Krokodyl17 Krokodyl17 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Velmi hezka kniha

04.03.2018

Ike: Můj italský corso pes aneb Psí život v Itálii Ike: Můj italský corso pes aneb Psí život v Itálii Lucie Hušková

Knihu jsem četla, protože žiji v Itálii a podobné knihy mě zajímají. Odebírání dětí v Itálii je opravdu velký problém a ze čtení jde místy tak trochu hrůza, přestože knihu od určitého bodu začíná vyprávět Ike (když trochu povyroste) a je to tedy vyprávěno s nadsázkou. Souhlasím, že kniha není pro povrchního a konzumního čtenáře, který se v ní nemůže orientovat, protože nemá ani dostatečný smysl pro humor, ani empatii a nemůže ji tudíž pochopit. Jen nechápu, že věci, o kterých vlastně kniha je, nechávají lhostejnou (podle posledních tří komentářů) strunu ženské solidarity a čtenářky knihu hloupě banalizují. Zřejmě nemají děti. Jediné, co bych zkritizovala je fakt, že kniha nevyšla společně s druhým dílem (nebo 3a 4???) není zase tak dlouhá a člověk by se rád dozvěděl, co bude dál a také se nerad s knihou loučí, přestože se dá přiřadit ke knihám, které si bez problémů přečtete víckrát

04.03.2018 5 z 5