit, tak doporučím. Rozhodně to nebyl propadák :)
Kniha čtivá, zajímavá, nicméně mě nenadchla tak jako druhý díl, ten je stále pro mě top. Tento díl je opět plný zvratů a autor si nechává hodně námětů pro další díly, což se mi líbí, protože tím pádem fakt nevíme co další knihy přinesou.
Nádherná, po delší době knížka ze které jsem opravdu nadšená. Prolínání časových pasem jsem se bála, ale bylo to super.
Příběh byl čtivý a autorka si velmi pěkně vyhrála s popisy. Nicméně občas se mi příběh zdál natahovaný. Líbilo se mi, jak se autorka dokázala vžít do pocitů Natashy- okolo rozvodu, to bylo opravdu propracované. Příběh celkově hodnotím jako povedený a plný citu. Pět hvězd nedávám jen z toho důvodu, že jsem od autorky četla i jiné knihy a tato oproti ostatním byla dle mě trochu slabší.
Kniha jako taková dobrá, ale teda ty chyby v tisku.... to mě celkem mrzelo.... chybějící uvozovky, překlepy ve jménech :-/ neříkám, že jich tam bylo moc, ale rušilo mi to celkový dojem z četby
Knihu hodnotím jako povedenou a čtivou, ALE celkově vytvořený svět je asi dobrý, nicméně neustále jsem ho úplně nepochopila. Co se týče různých akcí a hodně "nebezpečných" situací, tak myslím, že plno dost okatých věcí hrdinům prošlo, což je vzhledem k celkové situaci v království dost zvláštní, ale je pravda, že hrdinové jsou vycvičení, takže možná i proto jim plno věcí, při kterých by kdokoliv jiný už byl pod drnem, prošlo. Kniha mě bavila, ale i tak jsem některým situacím a tomu, jak co dopadlo, prostě úplně nevěřila. Knize jsem dala čtyři hvězdy, protože se mi líbí námět, svět, který sice není asi úplně domyšlený, ale základ tam je, a potom se mi líbilo, že kniha byla čtivá a ubíhala rychle.
Tento díl mě velmi překvapil. Oceňuji krátké kapitoly, i když mi občas vadily jejich názvy. Potom se mi hodně líbilo, jak autorka přesně navazuje, tam kde skončila první díl. Trochu jde vidět, že hlavní představitelka je zoufalá, a proto se svěří i své rodině- v prvním díle na mě působila, že matku moc nebere, v tomto díle mile překvapila tím, že se i jí svěřila. Konec je celkem překvapivý a možná i předvídatelný, ale rozhodně si nikdo nemohl být jistý těmi informacemi, než se je dozvěděl. Za mě lepší než první díl a rozhodně čtivý díl.
Takže asi tak- z knihy jsem si úplně na zadek nesedla, ale také bych ji nehodnotila jako naprostý propadák. Líbí se mi, že je příběh zasazený zase do trochu jiné doby než o jakých jsem četla v jiných knihách (Sníh nebo popel, Ledová krev,.....) Začátek se pomalu rozjel, pak to zase pomalu upadalo a pak se to zase rozjelo a byl konec knihy. Pro mě přišel konec celkem náhle, ale na druhou stranu náhlý konec popíchne čtenáře, aby sáhl i po druhém díle, takže takový trochu cílený tah :)