Kudík komentáře u knih
Autorku mám velmi ráda, ale u této knihy jsem měla problém se začíst. Přišlo mi to, jako by mi stále něco unikalo v ději..., třeba jako když omylem začnete číst sérii druhým dílem. I tak hlavní postavy byly fajn. Líbilo se mi, že rezervovaná Mattie se dokázala s Hughem vytočit až k "hádce". A bylo zde i pár vtipných momentů, např. když se seznámila s Evangelinou nebo Silkem, ale na víc jak 60/100 to nevidím.
(SPOILER) Mladičká Regan byla neuvěřitelně naivní stvoření. Dejme tomu, že se to dalo zdůvodnit její skleníkovou výchovou. Travise jsem si nějak nemohla ztotožnit s tím z prvního dílu, ale jeho panovačnost jsem poznávala. V půtkách s Regan to bylo úsměvné. Jejich lodní radovánky mi přišli až přehnané, takže jsem celkem byla vděčná za bouři. :) No a poté co Regan "dospěla" za pomoci Brandy a na scénu přišla i Jennifer mi to, co dokázaly za pár let přišlo taky trošku přitažené za vlasy. Travisovo odolávání Margo, dále jeho námluvy, které by v jistých ohledech nezvládl ani Houdini, to už mi přišlo přímo absurdní, ale naštěstí stále zábavné. Co nepobírám, je jeho láska k dětem, kdy se na konci dozvídáme, že se jedná o již 2. "nemanželské". Závěr rychlý a velmi podobný 1. dílu. Autorka to umí mnohem lépe, a tady bylo pár nedotažených/nevysvětlených záležitostí.... dopis zcizený Margo, prodané šperky po Travisově matce, advokátův trezor, přátelství s Brandy, 1. nemanželské dítě....
(SPOILER) Holly měla ten problém, že si idealizovala své okolí a vzpomínky, i když je to pěkná vlastnost, taky to hodně zkresluje realitu. Vyproštění z betonové jámy bylo zábavné, jen ten závěr záchrany, no nevím nevím. :) Panské sídlo Belle Chere muselo být ve své době krásné, ale já bych volila Nicka. ;) Celkově nenáročné čtení.
(SPOILER) Ze začátku jsem měla trošku potíž, protože mi Sammy přišla jako nesympatická a nijak zábavná postava. Naopak Mike byl přesný opak. Ale pozvolna se to mění a Sam postupně odhaluje svojí minulost i povahu. Nejvíc se mi líbil asi piknik a seznámení se s Kanem a jeho dvojčaty. Samantin popis, že se těch osm nebo dvanáct dětí zabije .... to nemělo chybu. :)
Zápletka ohledně masakru u Jubileea mi přišla trošku překombinovaná, ale hlavního viníka jsem tušila správně. Celkově zajímavé čtení.
(SPOILER) Jednoduché romantické čtení. Ústřední dvojice Alice a Drake byla sympatická, hlavně co se zacházení s podřízenými týče, navzájem to bylo trošku horší. Zajímavé vyústění zápletky ohledně Drakova původu. U Sáry a Jamese jsem tak nějak doufala ... :) No a co se týče maminky Eleanor, lady Brockwayové, alias královny, pirátky, cikánské vědmy atd., tak jsem jen ráda, že měla dceru, která se o ní chtěla postarat a zetě, který jí v tom podporoval.
Tento díl mi zatím přijde "nejjemnější" z celé série a i s pachatelem, který se dal relativně dobře odhalit. Hlavní hrdinové, ať už Jennifer nebo Conor mi tentokrát dali trošku zabrat. U Jennifer mi přišlo, že štěkala víc jak Lady s Rambem dohromady. :)
Granger House musel být úchvatný dům. Dle anotace jsem zjistila, že 4. díl navazuje, a bude to pokračování se Serenou.
Přečteno za chviličku. Bavili mě hlavně děti Megan a Matt, a pak soused Thad a sestra Lily. Knihu jsem zhltla hlavně proto, že mě víc lákal druhý díl o sestře Elizabeth. Prostě romantika na pár hodin, kdy je výběr hrdinky od začátku jasný.
