Kudík Kudík komentáře u knih

Miss nevěsta Miss nevěsta Jennie Lucas

(SPOILER) Tradiční „trh nevěst“ je celkem zajímavý nápad, hlavně když jsou „nevěsty“ předem důkladně vybrané a netradičně zaplacené. Jen u Beth to nějak nevyšlo a možná právě proto měla šanci dostat se do dalšího kola, hlavně když si o Omarovi předem nic nezjišťovala, a to ani jak vypadá. Líbila se mi její cesta se/za záchranou, a to hned ve dvojím provedení. Jen svatba a rozvod bylo trošku moc rychlé a zjednodušené.

25.05.2022 4 z 5

Dar lásky Dar lásky * antologie

5 povídek od 5ti autorek, kde mimo Jude D. se jedná o moji premiéru. Je zajímavé číst příběhy s vánoční tématikou v létě. Každá povídka má své pro a proti, ale jako celek se jedná o nenáročné čtení, kde předem prostě víte, jak to dopadne.
Jude Deveraux - Špetka zvědavosti
Příběh sympaticky přidrzlé vdovy Karin a jednoho z Taggertů, konkrétně McAllisona, kde Karin vtipně komentovala zástup Macových snoubenek a jeho zásnuby.
Judith O’Brian - Pět zlatých prstenů
Sympatická učitelka Ema Grahamová se, díky starým kroužkům na záclony a připletenému starožitnému prstenu, přenese zpět v čase. Nebylo by to zlé, ale závěrečná zápletka byla celkem odbytá.
Judith McNaught - Dvojitá expozice (Foster Saga - 1. díl)
Šťastné a povedené spojení dvou rodin, a to Brittonových a Fosterových, aneb jak Corey ke své nevlastní sestře Dianě přišla. Tahle spojená a velmi tvůrčí rodinka byla super, vč. matky, otce a prarodičů. No a Spencer Addison musel být v mládí hodně natvrdlý a hodně fotogenický.
Andrea Kane - Vánoční poklad
Až pohádkový příběh o pár postavách, a to Eriku Bromleighovi, sedmém hraběti z Farringtonu, jeho úžasné neteři Evě se svým zlotřilým Chlupáčem a nová guvernantce Brigitě, která to umí doslova se všemi třemi.
Kimberly Cates - Ganbrielův anděl
Chudá Alaina MacShaneová a chlapec Tristan Ramsey, který dostal v dětství k vánocům jako dárek poníka. Alaina tráví mnohé vánoce s Tristanovou rodinou, jen trošku netradičním způsobem. Po 16ti letech od jejich seznámení se z Alainy stane vánoční anděl pro jeho syna Gabriela.

08.08.2021 4 z 5

Hraběnkou do Vánoc Hraběnkou do Vánoc Annie Burrows

Taková typická autorčina tvorba, kde oba dva z hlavních hrdinů, v tomto případě Helen Forrestová a hrabě z Bridgemeru, předpokládají, co si myslí ten druhý. Jak to dopadne je sice předem jasné, ale jedná se o nenáročné čtení, bez hlubší myšlenky a zápletky, nad kterým prostě jen vysadíte.

18.06.2021 3 z 5

Nedotknutelný Nedotknutelný Amanda Quick (p)

(SPOILER) Tak jsem předchozími díly byla dobře navnaděná, hlavně jak dopadne Quinton Zane a nějak mi to přišlo nedotažené. Čekala jsem akčnější závěr a ne, že se vše doslova vyřeší na dvou stránkách. U Winter se mi zamlouvala její "schopnost" a hlavně jak ji využila hned v úvodu po seznámení se s Alice. A Jack, ten měl taky jisté schopnosti, ale přesto mi pro QZ přišli jeho bratři jako větší hrozba. U Jacka jsem měla ke konci mírnou alergii na % vyjádření pravděpodobnosti a označováním se jako konspirační teoretik. Přesto celkem povedený závěr.

