krulis komentáře u knih
Mráz po zádech. Jedna z nejsilnějších sbírek, které jsem kdy četl.
Hledání sebe sama v učeních, náboženstvích, závislostech s jasným poselstvím. Každý může najít svoje já jenom uvnitř sebe. Neskutečná povídka na roky 1919 - 1922. Zřejmě nikdy nebude poplatná době. Uklidňující.
Rozhovor s Mejlem o všem a o všech pobaví a zarazí zároveň. Pěkné a příjemné oddychové čtivo. Je potřeba si připomínat, jak to tenkrát bylo, a jak jinak než s humorem a nadhledem.
Mladý a nadějný. Moderní rýmy, svěží pojetí, rytmus. Přečetl jsem jedním dechem a těším se na další kousky. Trochu z toho čuchám prvoplánovost, ale přebíjí to atmosféra a styl. Jednouše mě to baví a nepotřebuju vědět víc.
Jednohubka na cestu autobusem z Brna do Prahy. Nebo zpátky. Zábavná forma. Bez nudy. S nutností přečíst až do konce. Pět, šest takových povídek do jedné knihy - to bych si přál.
Veselé, smutné, melancholické. Přečetl jsem za pár hodin na letišti v Miláně. Pro symptatizanty Jirouse nezbytnost. Pro ostatní příjemné nahlednutí do jeho života. Oddychovka, která snad nikoho neurazí.
Spousta odpovědí na spoustu otázek. Cítím trochu kalkul ze strany autora. Vememe 20 nejčastějších problémů - od truchlení po shánění peněz - a na všechno odpovíme. Kapitolu po kapitole. Každopádně odpovědi se v ničem nebijí s mojí představou bytí a fungování světa, vesmíru, takže nemohu být s knihou v rozporu. Jen trochu pochybuji o čistotě a úmyslu.. to pouhé domněnky mne svazují!