Kudík Kudík komentáře u knih

Na hraně zákona Na hraně zákona Nora Roberts

(SPOILER) Rovnou musím začít závěrem, který byl pro mě od této autorky překvapením, a také zklamáním. Díky osekanému konci nevím, jak dopadli bratři a bylo naloženo s bordelmamá. Ale předpokládám, že ten konec asi nebyl moc slavný, soudě dle pověsti a přesné mušky Jakea Redmana. No a k Sarah nemám jedinou výhradu. Líbila se mi od začátku do konce. Takto odvážnou, současně i neuváženou hrdinku, která zvládla přesídlení z kláštera rovnou na divoký západ, začlenila se do dané společnosti a naučila se i střílet bylo fajn potkat na stránkách krátkého, ale osvěžujícího příběhu. Dokonce se s ní "potkáme" i v druhém díle. :)

29.05.2022 4 z 5

Překvapivé dědictví Překvapivé dědictví Susanna Craig

(SPOILER) Parádní příběh, ale bez plně využitého potenciálu. Začátek zajímavý, kde se čtenář pozvolně dozví, jak se ze slečny Jany Quayleové, stala paní Higginbothamová nebo Robin Ratliff, a kde strávil cca 7let Thomas Sutherland. Autorka se snažila i o odlehčení a humor v podobě Thomasových přátel a generála Zebadiaha Scotta, ale nějak to zapadlo v ději nebo se ztratilo v překladu. :) Dále mě nepřestávají fascinovat názvy knih v originále a následně v češtině. 3,5*

11.05.2022 3 z 5

Tajemství deníku Tajemství deníku Amanda Quick (p)

Zábavné a ohnivé spory probíhající mezi Lavinií Lakeovou a Tobiasem Marchem, které nekončí ani při jejich "partnerství" ve vyšetřování vraždy a hledání ztraceného deníku. V hodně věcech, osudu i povahových rysech si bylo toto duo podobné. Oba dva si standardně mysleli, že mají pravdu, oba vdovci, a také pečující o někoho blízkého. Další dvojice v podání Emeliny a Anthonyno jistě dostane více prostoru v následujících dílech, i když je to již nyní celkem jasné. Teď už chybí jen spárování paní Chiltonové s panem Whitbym. :) Každopádně hlavního vraha jsem i s částí motivu odhadla správně, jen to, že díla z vosku pocházejí od stejné osoby už ne.

15.03.2022 4 z 5

Líbej mě, když spím Líbej mě, když spím Linda S. Howington

(SPOILER) Zajímavé téma ohledně mutace viru, konkrétně ptačí chřipky v kombinaci se smluvními agenty CIA. U prvního dílu jsem si byla jistá pachatelem, resp. proč se snaží získat deník a zde mi to došlo také relativně brzy, a to po rozhovoru Lily s paní Bonnetovou, kdo byl strůjcem a objednavatelem Tiny s Averillem. Celkem mě překvapila jistá shoda mezi díly. Každopádně opět příjemné čtení, kde mě závěr až tak nepřekvapil, až na totožnost Rogerse.

11.01.2022 4 z 5

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

(SPOILER) Příjemná četba, stejně jako hygge styl. Začátek se mi líbil, pokroky Kláry s obchodem, výlohy, drzá Lady, trhlá Luisa...., ale v samotném závěru mě nejvíc pobavilo Gavinovo tajemství, i když jsem čekala něco trochu jiného, třeba vláčky. :) Celkově nenáročná četba, odhalující část tajemství těch nejšťastnějších lidí. ;) Každopádně 3,5*.

19.12.2021 3 z 5

Doktorka z konce světa Doktorka z konce světa Meredith Appleyard

Opět Austrálie, opět lékařské prostředí, a opět jsem přečetla "první" díl až jako druhý. :) Přesto jsem si čtení užila, i když se žádné velké překvapení nekonalo, protože jsem předem věděla, jak to s Megan dopadne. Kdo má rád příběhy z praxe doktorů, ten si přijde relativně na své. Dle anotace jsem stále čekala na to, že se ukáže v nějaké situaci/zápletce Charlie, protože proč by se jinak Megan vracela do Londýna....
Každopádně titul "Naše paní doktorka" čtěte až jako druhý.

