KubaHanzelin KubaHanzelin komentáře u knih

Říše popela Říše popela Anthony Ryan

Rozhodně nejlepší díl ze série, ale s několika ALE..
1.Clayovo putování mi přišlo nakonec celkem k ničemu, až na jednu, možná dvě vyjímky.
2. Hilemore má až neuvěřitelnou smůlu a ano, i jeho snaha na jistém místě o zřízení nečeho (nechci spoilerovat) mi přišla po pár stránkách opět naprosto zbytečná a tím pádem akorát tak zbytečně natahovala knihu..
Dále můžu v podstatě psát jen to co se tu píše níže..
Viz.: Uspěchaný konec, který mohl být více rozvedený, přece jen se jednalo o konec trilogie (pokud nemá tedy Ryan se v plánu do světa draggů vrátit).
A zase ty nevyčerpatelné zásoby všech produktů, u zelené to chápu, i když si postavy často všímaly, že jim dochází, země jí byla doslova nasáklá!
Shrnutí? Ryan nám přinesl další obrovský svět s velkým potencionálem, který za mě z části zůstal nevyužitý, místy překombinovaný a s mezerami, kterých se nelze nevšimnout. Nadále zůstává jedním z mých oblíbených současných autorů a těším se na jeho další knihu, ať už ze světa Vélinova, nebo světa draggů, případně nějakého nového:)

27.01.2021 4 z 5

Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Rok jsem se dokopával k prvnímu dílu, rok a skoro půl k druhému (shame), zbožňuju Ryanovu trilogii Stín Krkavce a nemůžu se dočkat druhého dílu Volání Vlka, ale s Draconis Memoria je to složitější. Sem tam mi příjde, že Ryan upřednostňuje některé postavy před těmi ostatními, bohužel ty nudné, před těmi zábavnými (Lizannina linka je prostě od čtvrtky do 3/4 knihy poměrně zívačka). Takže jsem se občas přistihl, jak některé kapitoly čtu a nevnímám co se v nich děje a musel jsem se k některým větám vracet, což mě štvalo. Bohudík, autor ví jak čtenáře nechat napnutého a kniha se od jisté části špatně odkládá a to díky poměrně slušným cliffhangerům, které ze začátku fungují perfektně, později méně, ale napětí udrží.
Shrnutí? Kvalitně je na tom podobně jako díl první, možná místy lehce slabší, místy naopak silnější, takže je to opět lehce lepší průměr, s tím, že doufám, že závěr vysvětlí spoustu nedořešených věcí, které se už táhnou od první knihy
A ano, vrhnu se na něj hned, jinak to bude tentokrát na dva roky:)

20.01.2021 3 z 5

Hra o tuříny Hra o tuříny Madame Lady

Not So great, not that terrible.
Satirická jednohubka na půl hodky, která vám připomene Hru o Trůny, nic zázračného

09.11.2020 2 z 5

Smrt synů Smrt synů Lasse Holm

Ze začátku to vypadalo na nejslabší díl celé této "trilogie", ale nakonec když jsem se začetl, nedala se kniha, jako u ostatních dílů, odložit dokud jsem se nedostal k dalšímu Normandskému zápisu..
Pokud máte rádi seriál, trilogii o Ragnarových synech doporučuji, pokud máte rádi vikingy a severskou tématiku obecně, taky doporučuji, je to prostě a jednoduše, dobrá historická oddechovka s trochou cestování po středověké Evropě s lehkým pošťouchnutím od autora na konci knihy (:

07.11.2020 4 z 5

Touha je slepá Touha je slepá Robert Kirkman

Pořád kvalitní, ale bohužel trochu slabší..
Příběh se moc neposunul, ale naopak co se posunulo je vývoj postav, a taky nám jedna nová postava, v tomto případě Michonne, což je jedna z mých oblíbených postav v seriálu, tady zatím nevím co si o ni myslet, ale na to je po jednom svazku určitě ještě brzo..
JInak ano, název "Touha je slepá" je i pro tentokrát sakra trefná..

01.11.2020 3 z 5

Bezpečí za mřížemi Bezpečí za mřížemi Robert Kirkman

Pokračujeme velmi slibně dál..nejhorší na této sérii je to, že je to úplně s klidem uvěřitelné..