Má druhá kniha od této autorky a ve dvou zásadních věcech hodně podobná s tou první (Dáma ve věži). Seznámení ústřední dvojice hned v úvodu a její velká záliba v knihách. A musím říct, že až na tuto podobnost, která mi vůbec nevadila, je to opět bezvadné a nenáročné čtení. Zajímavá dvojice, Luisa/Joanna a Anthony, kdy oba řeší svojí minulost a souběžně i případy sebevražd a vražd. Stalbridgeova rodina byla správně "trhlá", a to hlavně na danou dobu. :)
Knihy od Lindy Howard mám ráda, umí pěkné detektivní romance. Zde jsem hlavní hrdince Sweeney záviděla "zelenou vlnu", a to doslova, jak tu na silnici, tak i za okny. :) Ale musím uznat, že ty stupňující se para schopnosti jsou už moc. No a Richard, to byl typický hlavní hrdina... mužný, dokonalý, ale proč ne? Tentokrát jsem vraha netrefila a konec je na můj vkus moc hrrrr.
Musím přiznat, že jsem dle anotace byla zvědavá na nepolíbenou, bezmála třicetiletou spisovatelku, která si jako dárek k narozeninám objedná ( léta páně 1836 :) ) gigola. A byla to fakt sranda. Dle popisu byla Amanda něco jako prsatý, nadprůměrně inteligentní, "barokní anděl", ale vážně mě většinou bavila. Jack mě zase dostal svým přístupem a (SPOILER) věkem. Bohužel se s postupujícím dějem vtip trochu ztrácel. Jsem ráda za epilog.
Hezké, nenáročné čtení jako i děj. Oba dva hlavní aktéři jsou, ať už Brooke Parkerová nebo Cade Morgan, workoholici. Jsem ráda, že jsou v ději i informace o hrdinech z předchozích dílů...., a těším se na další s Vaughnem.
Jedná se o mojí první knihu od této autorky a celkem se mi to jako úvod líbilo. Připomíná mi to sice sérii B-R (FBI) od J. Garwood, ale ta je ještě o chlup lepší.
Agent FBI Jack Pallas a asistentka státního zástupce Cameron Lyndeová byli typický pár, on drsňák a ona "žena v nesnázích", poté co se stane svědkyní vraždy. Škoda brzkého prozrazení pachatele a motivu, mohlo to být napínavější. Celkově převládá romantika nad detektivkou, ale to ničemu nevadí.
Páni, tak tohle jsem nečekala. Tierney byla hrdinka, která opravdu až postupně viděla to, co měla před nosem a každým zážitkem víc a víc sílila. Já to odhalovala společně s ní, i když charaktery u některých nebylo těžké poznat i dříve, např. u Hanse a starouše Fallowa. I dívku ze snů (GRW) jsem uhádla. Avšak to jak se dívky "zbavovaly" v táboře své magie, vše ohledně stromu trestů, a to že se to opakovalo již 47 rokem bylo docela drsné.
A Ryker s Michaelem, to se ani nedá komentovat. ❤️ Co nemohu dále opomenout je krásná obálka a velmi zajímavé poděkování.
Musím říct, že to bylo docela zajímavé čtení. Typická červená knihovna, kdy se potká krásná s krásným, ale proč ne. Je to prostě nenáročná oddechovka.
Tolik informací, které vychrlila Janie Morrisová dalo až zabrat, ale Quinn Sullivan, který mi byl jasný od začátku, to bravurně ustál. Kamarádky Janie z pletacího klubu nedostaly tolik prostoru, až na super scénu, kdy Elizabeth svolala mimořádnou schůzku klubu, kam dorazili i 3 neohlášení "hosté". Vážně jsem se pobavila scénou, co vše je možné dělat s pletací jehlicí a naopak, co se nemá dělat s aranskou vlnou z limitované řady od Madelintoshe. :) Chystám se na další díl a doufám, že v překladu vyjdou i ostatní díly této série.