23.10.2021 4 z 5

Záměna Záměna Sandra Brown

Příběh, kde jsem si stále říkala něco ve znění, že co je v domě, není pro mě a čekala, jak z toho autorka s dvojčaty Gillian a Melinou vybruslí. Možné řešení mi došlo až v 38.kapitole, i když spousta klíčových informací se objevila až v těch následujících. Přesto (možná právě proto) se mi kniha, kde nechybělo napětí, vraždy, tajemství, chemie mezi hlavními aktéry, líbila. Z postav mě nejvíc (v kladném) fascinoval Longtree, a také kult okolo bratra Gabriela vč., ten však záporně.
A jsem ráda, že předem nepročítám komentáře, protože bych se připravila o překvapení v ději.

30.07.2021 4 z 5

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Tak mám za sebou opět jednohubku od pro mě dosud neznámé autorky a musím říct, že zrovna toto je případ chybějících 0,5*. Tu půlku navíc bych dala za "Dopis mým přátelům, fanouškům, čtenářům mých pozdějších románů i všem těm, kdo čtou knihy Leily Meachamové poprvé!" v úvodu knihy.
Přiznám se, že dvojice Cara a Jeth se mi nezamlouvala tolik, jako Cara a Ryan. U Cary nevím, zda obdivovat vše co v La Tierra Conquistada dokázala, protože já osobně bych odpadla po týdnu, anebo vrtět hlavou, zda je taková sebedestrukce v pořádku. I když slib (navíc na smrtelném lůžku) je závažná a zavazující věc. U Jetha jsem prostě nemohla překousnout chování, prostě toho špatného tam bylo až moc, a pak ten konec, ale zase chápu, že trend Harlequinek musel být zachován. :)
Spoiler: Jak jsem to tele dokázala autorce odpustit, tak Hvězdu Texasu ne, na to mám moc ráda koně.

26.02.2021 4 z 5

Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Caleb Pierce jako nejstarší bratr z rodiny stavitelů a Morgan Rainesová, jako jižanská kráska a designérka. Oba ústřední hrdinové jsou ok, ale nejvíc se mi líbilo vše s Gandalfem a Balinem, i když Calebovo škádlení s bratry také mělo něco do sebe. Ale ta dvě "telata" se mi vážně zamlouvala. :)

14.06.2020 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Chvilku mi trvalo se začíst, ale potom se děj příjemně rozjel. Tiffy i Leon byli sympatické postavy. Super byla jejich prvotní komunikace pomocí vzkazů, a to doslova v celém bytě. Oblíbila jsem si i jejich přátele, ať už Moa s Gerty, Rachel, pletařku Katherin, bratra Richieho, souseda Bobba a Holly z nemocnice.
Justina a Martina nikoliv. Poučila jsem o gaslightingu.
Trošku mi dalo pobrat všechny ty lišky. :) A nakonec jsem doufala i v "hepáč" pro Rachel a Richieho.

23.11.2019 5 z 5

Volba Volba Nora Roberts

Po veškeré té přípravě a dřině jsem čekala o chloupek více boje, anebo nebezpečí, přesto škoda všech ztrát, a to již od prvního dílu, ale zde došlo na draky a dlaka. :(
Velké pozitivum je to neuvěřitelné přátelství, které z knihy na světlé straně cítíte. To, jak by se každý za někoho obětoval, anebo hned pospíchá na pomoc. Líbil se mi zároveň přístup Keegana k Breen a bavilo jeho pojetí romantiky. :) Přesto jsem stále čekala na něco, co by víc objasnilo začátek prologu v "Procitnutí", a i když se mi toho nedostalo, jsem z této trilogie nadšená. Pozvolná proměna zakřiknuté hrdinky v odvážnou ženu, dceru Fey... trollů, draků atd., to je série "Dědictví dračího srdce". 4,5*

17.11.2024 4 z 5

Ztracená dcera Ztracená dcera Sharon Sala

(SPOILER) Honor O'Brienová není ani tak ztracená dcera, jako spíše unesená vnučka, i když se obojí vzdaluje od originálního názvu. Po smrti své matky (kdy jsem po přečtení jejího deníku našla pochopení) se dozvídá, kdo je a kdo současně není. Myslela si, že mimo osvojeného "strejdy Rustyho" nemá žádné příbuzné, ale jaké bylo překvapení, že má dědu, tetu a strýce, kteří byli v různé fázi nadšení, že se Mary Margaret Maloneová po tolika letech našla.
Poslem dobrých i špatných zpráv, byl o cca 10let starší Trace Logan, který se snažil být pro obě dvě strany, jak pro Honor, tak i svého zaměstnavatele a rodinného přítele Johna Jamese Maloneho (76), prostředníkem, ale brzy se přiklonil k jedné ze stran. To, že ztratil hlavu, srdce a kalhoty, brzy po seznámení mi nevadilo tolik, jako jeho nedůslednost a neopatrnost, při její ochraně. Záporák mi také nepřišel jako velký lumen, ale lepší akce stíhala horší. Celkově čtivé dílo, autorčin lepší průměr. 3,5*