27.10.2020 4 z 5

Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee Peter David

Jsem fanoušek velkého Stana Leeho, kdo ho nezná, jako by nevěděl co je to komiks a pravděpodobně posledních 20 let (minimálně) žil v jeskyni bez internetu, ale tohle mi moc nesedělo.. Kresba je příjemně marvelovska, ale příběh samotného Stana je jakoby bez chyb a problémů (až na pár výjimek), což mi trochu vadilo, protože jsem četl Marvel od Seana Howeho, tak jsem se nedozvěděl nic moc nového a když jsem pomalu procházel Stanovým životem tak jsem si chvílemi říkal: "Sakra, v té knize to tak růžové nebylo.." Ale co už, jednohubka před knihomanii a podzimními novinkami:)

20.10.2020 2 z 5

Tajemství mechanické mrtvoly Tajemství mechanické mrtvoly Joe Benitez (p)

Příjemný velkoformátovaný komiks s kresbou, která parádně zapadá do tématu steampunku.
Tak bych shrnul první svazek Lady Mechaniky, jde o poměrně jednoduchý příběh, který už jsme tu několikrát měli, ale jelikož se odehrává v tak trochu jiné době, lépe se to čte, i když hrdiny i hrdinky, kteří ztratili paměť a ženou se za tím, aby zjistili odkud pochází tu máme jak říkam už po několikáté, ale i přes "otřepanost" těchto příběhů, jsou tu prvky, které vás ženou do dalšího čtení např.: pan Kain, doktor Littleton i pan Lewis a jeho minulost bude určitě zajímavá..tak co bude uvidíme dál:)

12.10.2020 3 z 5

Azyl Azyl Marjorie Liu

Zatím asi nejlepší díl z těch tří co u nás vyšel
Příběh není konečně tak roztahaný a dává smysl, jak kdo s kým a proč atd.
Z kresby pořád slintám a dost mě mrzí, že čtvrtý svazek je v nedohlednu, protože Azyl skončil dost velkou řežbou a neskutečným cliffhangerem..
No, snad nebudeme čekat moc dlouho

13.09.2020 4 z 5

Thrawn: Velezrada Thrawn: Velezrada Timothy Zahn

Je mi líto, ale tohle nezachránil ani ten bravůrní konec..
Já vím, já vím..knihy s Thrawnem se vždycky trošku táhnou a mají spoustu otazníků, což je většinou dobře, ale ne v tomto případě, už na prvních 50 stránkách si říkáte, že je něco špatně, že bude na pozadí nějaké spiknutí, protože jinak by se kniha sakra nejmenovala "Velezrada", ale "Hon na škodnou", ale když už od té padesáté strany víte, kdo bude záporák, tak to trochu ztrácí smysl.
Thrawn je jako vždy geniální, pořád dokáže čtenáře překvapit, ale přišel mi trochu upozaděnější, než v minulých dílech, což zamrzí, místo něj se dostávají do popředí vedlejší a ne moc zajímavé postavy až na Eliho, který se nám vrací po pauze v druhém díle.
Jednoduše - originální trilogie s naším oblíbeným Velkoadmirálem zůstává i nadále nejlepší a i když to už příští rok bude 30 let od vydání prvního dílu, zdá se, že to tak i zůstane.

Zajímavost pro ty kteří nevědí: Zahn v říjnu 2020 vydává další knihu s Thrawnem v hlavní roli: Star Wars: Thrawn Ascendancy (Book I: Chaos Rising), tak uvidíme, jak se povede tahle (asi) trilogie, snad bude lepší než tahle:)

29.08.2020 3 z 5

Béowulf Béowulf Santiago García

Hezká, a perfektně sedící kresba klasické legendy o které slyšel někdy každý. Příjemná jednohubka s překrásnou obálkou, kterou si přečtete před spaním a za týden si na ni nevzpomenete

18.08.2020 3 z 5

Iniciace Iniciace N. K. Jemisin (p)

Těžko hodnotit, o dost lepší jak "první díl", který se neskutečně táhnul. Akce střídá akci a prostor vyhrazený na uvažování a filozofování postav je tentokrát minimální a díky autorům za to. Cora jakožto hlavní hrdinka byla dobrá volba, jelikož ji přece jen znáte jako členku svého týmu ze hry a rádi se o ni dozvíte víc, což se dle mého povedlo.
Přesto, jednoduchý a přímočarý příběh, kde víte jak to bude pokračovat, ale ani to vám nevadí, kniha u které si odpočinete, jste po dočtení spokojení, ale za týden už na ni nebudete myslet, možná proto hodnotím 3* místo 4, ale pokud se vám kniha líbila, klidně si tu hvězdu přidejte

07.08.2020 3 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Bill Willingham

