Dvůr křídel a zmaru přehled

Dvůr křídel a zmaru
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349801/bmid_dvur-kridel-a-zmaru-veZ-349801.jpg 5 3152 3152

Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala, musí se zapojit do smrtícího tance podvodů – a v něm může jeden chybný krok přivodit zkázu nejen jí, ale i celému světu. Feyre čeká nesnadné rozhodnutí, komu z oslnivých a smrtících Vladařů věřit... ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo

A Court of Wings and Ruin, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr křídel a zmaru. Přihlašte se a napište ho.

AlcaLou
předevčírem 4 z 5

V tomto díle se mi stalo to, co jsem tak trochu očekávala - že už nic nebude tak dokonalé jako druhý díl, který nasadil laťku velmi vysoko. Strašně mi tam chyběl ten vyvíjející se vztah mezi Feyre a Rhysandem. Tento díl byl více o politice, což by nebylo špatné, ale trochu se mi děj vlekl. Jakmile však došlo na bitvu, byla jsem opět pohlcena a bylo to epické. Jen se úplně nemůžu vyznat v Lucienovi...Přijde mi, že mu autorka trochu změnila povahu, než jakou měl v prvním díle. A i přes to, že jsem rozhodně team Rhysand, nemůžu si pomoct, ale nevím, jestli si Tamlin úplně zasloužil až tak to, co mu Feyre nachystala.

Tamirai
24.11.2024 4 z 5

4,5*/5*
(Bolo tam pre mňa pár mušiek, ktoré v príbehoch nepotrebujem a pre mňa tam byť nemuseli, ale série je to skvelá.)

Tento diel som čítala zatiaľ najdlhšie zo všetkých, ale bol aj najdlší zo všetkých. Napriek tomu, že bol dlhý, tak príbeh odsýpal opäť rýchlo, ale nemala som problém ako pri druhej knihe, že som ju odkladala len nerada. Teraz som knihu odložila a vrátila sa k nej pokojne neskôr, aj keď, vždy som aspoň tú kapitolu musela dočítať :-D a stále som sa tešila na návrat do tohto sveta.

Každopádne aj tak to bola kniha, ktorá bola nabitá dejom, šokmi, zvratmi a niekedy som až nedýchala. Užila som si aj romantické počteníčko a tá láska Feyre a Rhysa, to je, jednoducho LÁSKA. Bolo to dobrodružné, akčné, miestami ozaj drsné.
V knihe ma zase čakalo nejedno prekvapenie, niekedy úsmevné - skvelé momenty, že som sa sama usmievala, snívala - lebo snílkov treba. A niekedy aj naopak - smutné, šokujúce aj nepekné, niekedy som stále nevedela pochopiť správanie niektorých postáv, či mi v knihe ponúkli k tomu ich správaniu vysvetlenie alebo nie, ale to sú moje subjektívne pocity. A do toho bolo v tomto dieli zase toľko nových informácií, fúúú, stále to nie je koniec ako taký.

Som však vďačná za záver v tejto knihe, som vďačná, že postavy, ktoré som si obľúbila a mali každá SVOJ dobrý koniec (ale chcem viac) a verím, že sa s mnohými uvidím aj v ďalšej knihe.

Avrilenicka
20.11.2024 5 z 5

Krásná kniha. Napínavá, romantická, s krásným příběhem. Předchozí díl mě sice bavil o trošičku více. Ale moc jsem si ji užila.

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

10 nejprodávanějších eknih (duben)

04.05.2018

10 právě čtených knih podle uživatelů (duben)

15.04.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Temnota umožňuje světlu zářit.

Bylo toho příliš. Už toho obětoval příliš a podle všeho měl stále dojem, že to nestačí. (Feyre)

Dávej si pozor, jak mluvíš o mé vladařce.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fantasy)

Kniha Dvůr křídel a zmaru v seznamech

v Přečtených4 411x
v Knihotéce1 139x