29.10.2024 4 z 5

Nestoudný markýz Hartley Nestoudný markýz Hartley Hannah Howell

Lady Alethea Vaughnová-Channingová, mladičká vdova, od svých cca 5ti let vídala markýze Hartleye Grevilla ve svých vidinách, a to až do té poslední smrtelné, kdy se rozhodla za ním vydat a varovat jej před jistou smrtí. Doprovází jí a pomáhá jí i její o pouhých 7let starší strýc baron Iago Vaughnon. Alethea tuší, že Hartleyemu bude osudová jeho nová milenka Claudette, s jejíž sestrou se zaplet její strýc Iago. Varování z počátku Hartley nebere vážně, ale informace od přátel, pracujících pro vládu a instinkt mu napoví, že by měl. Dále mu oči otevře i to, že mu Alethea pomůže nalézt tři roky nezvěstnou neteř a synovce. Když dojde k jejímu zranění, opět se sjedou Wherlockové a Vaughnové na pomoc. Že Hartley nemá šanci, je více než jasné.

24.09.2024 4 z 5

Šlechetný lord Ashton Šlechetný lord Ashton Hannah Howell

Wherlocků a Vaughnů zde bylo snad více než králíků. :) Nevím, zda byl zrovna lord Ashton Radmoor šlechetný, ale v nevinnost Penelopy Wherlockové z počátku v domě neřesti madam Cratchittové nevěřil. Přesto, poté co jí zachránili její bratři a bratranci, jí také přispěchal se svými přáteli na pomoc. Penelopa měla i nevlastní sourozence, a to Charlese a Clarissu Huttonovou-Moorovou, kteří mi od začátku dvakrát neseděli. Penelopa sama však byla úžasná, a to jak a za jakých podmínek se zvládla postarat o své bratry a bratránky, kteří byli všichni odložení levobočci. A ten její dar, a také těch prcků, to bylo něco. Tento díl byl oproti prvnímu více akční, a také s dosti nebožtíky, i když s pár podobnými prvky. Autorka však píše čtivě a já se ráda pustím do dalších dílů.

19.09.2024 5 z 5

Láska na oko Láska na oko Lauren Asher

Po prvním díle jsem měla trošku milnou představu, že Iris (24) stráví trochu více času hledáním dokonalé manželky pro svého šéfa Declana (36). Autorka mě touto variantou a řešením, které zvolila Iris v rámci vyžehlení problému s uprchnuvší nastávající, překvapila. Declan byl občas pařez, který svojí urputností a zatvrzelostí málem ztratil víc, než-li by díky podmínce ze závěti dědečka, mohl získat. V závěru jsem se však bavila jeho plněním přání.... od útulku po žádost v dešti. Kdo mi však dával zabrat, byl jejich "otec" Seth Kane.... u Rowana se mi zdálo, že šel mírně do sebe, ale zde to vyvrátil. Každopádně jsem zvědavá na příběh prostředního z bratrů.

25.08.2024 4 z 5

Ochránce v pokušení Ochránce v pokušení Jennifer L. Armentrout

Bratři Gambleovi úspěšně zdoláni. :) Nejstarší Chandler (aktuálně 33) má na obálce samozřejmě sepnuté vlasy, protože jinak nevím, jak mu dosahují na ramena. :) A Alana zde mi absolutně nekoresponduje se slečnou Goreovou z předchozí části, která se v rámci donucovacích a vymáhacích prostředků, neštítila ani vydírání. Autora dopisů, jsem uhádla u šlehačky v kavárně.... a byla jsem si jím jistá až do jeho odhalení.
Každopádně to bylo příjemné čtení, se snahou o napětí, které jsem však moc nepociťovala. Sice se zde střílelo a málem došlo na pobodání, ale bylo to rychlé a něco tomu chybělo. Zajímavá je kombinace bodyguarda a specialistky na styk s veřejností, ale jejich vzájemná chemie na mě moc nezapůsobila. 3,5*