12.06.2021 3 z 5

Zázračný slunovrat Zázračný slunovrat Janet Chapman

Tak mám opět jednu sérii za sebou a jsem zase o něco "bohatší", protože se celkově jedná o hezké a kouzelné čtení. V tomto díle došlo na poslední neprovdanou dceru Camry, a i její příběh byl doslova magický. Pokud budu brát jako "předehru" emailování mezi ní a Lukem, tak to nepůsobilo tak rychle. Bavila mě Fiona ve všech podobách, a co teprve Tigger s Maxem, anebo Maxine. Vysvětlení Grace po 20ti letech stálo za to.

28.05.2021 4 z 5

Někdy je hezké, že mě miluješ Někdy je hezké, že mě miluješ Marie Vareille

Od autorky jsem četla "liché ponožky", které jsou o chloupek lepší, ale toto bylo také příjemné čtení. S Constance jsem se celkem dobře bavila, hlavně u jejích zážitků z práce a i "Austenovského postižení". :) Sice došlo na chvilkovou ztrátu nervů, ale zapadlo to do děje. U Chloé to bylo trošku horší, tušila jsem důvod "rozchodu" s Guillaumem, ale to co se dozví v závěru.... Sice jsem očekávala od této autorky nečekaný zvrat, ale tenhle mě celkem dostal, ať už ohledně jisté identity, anebo právě Guillauma a jeho manželství. Nejskvělejší je však přístup Charlotte s Gregem, každopádně Château d‘Yquem 1985 bych si jednou také ráda dala. ;)

17.03.2021 4 z 5

Užívej noci Užívej noci Linda S. Howington

3 samostatné povídky, a to Jezero snů, Modrý měsíc a V zajetí sněhu. Od této autorky čtu knihy ráda, ale tohle nějak nenese její typický rukopis, anebo já to v tak zrychlené verzi nenalézám. Těžko říct, která z povídek je ta nej (jedno z kterého konce), ale ve všech jsou hrdinové nadsamci. :)

09.03.2021 3 z 5

Pokořená nevěsta Pokořená nevěsta Connie Brockway

Podobné a přitom tak jiné oproti přechozímu dílu. Vlastně jediné spojení je lady Agatha, která je tetou hlavní hrdinky Evelyn. Jejím protějškem je Justin Powell, nadšený to ornitolog a jeho nově objevený druh "Bubo formosa plurimus... minor“. :) Že to Evelyn trvalo a já ani neumím rozlišit, kdo z hlavních hrdinů byl více trhlý. :) Opakuje se zde situace z předchozího dílu, a to vměšování se personálu, ale knihovna, piknik a svatební hon v závěru stojí za těch pár hodin nenáročné četby.

07.03.2021 4 z 5

Jak vyléčit zlomené srdce Jak vyléčit zlomené srdce Anna Bell

Rovnou skočím na konec knihy, a to k poděkování od autorky, kde jsem byla příjemně překvapená, že čerpala z vlastní zkušenosti. Původně jsem předpokládala, že to je prostě romantická fikce. Oceňuji i návod na vlastní seznam. :)
Abi mi přišla lehce naivní, ale přesto správně trhlá, i když plnit seznam snů svého ex, mi přišlo trošku moc. Byly sice okamžiky, kdy bych s ní chtěla trošku zatřepat, aby se probrala, ale bavila jsem se. Některé scény byly opravdu vtipné a závěr očekávaný. Líbil se mi vyobrazený okruh přátel, a to že s jejich pomocí zvládla svůj strach.

27.02.2021 4 z 5

Kaktus Kaktus Sarah Haywood

(SPOILER) Začátek knihy je sice vláčnější, ale hned tušíte o co jde, ať už ohledně časté nevolnosti hlavní hrdinky, anebo v necelé polovině knihy, jak to bylo s její rodinou. Docela se divím, že tak inteligentní a pragmatická Suze to nevydedukovala sama. Přesto mě hodně věcí v jejím životě mrzelo, ať už otec alkoholik, matka s takovým přístupem k mladšímu sourozenci, bratr Edward a jeho chování, i to jak byl matkou neustále omlouván a chráněn. No a co mi bylo vyloženě líto, to se týkalo Phila a jeho maminky. Ale Susan i hodně získala, a to že poznala (lépe) Kate… Roba…. Hlavně díky Richardovi měla Nell. Při jejich vzájemném vypořádání jsem se nemohla nesmát, a pak ještě scéna s asistentkou Claudií a její 3x žádné... :)

