KubaHanzelin komentáře u knih
To je tak, když si váš mladší sourozenec umane, že mu (v tomto případě jí) chybí váš další sourozenec, který to vzdal nejen se svými povinnostmi, ale i se svou rodinou a odešel neznámo kam..
Po Hře o tebe a Bájích a odlescích, tu máme další ucelený příběh, příběh, od kterého jsem se nemohl odtrhnout a když jsem musel, sakra mě to mrzelo, protože každou stránku a interakci mezi Snem a Deliriem jsem doslova hltal, ať už se jednalo o komické chvíle, nebo ty velmi vážné, kdy má člověk na krajíčku..
Krátké životy jsou společně s Údobím mlh za mě to nejlepší co zatím Sandmanovská série nabídla..
Povídkový svazek číslo jedna..
Komentář napíšu až u druhého:)
Neuvěřitelný crossover všemožných božstev, démonů, entit, andělů...
Gaiman do toho šlápnul a pozval na párty do Sandmanovy říše dost slušné panoptikum postav, kterým jde o jedno. Chtějí klíč od Pekla. Proč Morfeus má klíč od Pekla?...
No, to už bych spoileroval, každopádně tahle komiksová série neuvěřitelně válí a doufám, že to bude minimálně podobná jízda i nadále, samozřejmě mi pár věcí vadí, něco mi někde chybí, ale kolem a kolem je to p-p-p-paráda!
Šejićovi něco těžko vytýkat, jeho kresba je parádní, příběh opět neskutečně promakaný a poutavý a po dočtení si říkám, sakra, chci pokračování, kéž bychom se ho někdy dočkali, i když už je to dlouho a žádného se pravděpodobně nedočkáme, jsem rád za přečtení tohoto kousku od velkého chorvatského talentu. Hvězdičku ubírám snad jen kvůli tomu, že první co jsem od Šejiće četl byla Harleen a tam je vše dokonalé i kresba mi přišla vyspělejší, ale pokud jste Harleen nečetli, přidejte si i tu pátou *
Jak už jsem psal u prvního svazku, třetí a čtvrtý příběh mi přišel o kapku zábavnější. Hrdinové se aklimatizovali na Ekhö a musí v něm nějak..přežívat? Jinak tu máme další dva detektivní příběhy, kde mi přišel ten Hollywoodský lepší, hlavně díky malým easter eggům ( např.:Darth Vader a Stormtroopeři kráčící v pozadí záběru), nadále mě moc nebaví Mravena, ale spíš její "alter ega". Každopádně jsem zvědav co mají ti zatracení chipmunkové za lubem:)
Praštěná oddechovka, která si na nic nehraje a jejím cílem je vás pobavit, nic víc, nic míň.
Kresba je opravdu příjemná, hlavně pro pánské oči, ženy jsou prostě "sexy bohyně"(: Bohužel, ale příběh, což je pro mě u komiksů pořád zásadnější než kresba, není nějak extrémně inteligentní a po přečtení prvních 4 příběhů mi příjde lehce repetetivní, i když už tu začíná vystrkovat růžky něco většího, což se snad autorovi povede řádně rozvést a nebude se tak jednat jen o hezky vypadající nadpřirozenou detektivku..
Tak nějak jsem od toho čekal víc, vtipné to moc nebylo, jen místy, občas to nemělo hlavu patu.. říkám si, že autoři to zkouší jestli a jak to bude fungovat a postupem času to bude snad dávat trochu víc smysl..
Hodně to drží nad hladinou to, že jde o všemi oblíbeného Lokiho a může to fungovat jako zkrácení čekání na seriál:)
Těžké téma, které je i v dnešní době pořád bohužel tabu. Autorka to pojala velmi kreativně a trefně, sám se samozřejmě logicky nemůžu vžít do této situace, ale držím palce všem, ženám a párům, které si tímto musí projít..
Převyprávěný světoznámý příběh pro ty nejmenší s krásnými ilustracemi..jsem ostuda, která si nikdy nepřečetla originál, ale i přesto se mi tato verze líbila. V brzké době se na originál vrhnu:)
Letos to pro mě byla dvojitá výzva
1. Tady na databázi knih (Kniha, jejíž název se skládá z 21 písmen)
2. Výzva od přítelkyně aneb přečti si něco do Tennessee Williamse
Splněno!
Jedná se o sondu do společnosti na přelomu 40-50. let 20. století, která není zrovna příjemná. Ani jednu z postav jsem nedokázal ani trochu mít rád, Stanley byl prostě šmejd, Blanche otravná a šílená, žijící ve svém vlastním dokonalém světe, Stella, která se mi z hlavních postav zdála nejnormálnější mě nakonec taky dost zklamala..
Nějak nevím co k tomu říct, ale toho Pulitzera rozhodně chápu, někdy bych rád viděl divadelní zpracování:)
Tohle se mi opět trefilo do vkusu.
Příběh se odehrává hned po skončení Epizody III, takže Anakin/Vader teprve objevuje Temnou stranu Síly a učí se jí používat a to v té nejsyrovější podobě, kdy jde doslova přes mrtvoly a nezajímají ho následky, proč by vlastně taky měly? Je druhým nejvlivnějším mužem v galaxii hned po samotném císaři.