22.08.2024 3 z 5

Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Těšila jsem se na další příběh od této autorky, jejíž "Vánoce na skotském hradě" se mi moc líbily. Tento mi přišel také zajímavý, ale oproti předchozímu o chloupek slabší, i když opět plný přátelství, osamělosti a rodinných vztahů a vazeb.
Živelná zrzka Evie Stuartová ztratila důvěru a svojí jiskru, poté co zažila se svým ex Liamem, a proto se před rokem vrátila k rodičům a své babičce Agnes na rodinnou farmu. Jedním z hostů ubytovaných v jurtách Buttermead Farm je i hasič Callum Ryder z NY, kterého měla vyzvednout na letišti, ale to se nestalo, a tak se setkávají u "kouzelného" jezera. Následně postupně Evie zjišťuje, že žít je lepší než přežívat, navíc, když nic z toho nebyla její vina a Callum nachází na Skotské vysočině víc, než díky nálezu po své zesnulé babičce Idě, doufal, že najde. Do toho je zde mnoho druhů marmelády, i když některé bych si nechala ujít, dále slečna Daisy což je neuvěřitelná kamerunská koza a proběhne zde záchrana Zobana a Taga. Identita majitele iniciál L. M. asi nikoho nepřekvapí, resp. já si byla jistá bezmála od začátku a závěr neuvážené sázky Meg také.

Čtení trošku kazí pár chyb a záměny rodů, ale Callum mě také pobavil, protože celou dobu to dělá naopak, až do: „Teď ty.“ Evie sklouzla pohledem k jeho nohám a Callum se taky posadil, sundal ponožky a pak boty."

06.07.2024 4 z 5

Domek pro dva Domek pro dva Kathryn Taylor

Kratší a přesto pohodový příběh ze života dvou (vlastně tří) veterinářů, kdy menší a drobná Julia Shawová zatouží po místě mimo Londýn, kde nalezne práci a domov. V Londýně se jí ve vztahu a v práci nezaslouženě nezadařilo, a proto reagovala na inzerát místní veterinářky a přijela i se svým Bungeem. :) Příjezd není úplně nejhladší a jisté pomoci se jí dostane od jejího „konkurenta“ v podání vysokého a zcestovalého doktora Henryho Campbella. Kam tato snaha o získání domova v Cove Cottage a okolí povede je předem jasné. Přesto je to příjemný náhled do života veterinářů a pacientů.

22.04.2024 4 z 5

Půlnoční skandál Půlnoční skandál Annie Burrows

(SPOILER) Zase tak neúspěšný debut se u Daisy Patterdaleové nekonal. Daisy měla 3 starší a 2 mladší bratry, a ti všichni jí dělali od jejího dětství různé kanadské žertíky, např. ptáci ve skříni, žáby v nočníku, červy na nebesích, šneci pod peřinou atd. Sem tam by byl takový fór celkem neškodný, ale léto co léto se toho zúčastnili jak její bratři, tak jejich kamarádi, kteří u nich trávili prázdniny, takže chudák Daisy. Jedno léto si kamarád jejího bratra Ben Flinders zlomil klíční kost, a protože jí ho bylo líto, tak mu nudu zaháněla svojí nejmilejší činností, a to četbou. Tam kde jí chyběla sestra, anebo jakákoliv kamarádka, tam život Daisy vyplňovala četba. A díky tomu přivedla k této zálibě i budoucího kapitána Bena. Roky minuly a jeden z vtípků přinutil tyhle dva se vzít, aby se zabránilo společenskému skandálu. Kdyby spolu od začátku více komunikovali, ušetřili si hodně trápení. Závěr mi přišel takový lehce otevřený, ale evidentně bude následovat díl s některým z bratrů, kde se jistě o osudu Daisy a Bena bude hovořit. Obálka je mimo, ona blondýnka a on s jizvou přes celou levou tvář.

14.01.2024 4 z 5

Má cesta k tobě Má cesta k tobě Helen Paris

Moc hezký návrat do Lynnwood Falls, kde třetí díl navazuje na předchozí a je zde stále se rozšiřující parta neuvěřitelně sympatických lidí. Mel i Jess (Ellyin bratr) se již krátce míhali i v předchozích dílech. Mel měla štěstí, že se dostala od svého despotického manžela a na svém útěku, za pomoci svého bratra, našla volné místo v místní knihovně. Dále našla neuvěřitelnou bytnou v podání kriminálek hltající Doris. Scéna z kavárny, hlavně poutání mě pobavilo. :) Škoda, že té akce nebylo trochu více, anebo to vše nebylo tak moc snadné. Užila jsem si informace ohledně keporkaků, a také potápění s delfínem a velrybami. Autorka píše poutavě, ale vážné věci moc cukruje, a poté v tom postavy nechává trochu plácat. Každopádně je LF místo, kam se ráda vrátím. Třeba někdy za příběhem Jacka. :)

06.01.2024 4 z 5