25.01.2021 4 z 5

Zahrada lží Zahrada lží Amanda Quick (p)

Od této autorky jsem už pár knih přečetla, a tato patří k těm "pouze" dobrým. Je to hezký román s detektivní zápletkou, ale autorka má mnohem lepší díla. Zde mi přišel motiv takový trošku moc... zapletených lidí, velká "čistka" a chyběla mi uvěřitelnost a chemie u chování hlavních hrdinů, i když Slater Roxton mě bavil, ale jeho personál byl ještě lepší. :) Líbí se mi obálka, ale říkám si, že k ději nepasuje, spíše zde měl spíše být skleník, anebo bludiště jako na originálu.

04.01.2021 3 z 5

Dlouhá noc Dlouhá noc Amanda Quick (p)

(SPOILER) Opět bezva čtení od této autorky. Hlavní postavy ani neutušili, jak občas působily vtipně, i když si každý prožil "to" své. Luka si umím představit jako mariňáka, ale nikoliv jako majitele a provozovatele ubytovacího zařízení. Jeho nabízení novomanželského apartmá nemělo chybu. :) Irene mi sice úplně jako investigativní novinářka nepřišla, ale měla mé sympatie, hlavně to její svícení. Intervence Lukea s doktorkou Van Dykeovou za "pomoci" jeho rodiny a současně chování Irene, její zajištění snídaně a objasnění jisté dysfunkce, to bylo naprostým oživením děje a pro mě nejvtipnější kapitola knihy. :) A závěrem zde bylo více vražd, než jsem očekávala. Motiv mě překvapil, ale pachatel nikoliv.

26.12.2020 5 z 5

Pokřivená zrcadla Pokřivená zrcadla Jayne Ann Krentz

(SPOILER) Opět paráda. Trošku jsem se sice obávala (ze začátku), že to všem párům nevyjde, ale dopadlo to předpokládaně. Meredith mi dle postupných informací bylo celkem líto, i když podváděla a Leonoře v rámci vztahu ublížila. Ale vše zlé je k něčemu dobré, a tak se, celkem originálně, seznámila s Thomasem a Tesákem. Její představení, že není zlodějka, ale knihovnice mi hnulo bránicí. :)

21.12.2020 4 z 5

Stopy ve tmě Stopy ve tmě Nora Roberts

(SPOILER) Noční stín: Docela síla, co si prožila ať už dospívající Althea nebo malá Liz. Přišlo mi, že s těmi bídáky mělo být víc naloženo. U They mi přišel jen trošku přehnaný popis její atraktivity. Pak je tu ještě Colt... kovboj, farmář, právník, letec a momentálně něco jako soukromé očko na volné noze. Jak se tohle dá všechno stihnout, fakt nechápu. :) Celkově to byl zajímavý příběh, a pobavil mě samotný závěr knihy s konstatováním, že T. plete. :)
Noční dým: Zde je hl. hrdinkou Natalie (Boydova ml. sestra a výkonná ředitelka rodinné spol.) a Ryan (aktuálně inspektor u hasičů/býv. hasič). Jejich příběh mi přišel nejvíc reálný. Přišlo mi úsměvné, jak se Thea i Natalie dostavily na svá "místa činu" ve večerních róbách. :)