Doufám, že Egmont pro letošek chystá ještě další kousky z Vaderova příběhu těsně po Pomstě Sithů, protože tohle je TEN Vader, kterého je radost sledovat
Na to, že tento svazek společně s "novým" Vaderem měl vyjít až v březnu tak se mi pod ruku dostal už teď a saaaakra, jak mi svět SW v komiksu chyběl..
Máme tu tři samostatné příběhy, hlavní o Landovi, který společně s několika společníky ukradne loď někomu mocnějšímu, než si sám myslel, že ukradl. Tento příběh, i když je ze svazku nejdelší tak mi přišel zajímavý hlavně díky dané lodi a rozšíření příběhu Lorda Momina, jinak mi přišel slabší než další dva. Druhý příběh je o poznání kratší, ale příjemně "starwarsovský" s nějakou tou pozitivní myšlenkou na konci, ale můj nejoblíbenější byl příběh zvaný Roztříštěné Impérium, který se odehrává během bitvy o Endor a v následujících dnech po ní, které nebyly plné oslav, ale dalších bojů povstalců proti tomu co zbylo z Impéria, cením propojení se sequelovou trilogií, protože hlavní postavou příběhu je matka Poea Damerona:) Ale obecně mě potěšil Landův návrat ve všech třech příbězích, mám jeho postavu rád a těším se na plánovaný seriál? nebo to byl snad film? Sám teď nevím, jelikož Disney nám toho sype poslední dobou opravdu hodně! Doufejme, že kvantita nepřekoná kvalitu.
Crew to do nebe vychvaluje, ale já v tom vidím jen kresbu pro děti a bizarnosti, kterých jsou postavy schopné. Každopádně jde o zajímavý nápad, který by se dal určitě využít do většího měřítka
Po dlouhé době jsem sáhnul po dalším díle TWD a...
Vlastně se to čte pořád příjemně jako to bylo u prvního dílu a hlavně se vám to nechce odložit dokud to nedočtete.
Příjemná kresba, uvěřitelné postavy i jejich chování (až na malé vyjímky).
Určitě časem budu pokračovat, kdo má rád zombie žánr a chytré postapo, tak bych tuto sérii už teď s klidem doporučil
Tak jsme se posunuli dál v příběhu, něco nám bylo odkryto, ale máme tu i nové otázky, jsem zvědav jak to bude pokračovat dál, zatím mě to baví, i když je to místy, neskutečně moc ukecané, ale kresba je opět neskutečná, i kdyby příběh stál za starou bačkoru (což opravdu nestojí) tak bych to četl dál jen kvůli kresbě:)
Další letošní výzva od přítelkyně (:
Další žánr, který jde úplně mimo mě.
Jsem možná trochu "kulturní neandrtálec", ale divadlo mě moc nebere,Cyrana jsem viděl v moderním podání s Jameses McAvoyem a neskutečně jsem si to užil, ale předloha byla o trochu slabší, možná je to tím, že to není žánr pro mě, možná mi trochu překážel jazyk, přece jen překlad dělal pan Vrchlický a to už nějaká doba co toto dílo překládal. Ale rozhodně velmi příjemná "vzdělávací" jednohubka!
Uff..jak tohle ohodnotit..
Jsem na vážkách mezi 3mi a 4mi *, svět Netvory je neskutečně rozsáhlý, temný, ale vtáhne vás a vy chcete vědět víc, i když vám to podává..no, možná trošku horším způsobem než by měl. Po konci každého sešitu vás čeká strana o historii daného světa, která mě spíš rozptylovala od čtení než abych si řekl: "Jo, super, to je zajímavý!" Mohlo by být, kdyby toho nebylo tolik najednou. Spousta výrazů se kterými se setkáváte během čtení vám dá najednou pěstí do obličeje a vy odcházíte s tím, že toho víte možná méně, než před chvílí.
Jak již někdo zmínil níže přede mnou, trochu mi to připomnělo Zaklínačův svět..nojo..ten rasismus je i tady a opravdu ještě možná horší:) Ale co je na Netvoře opravdu úžasné je kresba, hltáte každou čárku, tady se ilustrátorka opravdu vyřádila!
3.5/5*
Ta kvalita trochu upadá, ale zajímavý námět s otočením povah! Zenpool byl.. těžce v klidu, na to nemám co jiného říct:) Příběh se blíží do velkého finále (?) A Deadpool je vážnost sama o sobě, což mi nevadí, ale co mi na tomto díle vadilo byl "retro" sešit, ten byl protentokrát slabší, každopádně jsem zvědav, jak tohle všechno dopadne..
Co na to říct, není to dokonalé, ale je to moc dobré, kresba vystihuje Lovecraftovskou tématiku, takže já jsem s touto jednohubkou spokojen
Kresba na kterou je radost pohledět, příběh možná trochu předvídatelný, ale místy dokázal překvapit. Musím říct, že Crew teď ty komiksy sype jeden za druhým, ale je to sakra dobře, je co číst:)