Hezký a inspirativní příběh. Proč nezkusit něco nového, neznámého a i adrenalinového pro tzv. nové "nakopnutí" sama sebe? Takový výlet musí být super, až na tu hygienu. :)
Helen se s výletem a vším okolo vypořádala skvěle. Co mi přišlo nefér a zamrzelo byl certifikát a Píďala. Jake byl kouzelný, smutné bylo, že jej celých 6let "neviděla". Přečteno za den.
Emmaline mi přišla už v předcházejících dílech, kde se sem tam mihla, velmi vtipná, ale až v tomto díle čtenář zjistí, co za tím vším stojí úsilí. Její zákroky s kolegou Everettem, to teprve byla sranda. :)
A Jack, ten byl taky úžasný, hlavně v předchozích dílech, kde se objevoval ve scénách se svojí rodinou a klanem tří sester, které mu dávaly občas dost zabrat. :) V této knize se mi líbilo, že mu všechny posílaly radící SMS. Dále se projevil jako neuvěřitelný hrdina, protože zachránit jednoho by byl úspěch, ale „všechny“?
Opět mám radost, že autorka dodržuje svůj trend, a to co díl, to hlavní postava se svým zvířecím mazlíčkem. Zde jsou dokonce dva, a to Jackův kocourek Lazar a Emmalinino štěně Serža.
Ale co ta obálka? Serža byl štěně něm. ovčáka a Jack s vlasy špinavě blond?
Těším se na další díl, a to na Connora a Jess.
První dcera Morrighanu, alias Lia byla neuvěřitelná. Sice mě trošku drtila její tvrdohlavost, ale obdivovala jsem její sílu a víru. To čím si od začátku třetího dílu musela projít a vytrpět, přes postupné odhalování zrádců a nepřátel v řadách nejbližších, mě utvrzovalo v přesvědčení, že jí to jen před finální bitvou posílí. Dále jsem doufala, že se trošku více bude rozvíjet její Dar.
Rafe byl v tomhle díle zachránce v mnoha ohledech. Kaden se zase asi nejvíc změnil a jeho otec, kterého jsem relativně rychle odhalila, mě nijak nepřekvapil. Z královny a krále Morrighanu jsem byla vyloženě nadšená, o zbývající bratry se bála a ženy a dívky z okolí Lii jsem doslova zbožňovala.
V tomto díle jsem se děsila po zkušenosti z minulých dvou jediného, a to kolik postav autorka „obětuje“. Nejvíc mě dostal milovník košil z cruvaského plátna alias sběratel koňský koblížků. :( Partička 4 z Dalbrecku se mi totiž moc líbila, jako i dvojice z Vendy, a to Griz a Eben. Nakonec oceňuji, že to mohlo dopadnout mnohem hůř.
Doporučuji a doslova zhltnuto za 1,5 dne.
Siréna Olympia a strážce/pirát Jared jsou ústřední dvojicí, která prožívá své projevy "vášně", ať už v jejím případě hlavně pro legendy a jeho pro obchod.
Osobně jsem si oblíbila 3 synovce s jejich Mínótaurem, a i paní Birdová měla svůj vtip. Demetriina milence jsem odhalila relativně brzy, ale více mě zajímalo, zda pan Pettigrew vrátil co měl a jak výsledný poklad vypadal. Celkově nenáročné čtení.
Nenáročné romantické čtení s detektivní zápletkou s troškou duchařiny. Sophie Merryweatherová vykreslena jako v dané době netypická žena, srdnatá a zajímající se o záhadné jevy. U některých z těchto jevů, jako výskyt duchů (hlavně jejich rozuzlení) jsem se opravdu pobavila. A Sebastian, earl (hrabě) z Angelstonu, byl taky trošku záhada, ale přesně pro Sophii. Velké plus za Lucifera.
(SPOILER) Bezva zakončení série. Tento díl navazuje na předchozí "Hvězdu", takže jsem se opět setkala s většinou postav seriálu "Údolí Valentinů". Liam a Serena trošku překvapili, protože v předchozí části působili oba dva jiným (jemnějším) dojmem. Zde byl hlavní vrah (ten konečný) opravdu překvapením, ale naopak ten s "papírem a led..." mi byl podezřelý od začátku. Celá série byla příjemná a určitě si ještě něco od této autorky přečtu.