26.11.2020 4 z 5

Temné noci Temné noci Nora Roberts

(SPOILER) Noční směna: Příběh moc pěkný, jen hlavní hrdinka Cilla mi chvílemi přišla až arogantně protivná. Její chování a reakce mi nepřišly jako způsobené komplexem méněcennosti, ani telefonickým obtěžováním. Naopak Boyd byl takový kříženec Sherlocka s kovbojem, ale sympaťák každým coulem. :) Zápletka byla lehce uvěřitelná a celkově na 4* to má.
Noční přízrak: Mladší sestra Cilly, a to Deborah byla jiný "materiál", přišla mi mnohem sympatičtější, jen trošku sebedestruktivní. Chodit sama pěšky po nechvalných čtvrtích je dost nezodpovědné. No a Gage/Nemesis byl zase křížencem Batmana se Zorrem s mixem Sue (z Fantastic Four). Tu vlastnost Sue bych autorce odpustila a docela mi to přišlo úsměvné, ale těch několik dějových chyb už ne. Např. Frank volá z bytu Deborah, že našel... co našel. No a o stránku dál chce Gage volat na pohotovost a linka je "najednou" mrtvá, i když se správně už Frank neměl dovolat? Tady to vidím na 3*.

23.11.2020 3 z 5

Milovat Annu Milovat Annu Janet Chapman

Hezké zakončení série. Anny a jejího dědy mi bylo celkem líto, vlastně celé té situace za jaké byly, když jí bylo 11let, rozděleni. A poté znovu dědy a Médi, i když u toho druhého jsem to trošku čekala. Dále se mi líbily ochočené sýkorky , hlavně Charlie a létající veverka Casper. :) Ethan se ukázal jako sympaťák a rytíř z 21. století. Třetí z bratrů Paul vlastně zažije "to své" také v tomto díle, ale možná si další díl zasloužil šerif John, anebo strážce obory Daniel. Obálky jsou strašně zavádějící.

29.10.2020 4 z 5

Srdcová dáma Srdcová dáma Nora Roberts

Dočteno a teď přesně nevím, jestli jsem si z 1. dílu Eda tak "zidealizovala", anebo zde ho autorka nepředvedla v celé parádě. Ale i tak se mi kniha opět líbila. Grace byla jako autorka detektivek správně jiná a nějak k Edovi, Benovi a Tess zapadla. Ohledně zápletky jsem se docela děsila v případě oběti č. 3. Po prvním díle a jistém naložení s jednou postavou (konkrétně Joeym) to byla docela oprávněná obava. I přes popsané násilnosti je to nenáročné čtení.

15.10.2020 5 z 5

Podvržená dáma Podvržená dáma Jude Deveraux (p)

Z děje knihy jsem trošku rozpačitá. Sice pěkné čtení, ale trošku moc dramatu. Celkem se i divím, že hlavní hrdinka Nicole vše zvládla ve zdraví, a to hlavně v duševním. Přečkala toho až moc od ztráty rodiny ve Francii při revoluci, poté strasti jako služebná v Anglii a následuje únos, nehezká svatba a drsná cesta až po seznámení s manželem, který jí dělá život o dost náročnější..... Claye jsem často nechápala. No a Bianca, to byla kapitola sama pro sebe, i zápletka s Beth. Dlouho jsem si říkala, že se Beth a James zázračně objeví. Každopádně se těším na pokračování s kluky Stanfordovi, hlavně na Wesleye. Ale obálky knih jsou přímo odstrašující (mimo vydání z 98).

07.10.2020 4 z 5

Stíny minulosti Stíny minulosti Joan Johnston

Má první kniha od této autorky a velmi povedená. Hlavní hrdinka lady Charlotta ( pro přátele Charlie) byla úžasně živé stvoření. A Lion byl něco jako opatrovník a krotitel v jedné osobě. :) Jeho sestra Olivie/Livy byla Charlottin opak, ale po jejím příchodu také ožila. Dohadování hlavních hrdinů bylo úsměvné. Rozdíl mezi výchovou lady v Americe a Anglii byl doslova propastný. Celkově příjemné a oddychové čtení.

07.09.2020 4 z 5

Dívka jménem Summer Dívka jménem Summer Julie Garwood

Pro náctileté super jednohubka. Pro ostatní už to taková sláva není, ale já osobně bych takového Davida v 15ti brala všema 10ti. :) I celou Summeřinu rodinu, i když mi tak moc trhlá nepřišla. Při čtení jsem se usmívala (např. u tenisu), a to je hlavní. Byla zde snaha i o poučení, ale na to už jsem moc stará a zkažená. :)

27.08.2020 4 z 5