Něco málo tomu chybělo do další Mýtické dokonalosti
Po crossoveru se vracíme k hlavnímu příběhu a zároveň se konečně dozvíme, co se děje v podnikatelském odboru, malý posun v příběhu je znát, Frau Totenkinder a Bufkin jsou tahouni tohoto svazku, jsem zvědav jak to bude pokračovat, vyhlížím pořádnou řežbu! I dvousešitové okénko v Azylu s Lapem a Karkulkou se povedlo, mám toho krále uklízeče prostě rád:)

02.08.2020 4 z 5

Hledaný Hledaný Chip Zdarsky

Slabší jak první díl
Ve kterém mě dostalo velké odhalení na konci, tady příběh pokračoval, tam kde skončil, ze začátku to šlo, ukáže se Vulture a pár dalších Spideyho záporáků, pak na scénu příjde Black Panther, Hawkey..a pak už je to smršť, ukážou se skoro všichni záporáci, béčkový tým Avengers a další.. Chvílemi jsem si říkal, že čtu spíš další Avengers a ne další Spider-Manův komiks a hlavně na konci.. zase ten zatracenej cliffhanger!

02.08.2020 3 z 5

Parťácká romance Parťácká romance Joe Kelly

Mám teď v knihovničce předeadpoolováno, ale tohle byl prozatím poslední kousek (minimálně na nějakou dobu).
Dát tyhle dva hláškující marvelovské miláčky dohromady byl super nápad, jen si říkám, že ten humor byl moc na sílu, v pozadí je vážnější příběh a ten se mi líbí poměrně dost, jsem zvědav co z toho bude dál, snad půjde kvalita příběhu nahoru. Kresba je jako u sólo Deadpoola moc fajn, i když tu máme jiného kreslíře

02.08.2020 3 z 5

Vzpoura na Nexu Vzpoura na Nexu Jason Hough

Boooooožeeeee, to bylo taaaaaaak dlouhý!

320 stran není žádná délka, ale když je kniha napsaná stejně jako Vzpoura na Nexu tak se to prostě šíleně táhne, i když vás zajímá co se na Nexu dělo před událostmi hry. Bylo fajn, zjistit nějaké to info navíc, přestože už je to dost dlouho co jsem hru hrál a nepamatuju si kdo je kdo atd., i tak mě lehce nalákalo dát tomu druhou šanci, ale myslím, že nejdřív sáhnu po "druhém dílu" prequelu k Andromedě, která snad bude lepší než tento kousek. Tím nechci říct, že to byla úplná katastrofa, ale kdyby se vypustilo to neustálé omílání toho samého pořád dokola, kniha by byla o půlku, možná i více kratší a mohla by vyjít jako komiks, nebo jako novela a bylo by to stokrát lepší. Sloane byla fajn, možná měla dostat více prostoru společně s Calixem a Kesh, tu snahu o kapitoly postav, které se v příběhu jen mihly bych nejradší úplně vypustil..
No, radši to tady useknu, jinak bych, bohužel, kritizoval dál a nakonec bych musel ubrat další hvězdu, což by bylo kruté:) Silnější 2*

29.07.2020 2 z 5

Prvotní hřích Prvotní hřích Brian Edmund Posehn

Asi zatím nejslabší z této série..
Nevadí mi vážnější příběh, ani archivní sešity, ale kresba už mi fakt trhá oči a ani Deadpool není tak vtipný jak býval, do konce zbývají dva svazky, takže to nejspíš dočtu, ale může to jen mile překvapit..

20.07.2020 3 z 5

Bílý Láma Bílý Láma Alejandro Jodorowsky

Zajímavý kousek a první setkání s Jodorowskym
Nemám k tomu moc co říct, tohle si člověk musí přečíst a udělat si vlastní názor:)

19.07.2020 4 z 5

Válka a střepy Válka a střepy Bill Willingham

Velká válka je tu!
Tímto svazkem by Mýty mohly s klidem skončit, ale upřímně? To by mi bylo opravdu líto, sice to bylo trošku slabší než předchozí svazky, ale pořád neskutečně vysoká laťka po příběhové stránce.. jen mě trochu mrzelo to, že strana "dobráků" byla v podstatě neporazitelná.. to mi trochu kazilo dojem z Války a střepů..no, ještě nejsme u konce.. pokračujeme dál!

03.07.2020 4 z 5

Temní rytíři Temní rytíři Dan Abnett

Originy Temných rytířů byly sice krátké, ale zajímavé, s některými z nich bych bral klidně nějaký ucelený příběh, ale jinak se příběh moc daleko nepohl, kresba je i nadále příjemná, jen mi tam chyběl Šejič, který kreslil jednu část v prvním díle..hurá na závěr!

23.06.2020 4 z 5